Adoptioprosessi

Balkanin koirat ry ei tee voittoa adoptoitavilla koirilla, osta eläimiä ulkomailta tai tue pentutehtailua. 

Hyvän kodin löytäminen Suomesta Bosnian kodittomalle koiralle on merkittävässä roolissa Balkanin koirat ry:n toiminnassa. Kun löydämme hyviä koteja tarhan koirille, voimme pelastaa yhä useamman koiran kaduilta sekä huonomaineiselta kunnalliselta tarhalta parempiin olosuhteisiin.

Toivomme jokaisen koiran saavan hyvän loppuelämän kodin ensimmäisestä kodistaan. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin kodittomalle koiralle, harkitsethan tarkkaan, oletko valmis sitoutumaan, ottamaan vastuun koiran hoidosta, kouluttamisesta ja niistä aiheutuvista kustannuksista jopa yli vuosikymmeneksi.

Etsimme koiralle adoptiokotia koiran parasta ajatellen. Siksi toivomme adoptiokodeilta sitoutumista, kärsivällisyyttä ja halua kouluttaa uutta tulokasta. On tärkeää, että adoptiokodilla on motivaatiota tehdä töitä koiran kanssa, jos käytöshaasteita ilmenee. Tärkeimpänä asiana kuitenkin on rakkaus koiraa kohtaan. Koirasta saa mitä uskollisimman ja kiitollisimman ystävän, jos siitä pidetään hyvää huolta ja se pääsee viettämään tasapainoista elämää.

Koirat -sivulla voit tutustua kotia etsiviin koiriin. Kerromme mielellämme niistä lisää, ja voimme auttaa sinua löytämään itsellesi/perheellesi sopivan koiran. Jos löysit kiinnostavan koiran, jolle haluaisit tarjota loppuelämän kodin, tutustu huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin. Balkanin koirat ry suosittelee kaikkia adoptiota harkitsevia käymään läpi verkkokurssin Kulkurista kotikoiraksi. Tutustuthan myös tähän

Lue huolellisesti: ADOPTIOSOPIMUS, KOTIUTUSOHJEET sekä TIETOA SAIRAUKSISTA

Kun olet tutustunut adoptiosopimukseen ja kotiutusohjeisiin täytä ADOPTIOHAKEMUS. Toivomme rehellisyyttä ja mahdollisimman paljon tietoja adoptiosta kiinnostuneelta, sillä se helpottaa sopivan koiran löytymistä. Mikäli koemme adoptiohakemuksen sopivaksi, olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse viikon sisällä. 

Jokaisen adoption kohdalla edellytämme tapaamista adoptoijaehdokkaan kanssa, jotta voimme keskustella kasvotusten kaikista adoptioon liittyvistä asioista sekä varmistaa, että koira on löytänyt juuri sille sopivan kodin.

ADOPTIOKUSTANNUKSET

EU:n ulkopuolelta tuleville koirille sovelletaan kaupallisen kuljetuksen säädöksiä, minkä vuoksi tuontikustannukset ovat korkeat. Kulukorvaus, mitä pyydämme adoptoitavalta kodilta kattaa koiran adoptoinnista aiheutuvat terveydenhuolto- ja matkustuskulut.

Koiran adoptiokulu on 500 € johon sisältyy:

 •  Mikrosiru
 •  Lemmikkieläinpassi
 •  Rabiesrokotus
 •  Viitosrokotus (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus,  kennelyskä, leptospiroosi)
 •  Käsittely ekinokokkoosia vastaan
 •  Sisä- ja ulkoloishäädöt
 •  Sterilointi/kastrointi
 •  Testit: amerikkalainen sydänmato (dirofilaria immitis), anaplasmoosi, babesioosi, borrelioosi, ehrlichioosi, leishmanioosi ja ihomato (dirofilaria repens)
 •  Kliininen tutkimus
 •  Tuontitodistus
 •  Matkustuskulut (maanteitse)
 •  Rajaeläinlääkäritarkastus
 •  Tullauskulut

Erityisadoption (erityishoitoa vaativat koirat ja seniorit) kulukorvaus on 350€

Lisäksi yhdistys suosittelee, että adoptoijat ottavat koiralta Suomeen saavuttuaan testejä mm. MRSA, MRSP ja ESBL. Yhdistyksellä on tällä hetkellä Suomessa testatuista koirista tiedossa kymmenen MRSP-positiivista ja kaksi ESBL-positiivista koiraa. Osa näistä koirista on Suomessa jo uusintatestattu negatiiviseksi.

Suomeen adoptoituvat koirat matkustavat maanteitse. Rajaeläinlääkäritarkastus tapahtuu ensimmäisen EU-maan rajalla, joka on Kroatia.

Koirien kuljetus Suomeen järjestetään kodin löytäneiden koirien ja kotihoitokoirien määrästä riippuen (vähintään 7 koiraa), keskimäärin kahden – kolmen kuukauden välein.

Adoptiomaksut suoritetaan tilille:

Osuuspankki: FI96 5800 1320 3217 47  

Balkanin koirat ry on rekisteröitynyt tuojaksi Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan, TRACES-järjestelmään sekä Aluehallintovirastoon. Noudatamme Eviran maahantuontimääräyksiä (tarkemmin EU:n ulkopuolelta tuontia koskevia ehtoja: Ruokavirasto 

Voit lukea lisää vastuullisen rescuetoiminnan sitoumuksesta täältä

One thought on “Adoptioprosessi

Kommentit on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: