2020

5.12.2020

20 koiraa on päässyt aloittamaan uuden elämänsä Suomessa! Tervetuloa rakkaat Ansa, Boogie, Frida, Pikku, Hilda, Charlie, Ruby, Shiro, Nori, Twix, Safira, Putte, Mayla, Pippa,Tofi, Fia, Esme, Willy, Nipsu ja Greta ❤ Kuvatunnelmia Facebookissa.


7.11.2020

28 koiraa saapui turvallisesti Suomeen. Kuvatunnelmia Facebookissa koirien ja perheiden kohtaamisista 😊
Tervetuloa Scooby, Dante, Juli, Amy, Kendi, Toshi, Liina, Nole, Gara, Luda, Dzeki, Eva, Velma, Milla, Fixi, Ruttu, Dolly, Doria, Dana, Winnie, Fanny, Olga, Nassu, Pami, Lenni, Fredy, Hapsu ja Lila!
Paluumatkaan lähti iso kuorma lahjoituksia, jotka saapuvat perille Bosniaan noin 3 viikon kuluttua 🤩
Iso kiitos kaikille!


27.10.2020

KALENTERIT LOPPUUNMYYTY 🙂 Balkanin koirien seinäkalenterit vuodelle 2021 ovat saapuneet yhdistykselle – tilaa omasi! 🥰 Kalenterissa seikkailee yhdistyksen kautta ikioman kodin saaneita koiria. Kalenterin tuotoilla autetaan kodittomia koiria Pohjois-Bosnian tarhoilla ja yhdistyksen turvakodilla. Tilaukset osoitteeseen balkaninkoirat@gmail.com. Liitä tilaukseen tieto, kuinka monta kalenteria ostat ja postiosoite. Hinta 20 €/kpl (sis. postikulut Suomeen).

14.9.2020

Järjestämme huutokaupan koirien hyväksi 1.10.2020 klo 8.00-20.10.2020 klo 22.00!

Huutokaupalla kerätään varoja tarhan päivittäisiin kuluihin (ruoat, lääkkeet, steriloinnit jne.), yhdistyksen turvakodin tarpeisiin, mahdollisiin rakennustöihin sekä Preslican kunnallisen tarhan koirien elinolojen parantamiseen.

Huutokauppa toteutetaan Facebook ryhmässä, josta löytyy myös tarkemmat ohjeet miten huutokauppa toimii.
Löydät huutokauppaan ”liity tapahtumaan” painikkeen kautta tai alla olevasta linkistä: https://www.facebook.com/groups/799232976865397
Ryhmään kannattaa liittyä ajoissa, jotta ehdit käydä tutustumassa tuotteisiin jo ennen kaupan käynnistymistä. 🙂 Lisäämme tuotteita ryhmään tässä pikku hiljaa ennen tapahtuman alkamista.

Huudettavaksi tulossa mm. lämpimiä villasukkia lähestyvään talveen itselle tai lahjaksi, joulukortteja, laadukkaita lasituikkuja ja lautasia sekä kaikenlaisia koiravarusteita.
Kaikki mukaan huutamaan! Iso kiitos jo etukäteen! Toivottavasti saamme kerättyä ison potin koirille tulevaa talvea varten.

-Otamme lahjoituksia vastaan huutokauppaan!-

Mikäli sinulla on jotain lahjoitettavaa huutokauppaan, voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse balkaninkoirat@gmail.com (laita viestin otsikoksi ”huutokauppa 2020”). Tuotteen pitää olla hyvässä kunnossa. Tarvitsemme tuotteesta selkeän kuvan ja lyhyen tuotekuvauksen. Voit ilmoittaa meille myös tuotteelle toivomasi lähtöhinnan halutessasi. Me hoidamme tuotteen kuvauksen huutokaupan sivuille ja ilmoitamme sinulle voittajan huutiksen päätyttyä, sinun tehtäväksesi jää tuotteen postitus huutokaupan päätyttyä. Postimaksun maksaa ostaja.

Toivottavasti saadaan paljon kivoja tuotteita myyntiin ja paljon huutajia tuotteille! Kaikki mukaan! Tapahtumaa saa jakaa eteenpäin. 🙂


12.9.2020

Onnen päivä! Vihdoin saimme 29 rakasta koirakaveria Suomeen. Suurin osa koirista pääsi omiin koteihin, mutta kotihoitolaisiakin saapui. Kuvia ja tunnelmia löydät Facebookistamme ja Instagramistamme.


5.7.2020

Suomeen saapui tänään 29 bosnialaista koirakaveria ❤️  Edessä uusi ihmeellinen maailma ja uudet ihmiset. Kaikki pääsivät suoraan omiin koteihinsa. Balkanin koirat ry toivoo kaikille omaan kotiinsa matkanneille koirille ihania yhteisiä hetkiä ja paljon rakkautta. Lisää kuvia ja tunnelmia löydät Facebookistamme Balkanin koirat ry

Saimme aivan huikean määrän lahjoituksia laitettavaksi paluukyytiin, kiitos kaikille ❤

1.7.2020

Hei Heinäkuu! ❤️

Heinäkuun ensimmäinen päivä tarkoittaa sitä, että suurta ruokakeräystämme on jäljellä tasan 31 päivää! Mitäpä mieltä olette, saammeko kasaan puuttuvan 1000€? 🤩

Tällä hetkellä olemme puolessa välissä, sillä olemme saaneet lahjoituksia ruokakeräykseen myös suoraan tilillemme, siksi koko tähän mennessä kerätty summa ei näy Facebookin keräyspotissa.

Linkki keräykseen: https://www.facebook.com/donate/698450760971400/

❤️Voit lahjoittaa myös Mobilepaylla:
1. Kirjaudu sisään Mobilepayhin ja valitse LÄHETÄ rahaa. Näppäile haluamasi summa. Paina ”jatka”.

2. Näppäile numero 35642. Valitse ”valmis”.

3. Lisää kommentti ”RUOKAKERÄYS” ja vahvista painamalla ”Lähetä rahaa”.

4. Saat vahvistukseksi kuitin suorituksestasi.

❤️Voit lahjoittaa myös suoraan tilillemme:

FI04 5800 1320 3217 54

Maksun saaja: Balkanin koirat ry
Bic-koodi: OKOYFIHH
Pankki: Helsingin OP
Viestikenttä: Ruokakeräys

Keräämme rahaa sekä turvakodin että Preslican tarhan ruokakuluihin.

Allaolevat kuvat ovat muutaman päivän takaa Preslican tarhalta. Koirat olivat todella nälissään ja pieniä pentuja oli paljon, osa menehtyneinä 💔

Kiitos kaikille tähän mennessä jo lahjoittaneille, se on korvaamaton apu! 💕


25.6.2020

HIPHEI!✨
Meille voi vihdoin ja viimeinkin lahjoittaa helposti Mobilepaylla!

1. Kirjaudu sisään Mobilepayhin ja valitse LÄHETÄ rahaa. Näppäile haluamasi summa. Paina ”jatka”.

2. Näppäile numero 35642. Valitse ”valmis”.

3. Vahvista painamalla ”Lähetä rahaa”.

4. Saat vahvistukseksi kuitin suorituksestasi.

Olemme ihan superiloisia tästä! Tätä on meiltä kysytty paljon ja nyt se on viimein mahdollista. 🙂 Tällä hetkellä Mobilepayn kautta lahjoitetut varat menevät yleislahjoituksiksi.


24.4.2020

24.4.202

Hyvää Koiranpäivää kaikille! Päivän teemana on ”kaikki erilaisia, kaikki yhtä rakkaita”. Mitäpä tuohon lisäämään ❤

-aktiivit


8.4.2020 Tiedote

Koronaviruspandemian vaikutukset Balkanin koirat ry:n toimintaan

Koronaviruspandemialla on vaikutuksia yhdistyksen toimintaan sekä Suomessa että Bosniassa. Tällä hetkellä koirakuljetukset (aina maanteitse) eivät ole mahdollisia. Yhdistyksemme järjestää koirien kuljetuksia keskimäärin noin 2,5-3 kk:n välein (kodin saaneiden määrästä riippuen). Seuraava suunniteltu kuljetus ajoittuisi toukokuun loppuun, mutta harmittavan tilanteen takia ajankohtaa ei voi kuitenkaan vielä vahvistaa, ja kuljetus saattaa viivästyä.

Adoptiotoiminta jatkuu normaalisti (adoptiohakemusten käsittely, puheluhaastattelut). Kotikäyntien sopiminen ja kotiehdokkaiden tapaaminen tosin vähenee ja siirtyy myöhemmäksi. Kotikäyntejä järjestetään tapauskohtaisesti turvallisissa olosuhteissa.

Yhdistykselle tulleiden adoptiohakemusten määrä on kasvanut roimasti viikon sisällä. Käsittelemme hakemukset viikon sisällä ja palaamme asiaan mikäli etenemme adoptioprosessissa. Balkanin koirat ry haluaa vielä muistuttaa kaikkia, että harkitsethan tarkkaan oletko valmis sitoutumaan koiraan moniksi vuosiksi. Ethän ota koiraa (tai muutakaan lemmikkiä) hetken mielijohteesta.

Voimia kaikille näinä haastavina aikoina! Pidetään toisistamme huolta, niin kaksi- kuin nelijalkaisistakin ❤️

– Balkanin koirat ry:n aktiivit


4.4.2020

Tänään vietetään valtakunnallista kodittomien eläinten päivää. ❤️
Tämän vuoksi pyysimme yhtä ihanista adoptoijistamme kirjoittamaan hieman ajatuksia Reulf-papparaisesta. Reulf asui reilut kolme vuotta yksityisellä tarhalla, mutta onnekseen pääsi viettämään onnellisia eläkepäiviä Suomeen Lotan ja Paavon luokse.

”Jos Reulf olisi ihminen, hän olisi se joka nojaa taakse piippu suupielessä ja kysyisi milloin illallinen tarjoillaan, vaikka talo palaisi.”

Reulf muutti luoksemme Turkuun kotihoidosta Pornaisista syksyllä 2017. Seniorikoirien olemuksessa on minusta jotain aivan erityistä, niin Reulfissakin. Oli helppoa ihastua oranssiin vanhukseen, joka pian sai lisänimekseen Professori Reulf Kultajalka.

Jo ensitapaamisena kävi erittäin selväksi, että vuosien tarhaolojen jälkeen herraa vaivaa ikuinen halipula. Vajaat 35 elinkiloa ei ole Reulfista mikään este sylikoiruudelle. Reulf ei myöskään turhaan ujostele, vaan vaatii tarmokkaasti lisää rapsutuksia ja läheisyyttä jos loppuu ennen aikojaan. Tämä halipula valjastettiin myöhemmin myös hyötykäyttöön. Reulf läpäisi Karva-kavereiden testin ja kävi senioritaloilla rapsutettavana.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana Reulf sopeutui pikkuhiljaa. Papparainen asettui taloksi, valtasi sohvan, löysi äänensä, oppi leikkimään ja tutustui lähiympäristöön. Suuresta mukavuudenhalusta huolimatta lempipaikka oli ulkona terassilla mistä on hyvä valvoa pihapiiriä ja seurata oravien sähläämistä linnunlaulun säestämänä.

Ensimmäisen kevään aikana Reulf sairastui. Kylkeen ilmestyi nopeasti kasvava patti ja ohutneulanäyte viittasi sarkoomaan, eli tukikudossyöpään. Tuntui epäreiluuden huipulta, että Reulf, joka oli odottanut niin kauan, saisi nauttia kotikoiran elämästä vain niin lyhyen hetken. Surin ja haaveilin: Kunpa saisimme edes yhden kesän yhdessä, ennen kuin tulisi aika hyvästellä!

Reulf leikattiin ja toimenpiteestä toipuminen oli melko rankkaa vanhukselle. Ongelmilta ei vältytty, leikkaushaava keräsi nestettä ja tulehtui aktiivisesta hoidosta huolimatta. Mutta tuli kesä, ja tuli toinenkin. Tuli seikkailuja ja ihanaa arkea. Reulf on matkustanut kanssani useaaan eri kansanpuistoon Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Ollaan tutkittu lukemattomia metsäkilometrejä ja ulkosaariston kallioita, kasteltu tassujamme kuohuvissa koskissa, kiivetty kukkuloille, nukuttu teltassa sylikkäin ja rentouduttu nuotion äärellä, kaikki tietty papparaisen tahtiin. Mukana seikkailemassa vierailevina tähtinä on myös ollut useampi Balkanin koirien kotihoitolainen. Reulf on ollut mahtava tuki uusille tulokkaille, jotka ovat saaneet oppia kotikoiran elämää turvallinen ja itsevarma vanhuskoira rinnallaan.

Vaikka melko suunnitelmallisesti pidän huolta, että koirat saavat mahdollisimman hyvän alun uudelle elämälle tarhan ulkopuolella, olen kuitenkin aina täysin ällistynyt siitä, miten hyvin ne pääasiassa suoriutuvat ja solahtavat elämään ihmisten vähän oudossa maailmassa. Tämä tunne on vain vahvistunut sen jälkeen, kun pääsi itse tutustumaan tarhaoloihin.

Reulf on onneksi kaiketi perusluonteeltaan sellainen, että edellytykset selvitä ovat olleet todella hyvät. Papparainen ei turhia stressaa, ja mikäli jokin asia pelästyttäisi, Reulfia on siunattu huonolla muistilla. Suhtautuminen ympäröivään maailmaan on suurimmaksi osaksi erittäin rauhallista ja maltillista. Jos Reulf olisi ihminen, hän olisi se joka nojaa taakse piippu suupielessä ja kysyisi milloin illallinen tarjoillaan, vaikka talo palaisi.

Kun Reulf muutti meille, oli vankka aikomus antaa hänelle mahdollisimman hyvät eläkepäivät. Siihen tehtävään ollaan jo ehkä saatu enemmän aikaa, kuin alkuun uskalsin toivoa. Koirat ovat meillä vain hetken lainassa, mutta osaavat sentään paljon meitä taitavammin elää hetkestä nauttien, vailla huolta tulevasta. Ja jos Reulf jotain osaa, niin se on nauttimisen taidon. Mudassa piehtarointi onnesta soikeana, kainalossa kelliminen, mehukkaiden keppien silppuaminen, kaikki tehdään suurella antaumuksella ja hetkessä eläen. Näinä aikoina kun moni asia tuntuu epävarmalta, yritän kanavoida Reulfin mutkattoman ja letkeän suhtautumisen. Kääntää katsettani valoa kohti ja antaa auringon lämmittää poskiani, ollen hetken vain tässä.

Reulf on antanut minulle ja monille muille paljon iloa, ja toivomme tietenkin että papparainen itsekin viihtyy kanssamme. Tuhannet kiitokset kaikille Balkanin koirien aktiiveille siitä, että piditte Reulfista huolta ja luotitte hänet käsiimme. Joka päivä ajattelen, miten onnellinen hänestä olenkaan. Seniorikoiran adoptoiminen oli ehdottomasti niitä parempia päätöksiä, mitä olen viime vuosina tehnyt.

❤️ Balkanin koirat haluaa kiittää kaikkia adoptoijia, kotihoitajia, lahjoittajia ja kaikkia teitä jotka olette ja tulette olemaan mukana tukemassa toimintaamme näiden kodittomien eläinten hyväksi.

Jos harkitset koiraa, mieti voisitko tarjota kodin kodittomalle.


23.3.2020

Olemme avanneet oman ryhmän hyväntekeväisyyskirppiksellemme! Tervetuloa!

Kirppis Balkanin koirat ry -ryhmästä löydät paljon uutta sekä vähän käytettyä koiralle sekä itsellesi. Kannattaa ehdottomasti liittyä seuraamaan myös tätä ryhmää. Tuotteet ovat jaoteltu ryhmässä omiin kategorioihin (kuva-albumeihin), jotta voit helpommin löytää etsimäsi.

Nyt myynnissä mm. punkkipihtejä, shampoota, huomioliivejä, uusia talutushihnoja, valjaita ja leluja!

Tuotto menee kokonaisuudessaan koirien hyväksi!

Mahdollistetaan yhdessä kodittomille koirille parempi elämä.❤️

P.S. Kannattaa kutsua myös ystäväsi kirppisryhmäämme!😊


19.3.2020

Olemme niin huolissamme Preslican tarhan rakkaista koirista.
Mei ja Drazen ovat parhaillaan matkalla tarhalle (erikoisluvalla) mutta eivät voi jäädä. Emme siis edelleenkään tiedä, milloin he pääsevät tarhalle hakemaan koiria pois tai ruokkimaan ja vaihtamaan vesiä niille, jotka edelleen jäävät tarhalle odottamaan jotain parempaa.

Tällä hetkellä koirat ovat oman onnensa nojassa. Heille se tarkoittaa sitä, että ruokaa ei ole riittävästi, puhdasta vettä ei ole, kukaan ei siivoa eikä kukaan ole tarhalla huomaamassa koiria. Vaikka tarhalle pääsisikin ruokkimaan koiria, ei ruokaa ole riittävästi.

Toivomme vain, että voimme pian aloittaa lisäaitausten rakennustyöt turvakodilla, jotta edes muutamia Preslican tarhan koiria pääsisi pois turvakodille. Ensisijaisesti tarkoituksena on hakea adoptiolistalla olevat, tai muut kriittisessä tilanteessa olevat koirat pois.

Mikäli haluat auttaa Balkanin koiria, voit lahjoittaa haluamasi summan yleistilille tai ryhtymällä koirakummiksi.

Rahalahjoituksia voi suorittaa yleistilillemme:
FI96 5800 1320 3217 47
Maksun saaja: Balkanin koirat ry
Bic-koodi: OKOYFIHH
Pankki: Helsingin OP
Viestikenttä: Turvakoti

Mikäli haluat ryhtyä kummiksi, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen [balkaninkoirat@gmail.com](mailto:balkaninkoirat@gmail.com), lisää viestin otsikoksi koirakummi.

Mikäli saamme kerättyä tarpeeksi rahaa rakennusmateriaaleihin ja ruokaan, voimme mahdollistaa turvallisemman elämän ainakin osalle koirista!♥️


17.3.2020

Tarhakoirien elinolot Bosniassa vaikeutuvat koronan seurauksena

Päivitystä koronatilanteesta Bosniassa. Koronaviruksen leviämisen takia myös Bosniassa on otettu käyttöön erilaisia rajoitteita.

Dobojn kunnallisella Preslican tarhalla on otettu käyttöön vierailukielto. Vierailukiellon seurauksena Balkanin koirien aktiivit eivät pääse enää koirien luo.

Mei ja Drazen ovat käyneet tähän asti tarhalla vähintään joka toinen päivä ja koirat ovat olleet hyvin riippuvaisia heidän saamastaan avusta. Tarhalla käynnit ovat erittäin tärkeitä, jotta voimme pysyä perillä koirien tilanteesta, ja jotta voimme varmistaa koirien ruoansaannin, puhtaan veden, hakea koiria steriloitavaksi ja tarjota koirille heille niin tärkeää huomiota ja seuraa.

Mei ja Drazen saivat onneksemme neuvoteltua tarhan johtajan kanssa, että vierailukiellosta huolimatta koirien haku tarhalta on vielä sallittua (ainakin toistaiseksi).  Nyt ongelmana on, mihin saamme sijoitettua edes osan koirista. Turvakodissa on jo 70 onnekasta koiraa ja tilaa uusille on hyvin vähän. Uusien aitauksien rakentaminen seisoo tällä hetkellä rahanpuutteen vuoksi. Aitauksien rakentaminen vie aikaa ja valitettavan paljon rahaa.Pyrimme ongelmista huolimatta hakemaan mahdollisimman pian Preslicasta turvakotiin ainakin adoptiolistoilla olevista koirista 10-15 koiraa.

Jotta saisimme koirille nopeasti paremmat olot, tarvitsemme kipeästi apua rakennusmateriaaleihin sekä ruokaan.Koirien ruokatilausten toteutus huolettaa meitä myös suuresti, sillä koronatilanne elää ja muuttuu edelleen, eikä ruoan saatavuuspuutetta voi myöskään poissulkea.Olemme hyvin surullisia tilanteesta. Olo on voimaton.  Mikäli haluat auttaa Balkanin koiria, voit lahjoittaa haluamasi summan yleistilille tai ryhtymällä koirakummiksi.Rahalahjoituksia voi suorittaa yleistilillemme:
FI96 5800 1320 3217 47
Maksun saaja: Balkanin koirat ry
Bic-koodi: OKOYFIHH
Pankki: Helsingin OP
Viestikenttä: Turvakoti  Mikäli haluat ryhtyä kummiksi, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen balkaninkoirat@gmail.com, lisää viestin otsikoksi koirakummi.  Mikäli saamme kerättyä tarpeeksi rahaa rakennusmateriaaleihin ja ruokaan, voimme mahdollistaa turvallisemman elämän ainakin osalle koirista!


5.3.2020

16 onnekasta karvakuonoa: Kika, Rollo, Lala, Diva, Hilma, Cinnamon, Pepe, Lino, Pixy, Pete, Doris, Ella, Anastasia, Dale, Minja ja Basso saapuivat Suomeen omiin koteihin tai kotihoitoon kotia etsimään! ❤️ Voit katsoa lisää tunnelmia saapumisesta Facebookista ryhmästä Balkanin koirat ry.


24.2.2020

87050873_882074618918637_2936888088565121024_n

On taas se aika, kun aktiivit lähtevät tarhalle ja vastaanottavat lahjoituksia!

Jos haluat lahjoittaa, luethan huolella ohjeet:
Otamme vastaan
• Muoviset koiranpedit (kuva kommenteissa)
• Nyt keväällä ulkoloishäädöille on todella paljon tarvetta
• Matolääkkeitä (Drontal erityisesti)
• Pyyhkeitä ja vanhoja mattoja
• Penturuokaa ja aikuisten ruokaa
• Isoja ja pieniä luita
• Leluja
• Kertakäyttöhanskoja, Virkon desinfiointiainetta, virtsa-alustoja, Canikur, Nutriplusgel ja Sunnylle        nivel-seniorivalmisteita.
• Otsa- ja käsilamppuja
• Karvanleikkuri
• Lentobokseja

Otamme lahjoituksia vastaan pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla ja Keski-Suomessa. Jos haluat lahjoittaa jotain ylläolevista tai sinulla on jotakin muuta lahjoitettavaa, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse balkaninkoirat@gmail.com.

Kiitos!


%d bloggaajaa tykkää tästä: