Usein kysytyt kysymykset

Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla balkaninkoirat@gmail.com. Sivua päivitetään parhaillaan.

Adoptioprosessi

Onko adoptiohakemukseni tullut perille, kun en ole saanut vastausta? – Vastaamme hakemukseesi ainoastaan jos otamme sen käsittelyyn.

Voisinko saada lisätietoja jostain koirasta? – Meille voi laittaa sähköpostia balkaninkoirat@gmail.com

Voiko teille soittaa? – Ei. Meihin voi ottaa yhteyttä ainoastaan sähköpostitse balkaninkoirat@gmail.com.

Kuinka usein koiria tulee Suomeen? – 2-3kk välein.

Paljonko koiran adoptointi kustantaa? – Adoptiomaksu on 500€. Huomioithan, että adoptiokulun päälle tulee kuitenkin monia muita koiran elämiseen liittyviä kuluja, kuten eläinlääkärikulut, varusteet, ruoka jne. Lisätietoa sivulta adoptioprosessi/adoptiokustannukset

Onko koirat steriloituja? – Kaikki koirat steriloidaan ennen Suomeen tuloa.

Mistä tiedän, missä koira tällä hetkellä on? – Kotihoidossa olevat koirat ovat Suomessa, muut koirat ovat joko yhdistyksen turvakodilla tai Dobojn kunnallisella tarhalla. Tieto näkyy koiran sivulla.

Mistä koira haetaan? Voitteko tuoda koiran minulle, mikäli en pääse sitä hakemaan? – Koirien luovutuspaikka on pääsääntöisesti länsisatamassa Helsingissä. Kotihoitokoira haetaan kotihoitopaikasta. Adoptoijan tulee aina olla itse paikalla hakemassa koiraa, eikä koiraa luovuteta muille.

Voinko päästä tapaamaan kotihoitokoiraa? – Mikäli hakemuksesi otetaan käsittelyyn ja adoptioprosessi etenee, on tapaaminen jopa ehdoton. Muuten koiraa ei kuka tahansa voi tulla tapaamaan.

Adoptoitteko lapsiperheisiin? – Adoptoimme lapsiperheisiin harkitusti.

Koiran elämä Bosniassa

Onko koira tottunut kissoihin tai lapsiin? – Koirien menneisyydestä ei ole tietoa. Turvakodilla ei ole lapsia, joten mikäli koira ei aiemmin ole asunut lapsiperheessä, ei koira ole tottunut lapsiin. Turvakodilla asuu kissoja, joten muutamat koirat saattavat olla tottuneita kissoihin. Varsinaista kissatestiä ei kuitenkaan ole mahdollista turvakodilla toteuttaa.

Kävelytetäänkö koiria hihnassa? Ovatko ne tottuneet valjaisiin ja kaulapantaan? – Turvakodilla ei juurikaan kävelytetä koiria hihnassa. Enemmistö koirista ei ole tottunut varusteisiin.

Kuinkahan haukkuherkkä koirani on? – Turvakodilla asuu noin 200 koiraa, jotka haukkuvat lähes tauotta. Koiran haukkuherkkyydestä Suomen olosuhteissa ei voi etukäteen tietää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: