Aktiivit

Yhdistyksemme aktiiveja ovat Päivi, Mei, Siiri, Annastiina, Laura, Emma, Suvi Kuusisto, Suvi Kaijanlaakso ja Julia. Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki Balkanin koirien avustustoiminnasta kiinnostuneet!

Mei Sawanoi, puheenjohtaja ”Näin Balkanin maiden kodittomien koirien tilannetta ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja kolme vuotta myöhemmin olin mukana perustamassa Balkanin koirat ry:tä. Muutin Bosniaan vuonna 2018 ja asun tällä hetkellä yhdistyksen turvakodilla noin 100 koiran ja kahden kissan kanssa. Omia koiriani ovat suomalainen kodinvaihtaja Täplä, Woody Serbiasta sekä Bubba ja Astra Bosniasta. Olen kasvanut Italiassa ja löytöeläinten auttaminen on ollut aina perheelleni tärkeä sydämen asia.”

Päivi Sillankorva, varapuheenjohtaja ”Balkanin maiden kodittomien koirien tilanne pysäytti minut, kun lähdin ensimmäisille reissuilleni Serbiaan (2014), Bosniaan (2015) ja Kosovoon (2016). Olin mukana perustamassa yhdistystä vuonna 2015. Olen pienestä pitäen ollut hyvin eläinrakas. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi Serbiasta koirat Raba ja Lola sekä Gaia, Berni ja Selma Bosniasta. Perheemme erittäin persoonallista porukkaa täydentää jo seniori-iän saavuttaneet suomalaiset kodinvaihtajakissat Hakkarainen ja Tiuhti. Näinä vuosina on meillä lisäksi ollut myös useampi kotihoitokoira Bosniasta.”

Siiri Ojala, sihteeri ”Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa vuodesta 2018. Adoptoituani koirani Simon yhdistykseltä päätin lähteä ensimmäiselle tarhareissulle Bosniaan, ja sille tielle jäin. Reissu teki lähtemättömän vaikutuksen minuun. Työ yhdistyksessä on hyvin antoisaa ja tarhareissuilta kotiuduttua alkaa aina heti uuden reissun odottelu.”

Annastiina Turunen, aktiivi ”Lähdin mukaan yhdistyksen toimintaan vuonna 2016, kun adoptoimme mieheni kanssa ensimmäisen koiran Bosniasta. Meillä on yhteensä kolme Bosniasta tullutta koiraa; Balto ja Bambi ovat isompia tornjaksukuisia koiria ja kolmas on pienempi Vilja-koira. Kaikki ovat Preslican tarhalta. Opiskelen kolmatta vuotta eläinlääketiedettä ja minulla on ollut lapsesta saakka löytöeläimiä. Vastaan yhdistyksen kummitoiminnasta.”

Emma Valtola, aktiivi ”Adoptoin Lillan Balkanin koirien kautta syksyllä 2018 ja seuraavana kesänä lähdin ensimmäistä kertaa mukaan Bosnian reissulle. Viikko tarhalla oli todella pysäyttävä ja samana syksynä liityinkin mukaan yhdistyksen aktiiviksi. Tällä hetkellä minulta löytyy kotoa myös toinen, kuvassa sylissäni istuva, bosnialainen karvakuono Lola.”

Laura Toivanen, aktiivi ”Mä olen Laura ja ollut mukana yhdistyksen toiminnassa aktiivina vuodesta 2017. Minulla on kaksi koiraa. Lila 8-vuotias venäjäntoyterrieri ja Tirppa 3-vuotias energiapakkaus Preslican tarhalta. Jo lapsesta asti eläimet ovat olleet iso osa elämääni. Minulla on aina ollut halu työskennellä eläinten kanssa ja puolustaa niiden oikeuksia ja yhdistyksen aktiivina pääsen tätä toteuttamaan.”

Suvi Kaijanlaakso, aktiivi ”Vuonna 2018 päätin etsiä suomalaiselle sekarotuiselleni Otsolle kaverin, sillä sopivaa leikkitoveria ei aina puistosta löytynyt. Balkanin koirilla oli mielestäni selkeimmät sivustot, joiden kautta tutkailin perheeseemme sopivaa koiraa. Doby tyttönen löytyikin parin kilometrin päästä kotihoidosta ja on täydellinen mummero. Muutaman kuukauden päästä adoptiosta tuli meillekin kotihoitolainen piristämään laumaamme – ja sillä tiellä ollaan edelleen. On etuoikeus päästä auttamaan koditonta koiraa ja ansaita sen vilpitön ystävyys.”

Suvi Kuusisto, aktiivi ”Lähdin ensimmäisen kerran Bosniaan vuonna 2019, halusin nähdä millaista kodittomien koirien elämä on. Kävin tarhalla ja minun ei pitänyt ottaa koiraa, eikä liittyä aktiiviksi, mutta kuinka kävikään… Liityin aktiiviksi ja minulle tuli koira Preslican tarhalta. Tykkään tosi paljon koirista, etenkin mustat, herkät ja vanhat koirat, joiden on vaikea saada adoptoijia ovat lähellä sydäntä.”

Julia Tetri, aktiivi ”Löysin Balkanin koirat etsiessäni kotiini uutta perheenjäsentä kesällä 2019. Onnekseni yhdistyksen kautta löytyi kuin löytyikin ihana Koko-poika. Kokon kotiutumisen jälkeen aloin pyörittämään yhdistykselle kirpputoria varojen keräämiseksi. Ensimmäisellä tarhakäynnillä pääsin käymään maaliskuussa 2020, ja pian sen jälkeen liityinkin jo virallisesti mukaan yhdistyksen toimintaan. Koirien tilanne Bosniassa huolettaa suuresti. Toivon, että pystymme toiminnallamme parantamaan tilannetta maassa ja pelastamaan mahdollisimman moni koira synkältä kohtalolta.”

%d bloggaajaa tykkää tästä: