Adoptioprosessi

Balkanin koirat ry ei tee voittoa adoptoitavilla koirilla, osta koiria ulkomailta tai tue pentutehtailua. 

Hyvän kodin löytäminen Suomesta Bosnian kodittomalle koiralle on merkittävässä roolissa Balkanin koirat ry:n toiminnassa. Kun löydämme hyviä koteja tarhan koirille, voimme pelastaa yhä useamman koiran kadulta sekä kunnalliselta tarhalta parempiin olosuhteisiin turvakodillemme.

Toivomme jokaisen koiran saavan hyvän loppuelämän kodin ensimmäisestä kodistaan. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin kodittomalle koiralle, harkitsethan tarkkaan oletko valmis sitoutumaan, ottamaan vastuun koiran hoidosta, kouluttamisesta ja niistä aiheutuvista kustannuksista jopa yli vuosikymmeneksi.

Etsimme koiralle adoptiokotia koiran parasta ajatellen. Siksi toivomme adoptiokodeilta sitoutumista, kärsivällisyyttä ja halua kouluttaa uutta tulokasta. On tärkeää, että adoptiokodilla on motivaatiota tehdä töitä koiran kanssa, jos käytöshaasteita ilmenee. Tärkeimpänä asiana kuitenkin on rakkaus koiraa kohtaan. Koirasta saa mitä uskollisimman ja kiitollisimman ystävän, jos siitä pidetään hyvää huolta ja se pääsee viettämään tasapainoista elämää.

Koirat -sivulla voit tutustua kotia etsiviin koiriin. Kerromme mielellämme niistä lisää, ja voimme auttaa sinua löytämään itsellesi tai perheellesi sopivan koiran. Jos löysit kiinnostavan koiran, jolle haluaisit tarjota loppuelämän kodin, tutustu huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin. Balkanin koirat ry suosittelee kaikkia adoptiota harkitsevia käymään läpi verkkokurssin Kulkurista kotikoiraksi. Tutustuthan myös tähän sekä usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lue huolellisesti: ADOPTIOSOPIMUS, KOTIUTUSOHJEET sekä TIETOA SAIRAUKSISTA

Lapsiperheisiin adoptoimme harkistusti. Lapsiperheen muistilista

Kun olet tutustunut adoptiosopimukseen ja kotiutusohjeisiin täytä ADOPTIOHAKEMUS. Toivomme rehellisyyttä ja mahdollisimman paljon tietoja adoptiosta kiinnostuneelta, sillä se helpottaa sopivan koiran löytymistä. Mikäli koemme adoptiohakemuksen sopivaksi, olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse noin viikon sisällä. Emme ole yhteydessä, mikäli emme etene adoptioprosessissa.

Jokaisen adoption kohdalla edellytämme tapaamista, eli kotikäyntiä adoptioehdokkaan kanssa, jotta voimme keskustella kasvotusten kaikista adoptioon liittyvistä asioista sekä varmistaa, että koira löytää juuri sille sopivan kodin.

ADOPTIOKUSTANNUKSET

EU:n ulkopuolelta tuleville koirille sovelletaan kaupallisen kuljetuksen säädöksiä, minkä vuoksi tuontikustannukset ovat hieman korkeammat. Kulukorvaus kattaa koiran adoptoinnista aiheutuvat terveydenhuolto- ja matkustuskulut.

Koiran adoptiokulu on 500 € johon sisältyy:

 •  Mikrosiru
 •  Lemmikkieläinpassi
 •  Rabiesrokotus
 •  Viitosrokotus (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus,  kennelyskä, leptospiroosi)
 •  Käsittely ekinokokkoosia vastaan
 •  Sisä- ja ulkoloishäädöt
 •  Sterilointi/kastrointi
 •  Testit: amerikkalainen sydänmato (dirofilaria immitis), anaplasmoosi, babesioosi, borrelioosi, ehrlichioosi, leishmanioosi ja ihomato (dirofilaria repens)
 •  Kliininen tutkimus
 •  Tuontitodistus
 •  Matkustuskulut (maanteitse)
 •  Rajaeläinlääkäritarkastus
 •  Tullauskulut

Erityisadoption (erityishoitoa vaativat koirat ja seniorit) kulukorvaus on 350€

Lisäksi yhdistys suosittelee, että adoptoijat ottavat koiralta Suomeen saavuttuaan testejä mm. MRSA, MRSP ja ESBL. Lue lisää uusintatesteistä tästä.

KULJETUS

Suomeen adoptoituvat koirat matkustavat kaupallisella maantiekuljetuksella. Rajaeläinlääkäritarkastus ja tullaus tapahtuvat ensimmäisella EU:n rajalla, joka on Kroatia.  Rajalla koirat, tuontipaperit, mikrosirut sekä kuljetusauto tarkistetaan.

Kaikki Suomeen saapuneet koirat ovat matkustaneet maanteitse yhdistyksen perustamisvuodesta 2015 alkaen.

Nykyisen kuljetusyhtiön ja kuljettajan kanssa Balkanin koirat ry on tehnyt yhteistyötä kaksi vuotta, vuodesta 2020 alkaen. Kuljetusauto on EU:n säädösten mukaisesti hyväksytty eläinten kuljettamiseen ja kuljettajalla on virallinen eläinkuljetuslupa pitkiin kuljetuksiin. Matkan aikana koirilla on tarjolla vettä ja ruokaa. Tilat siivotaan tarpeen mukaan. Autossa on ilmastointilaitteet etuosassa sekä taka-osassa, jossa koirat matkustavat. Tallinna-Helsinki välisellä matkalla yhdistyksemme käyttää Eckeröline laivayhtiötä. Kesäaikana kuljettajat pysyvät autokannella koirien kanssa ja ilmastointi on tarpeen mukaan käytössä.  Kuljetuksissa on aina mukana kaksi kuljettajaa, pääkuski ja apukuski. Pääkuski on aina sama yhdistykselle tuttu henkilö, joka tiedottaa matkan etenemisestä ja tilanteesta mm. lähtöpäivänä (rajan ylityshetkellä sekä illalla) sekä seuraavana päivänä, jolloin koirat saapuvat Suomeen. Lautta-ajat välillä Tallinna-Helsinki ovat joko illalla 18.30-21.00  tai aamulla 6.00-8.30.

Koirien kuljetus Suomeen järjestetään kodin löytäneiden koirien ja kotihoitokoirien määrästä riippuen (vähintään 7 koiraa), keskimäärin 2 – 3 kuukauden välein.

Adoptiomaksut suoritetaan tilille:

Osuuspankki: FI96 5800 1320 3217 47  

Varausmaksua ei palauteta, jos adoptio peruuntuu adoptoijan toimesta ennen koiran Suomeen tuloa.

Balkanin koirat ry on rekisteröitynyt tuojaksi Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan, TRACES-järjestelmään sekä Aluehallintovirastoon. Noudatamme Eviran maahantuontimääräyksiä (tarkemmin EU:n ulkopuolelta tuontia koskevia ehtoja: Ruokavirasto 

Voit lukea lisää vastuullisen rescuetoiminnan sitoumuksesta täältä

One thought on “Adoptioprosessi

Kommentit on suljettu.

%d bloggaajaa tykkää tästä: