Aktiivit

Yhdistyksemme aktiiveja ovat Päivi, Mei, Siiri, Annastiina, Laura, Emma, Suvi, Julia, Viivi, Kitta, Lotta ja Sävy.  Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki Balkanin koirien avustustoiminnasta kiinnostuneet!

Mei Sawanoi, puheenjohtaja ”Näin Balkanin maiden kodittomien koirien tilannetta ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja kolme vuotta myöhemmin olin mukana perustamassa Balkanin koirat ry:tä. Asun tällä hetkellä yhdistyksen turvakodilla noin 200 koiran ja viiden kissan kanssa. Omia koiriani ovat Woody Serbiasta sekä Bubba, Astra ja Mala Bosniasta. Löytöeläinten auttaminen on ollut aina minulle ja perheelleni tärkeä sydämen asia.”

Päivi Sillankorva, varapuheenjohtaja ”Balkanin maiden kodittomien koirien tilanne pysäytti minut, kun lähdin ensimmäisille reissuilleni Serbiaan, Bosniaan ja Kosovoon. Olin mukana perustamassa yhdistystä vuonna 2015. Eläimet ovat olleet minulle erittäin tärkeitä jo pienestä pitäen ja halu auttaa kodittomia eläimiä on aina ollut suuri. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi Serbiasta koirat Raba ja Lola sekä Gaia, Selma, Severi ja Riga Bosniasta. Perheemme erittäin persoonallista porukkaa täydentää jo seniori-iän saavuttaneet suomalaiset kodinvaihtajakissat Hakkarainen, Tiuhti ja Lily. Näinä vuosina on meillä lisäksi ollut myös useampi kotihoitokoira Bosniasta.”

Siiri Ojala, sihteeri ”Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa vuodesta 2018. Adoptoituani koirani Simon yhdistykseltä päätin lähteä ensimmäiselle tarhareissulle Bosniaan, ja sille tielle jäin. Reissu teki lähtemättömän vaikutuksen minuun. Työ yhdistyksessä on hyvin antoisaa ja tarhareissuilta kotiuduttua alkaa aina heti uuden reissun odottelu.”

Annastiina Turunen, aktiivi ”Lähdin mukaan yhdistyksen toimintaan vuonna 2016, kun adoptoimme mieheni kanssa ensimmäisen koiran Bosniasta.
Meillä on tällä hetkellä kolme koiraa Bosniasta, Bambi, Vilja ja Jemma. Kaikki ovat entisiä kummikoiria.
Ensimmäinen jo edesmennyt koiramme Balto oli iso tornjak-poika. Laumanvartijan työuraa jatkoi kotonamme iso Bambi-koiramme. Isot laumanvartijat ovat lähellä sydäntä. Perheelläni on ollut lapsesta saakka löytöeläimiä; kotoa on löytynyt koiria, kissoja ja kaneja.
Vastaan yhdistyksen kummitoiminnasta ja toivotan lämpimästi tervetulleiksi mukaan kaikki kummitoiminnasta kiinnostuneet.”

Emma Valtola, aktiivi ”Adoptoin Lillan Balkanin koirien kautta syksyllä 2018 ja seuraavana kesänä lähdin ensimmäistä kertaa mukaan Bosnian reissulle. Viikko tarhalla oli todella pysäyttävä ja samana syksynä liityinkin mukaan yhdistyksen aktiiviksi. Tällä hetkellä minulta löytyy kotoa myös toinen, kuvassa sylissäni istuva, bosnialainen karvakuono Lola.”

Laura Toivanen, aktiivi ”Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa aktiivina vuodesta 2017. Minulla on kolme koiraa Lila, Tirppa ja Maxi. Tirppa ja Maxi ovat molemmat adoptoituneet minulle Bosniasta. Jo lapsesta asti eläimet ovat olleet iso osa elämääni. Minulla on aina ollut halu työskennellä eläinten kanssa ja puolustaa niiden oikeuksia ja yhdistyksen aktiivina pääsen tätä toteuttamaan.”

Suvi Talvitie, aktiivi ”Vuonna 2018 päätin etsiä suomalaiselle sekarotuiselleni Otsolle kaverin, sillä sopivaa leikkitoveria ei aina puistosta löytynyt. Doby tyttönen löytyikin parin kilometrin päästä kotihoidosta. Muutaman kuukauden päästä adoptiosta tuli ensimmäinen kotihoitolainen piristämään laumaamme ja edelleen kotihoitolaisia käy tasaisesti luonamme odottamassa sitä loppuelämän kotia. Sittemmin lauma on kasvanut bosnialaisilla Nitalla, Nadilla ja Timialla. On etuoikeus päästä auttamaan koditonta koiraa ja ansaita sen vilpitön ystävyys.”

Julia Tetri, aktiivi ”Löysin Balkanin koirat etsiessäni kotiini uutta perheenjäsentä kesällä 2019. Onnekseni yhdistyksen kautta löytyi kuin löytyikin ihana Koko-poika, jonka jälkeen aloinkin jo pyörittämään yhdistykselle kirpputoria varojen keräämiseksi. Ensimmäisellä tarhakäynnillä pääsin käymään maaliskuussa 2020 ja pian sen jälkeen liityin virallisesti mukaan yhdistyksen toimintaan. Toivon, että pystymme toiminnallamme vaikuttamaan koirien tilanteeseen paikallisesti edes hiukan ja tarjoamaan mahdollisimman monelle mahdollisuus parempaan elämään.”

Kitta Pappinen, aktiivi ”Eläimet, koirat eritoten ovat olleet minulle pienestä tytöstä lähtien todella tärkeitä ja rakkaita. Lapsuuden kodissani on ollut koiria syntymästäni lähtien, joista useampi on tullut toisen kodin kautta. Tällä hetkellä perheeseemme kuuluu mieheni lisäksi kaksi kodinvaihtaja koiraa, Pippuri 10v ja Luigi 7v. Koen koirien auttamisen äärettömän arvokkaaksi sekä merkitykselliseksi asiaksi, joten aktiiviksi liittymistä ei kahta kertaa tarvinnut pohtia. <3”

Viivi, aktiivi ”Olen Viivi ja liityin Balkanin koirien aktiiviksi 2021 kesällä otettuani Balkanin koirien kautta ensimmäisen kotihoidokkini. Kotoa löytyy oma kreetalainen rescuepoitsu Timo, joka toimii kotihoidossa opastavana isoveljenä bosnialaisille karvakavereille. Liityin mukaan Balkanin koirien aktiiviksi, sillä haluan toimia kodittomien koirien hyväksi ja mahdollistaa mahdollisimman monelle koiralle arvoisensa elämän. Toivon pääseväni myös käymään Bosniassa koiratarhoilla ja auttamaan ruohonjuuritasolla tapaamiani koiria.”

Sävy, aktiivi ”Rakkauteni kodittomia koiria kohtaan syttyi jo lapsena kun ulkomaanmatkalla tapasin ensimmäistä kertaa katukoiran, jonka olisin halunnut ottaa mukaani. Aikuisena elämääni rikastuttamaan onkin saapunut kaksi koditonta koiraa: Maisa Romaniasta (2019) ja Melvin Balkanin koirien kautta (2021). Melvinin myötä tutustuin Balkanin koirien toimintaan ja minulla vahvistui tunne siitä, että haluaisin auttaa koiria muullakin tavoin kuin adoptoimalla itse. Niinpä liityin mukaan yhdistyksen toimintaan vuonna 2022.”

Lotta, aktiivi ”Tutustuin Balkanin koirat – yhdistykseen kun adoptoin ihanan seniorikoiran Reulfin vuonna 2017. Vuodesta 2018 kotona on ollut myös monta kotihoitokoiraa, yksi niistä foster failina meille jäänyt Brena-Lisa. Toimin vapaaehtoistyössä koska minulla ei ole vaihtoehtoja. Koen sen velvollisuutena pyrkiä vähentämään kärsimystä ja suojelemaan heikommassa asemassa olevia, on ne sitten eläimiä tai ihmisiä. Rescuekoiratoiminnassa minusta tärkeää on vastuullisuus, avoimuus ja vankka arvopohja jolle toiminta rakentuu. Minua kiinnostaa erityisesti koirien käytösongelmat sekä vuorovaikutus hoito- ja käsittelytilanteissa.”

%d bloggaajaa tykkää tästä: