Dobojn kunnallinen tarha

Dobojn kunnallisella tarhalla on noin 180 koiraa. Vanha Preslican tarha (jossa teimme avustustöitä vuodesta 2015) purettiin viime vuoden 2021 puolella ja koirat joita emme ehtineet ottaa turvakodille, tai jotka eivät mahtuneet, siirrettiin uudelle tarhalle. Vieläkään emme tiedä vanhan tarhan purkamisen syytä.

Uusi tarha on suljettu, ja menee joka päivä kiinni klo 15. Viikonloppuisin siellä on tuskin ketään. Arkipäivisinkään siellä harvoin on ketään, vaikka niin sanotaan. Koirat ovat oman onnensa nojassa. Työntekijät käyvät viemässä uusia koiria tarhalle ja lähtevät pois.

Tarhalle täytyy ilmoittaa ennen kuin menemme sinne, joten emme voi mennä sinne vasta kun saatuamme luvan. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että tällöin työntekijät kiiruhtavat sinne siivoamaan häkkejä, jotta tarhan todellinen tilanne ei paljastuisi. Koirat eivät myöskään saa ruokaa yhtään enempää kuin vanhallakaan tarhalla. Kun tarhalle menee ruokkimaan koiria, ne ovat yleensä todella nälkäisiä. Vedet ovat likaiset ja häkkien lattiat kakassa huolimatta siitä, että ne on työntekijöiden mukaan siivottu. Koiria kuolee paljon tappeluissa, ja etenkään pienet pennut eivät selviä hengissä.

Balkanin koirat Dobojn kunnallisella tarhalla

Mei ja Drazen eivät nykyisin enää pysty vierailemaan tarhalla yhtä usein kuin aiemmin, sillä turvakodilla on 200 koiraa hoidettavana. Avun tarve kunnallisella tarhalla ei kuitenkaan ole vähentynyt – päinvastoin se pikemminkin kasvaa. Tarhalla on muutamia meille vuosien takaa tuttuja koiria, jotka siirrettiin Preslican tarhalta uudelle tarhalle. Olemme pyrkineet ottamaan ensisijaisesti jo pitkään tarhalla olleet turvakodille, mutta kiireisemmät tapaukset, kuten ihan pienet pennut, erittäin laihat tai huonokuntoiset koirat ovat menneet edelle. Dobojn tarhalla vieraillessa joutuu tekemään erittäin vaikeita päätöksiä siitä kuka saa apua, sillä tosiasiassa kaikki koirat ovat kriittisessä tilassa. Olosuhteet ovat hirvittävät.

Tarhalle mentäessä yhdistys ostaa lahjoitusvaroin kuivaruokaa ja märkäruokaa koirille. Apu jota tällä hetkellä kykenemme tarjoamaan koirille on siis ruoka aina kun vierailemme siellä ja se, että otamme kriittisessä tilassa olevia koiria hoidettavaksi turvakodille. Yhteistyö kunnallisen tarhan kanssa kuihtui lähes olemattomiin kun Preslican tarha purettiin ja koirat siirrettiin Dobojn tarhalle. Parannuksia emme voi tehdä, sillä esim. koirankopit hankaloittavat työntekijöiden mukaan häkkien siivoamista. Ehdotuksiamme ei oteta huomioon. Lue täältä millaista avustustyötä Balkanin koirat teki Preslican kunnallisella tarhalla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: