Aktiivit

Yhdistyksemme aktiiveja ovat Päivi, Mei, Siiri, Annastiina, Laura, Emma, Suvi, Julia, Meri, Viivi ja Kitta. Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki Balkanin koirien avustustoiminnasta kiinnostuneet!

Mei Sawanoi, puheenjohtaja ”Näin Balkanin maiden kodittomien koirien tilannetta ensimmäisen kerran vuonna 2012, ja kolme vuotta myöhemmin olin mukana perustamassa Balkanin koirat ry:tä. Muutin Bosniaan vuonna 2018 ja asun tällä hetkellä yhdistyksen turvakodilla noin 250 koiran ja viiden kissan kanssa. Omia koiriani ovat Woody Serbiasta sekä Bubba, Astra ja Mala Bosniasta. Löytöeläinten auttaminen on ollut aina minulle ja perheelleni tärkeä sydämen asia.”

Päivi Sillankorva, varapuheenjohtaja ”Balkanin maiden kodittomien koirien tilanne pysäytti minut, kun lähdin ensimmäisille reissuilleni Serbiaan, Bosniaan ja Kosovoon. Olin mukana perustamassa yhdistystä vuonna 2015. Eläimet ovat olleet minulle erittäin tärkeitä jo pienestä pitäen ja halu auttaa kodittomia eläimiä on aina ollut suuri. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi Serbiasta koirat Raba ja Lola sekä Gaia, Selma, Severi ja Riga Bosniasta. Perheemme erittäin persoonallista porukkaa täydentää jo seniori-iän saavuttaneet suomalaiset kodinvaihtajakissat Hakkarainen ja Tiuhti. Näinä vuosina on meillä lisäksi ollut myös useampi kotihoitokoira Bosniasta.”

Siiri Ojala, sihteeri ”Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa vuodesta 2018. Adoptoituani koirani Simon yhdistykseltä päätin lähteä ensimmäiselle tarhareissulle Bosniaan, ja sille tielle jäin. Reissu teki lähtemättömän vaikutuksen minuun. Työ yhdistyksessä on hyvin antoisaa ja tarhareissuilta kotiuduttua alkaa aina heti uuden reissun odottelu.”

Annastiina Turunen, aktiivi ”Lähdin mukaan yhdistyksen toimintaan vuonna 2016, kun adoptoimme mieheni kanssa ensimmäisen koiran Bosniasta. Meillä on tällä hetkellä kaksi koiraa Bosniasta, Bambi ja Vilja. Ensimmäinen jo edesmennyt koiramme Balto oli iso tornjak-poika. Kaikki ovat Preslican tarhalta.
Maaliskuussa meille saapuu Jemma-tyttö. Opiskelen neljättä vuotta eläinlääketiedettä ja minulla on ollut lapsesta saakka löytöeläimiä. Vastaan yhdistyksen kummitoiminnasta.”

Emma Valtola, aktiivi ”Adoptoin Lillan Balkanin koirien kautta syksyllä 2018 ja seuraavana kesänä lähdin ensimmäistä kertaa mukaan Bosnian reissulle. Viikko tarhalla oli todella pysäyttävä ja samana syksynä liityinkin mukaan yhdistyksen aktiiviksi. Tällä hetkellä minulta löytyy kotoa myös toinen, kuvassa sylissäni istuva, bosnialainen karvakuono Lola.”

Laura Toivanen, aktiivi ”Mä olen Laura ja ollut mukana yhdistyksen toiminnassa aktiivina vuodesta 2017. Minulla on kaksi koiraa. Lila 8-vuotias venäjäntoyterrieri ja Tirppa 3-vuotias energiapakkaus Preslican tarhalta. Jo lapsesta asti eläimet ovat olleet iso osa elämääni. Minulla on aina ollut halu työskennellä eläinten kanssa ja puolustaa niiden oikeuksia ja yhdistyksen aktiivina pääsen tätä toteuttamaan.”

Suvi Talvitie, aktiivi ”Vuonna 2018 päätin etsiä suomalaiselle sekarotuiselleni Otsolle kaverin, sillä sopivaa leikkitoveria ei aina puistosta löytynyt. Balkanin koirilla oli mielestäni selkeimmät sivustot, joiden kautta tutkailin perheeseemme sopivaa koiraa. Doby tyttönen löytyikin parin kilometrin päästä kotihoidosta ja on täydellinen mummero. Muutaman kuukauden päästä adoptiosta tuli meillekin kotihoitolainen piristämään laumaamme – ja sillä tiellä ollaan edelleen. On etuoikeus päästä auttamaan koditonta koiraa ja ansaita sen vilpitön ystävyys.”

Julia Tetri, aktiivi ”Löysin Balkanin koirat etsiessäni kotiini uutta perheenjäsentä kesällä 2019. Onnekseni yhdistyksen kautta löytyi kuin löytyikin ihana Koko-poika. Kokon kotiutumisen jälkeen aloin pyörittämään yhdistykselle kirpputoria varojen keräämiseksi. Ensimmäisellä tarhakäynnillä pääsin käymään maaliskuussa 2020, ja pian sen jälkeen liityinkin jo virallisesti mukaan yhdistyksen toimintaan. Koirien tilanne Bosniassa huolettaa suuresti. Toivon, että pystymme toiminnallamme parantamaan tilannetta maassa ja pelastamaan mahdollisimman moni koira synkältä kohtalolta.”

Kitta Pappinen, aktiivi ”Eläimet, koirat eritoten ovat olleet minulle pienestä tytöstä lähtien todella tärkeitä ja rakkaita. Lapsuuden kodissani on ollut koiria syntymästäni lähtien, joista useampi on tullut toisen kodin kautta. Tällä hetkellä perheeseemme kuuluu mieheni lisäksi kaksi kodinvaihtaja koiraa, Pippuri 10v ja Luigi 7v. Koen koirien auttamisen äärettömän arvokkaaksi sekä merkitykselliseksi asiaksi, joten aktiiviksi liittymistä ei kahta kertaa tarvinnut pohtia. <3”

Meri, aktiivi ”Olen Meri ja liityin mukaan yhdistyksen toimintaan aktiiviksi alkuvuodesta 2021. Minulla on kaksi Balkanin Koirien kautta vuoden ikäisinä adoptoitua koiraa, 3vee herkkis Neko ja 2vee temperamenttinen Jiji. Olen aina rakastanut eläimiä ja haluan toimia eläinten hyväksi, koska koen sen olevan yksi tärkeimpiä asioita ihmisenä. Toivon pääseväni pian Bosniaan auttamaan kodittomia ja tutustumaan omien perheenjäsenieni juuriin.”

Viivi, aktiivi ”Olen Viivi ja liityin Balkanin koirien aktiiviksi 2021 kesällä otettuani Balkanin koirien kautta ensimmäisen kotihoidokkini. Kotoa löytyy oma kreetalainen rescuepoitsu Timo, joka toimii kotihoidossa opastavana isoveljenä bosnialaisille karvakavereille. Liityin mukaan Balkanin koirien aktiiviksi, sillä haluan toimia kodittomien koirien hyväksi ja mahdollistaa mahdollisimman monelle koiralle arvoisensa elämän. Toivon pääseväni myös käymään Bosniassa koiratarhoilla ja auttamaan ruohonjuuritasolla tapaamiani koiria.”

%d bloggaajaa tykkää tästä: