Ruttu

Ruttu, tyttö, noin 2-vuotias, 16kg

11.11. Ruttu uskaltautuu jo lähteä pois omasta pihasta ulkoilemaan. Yksinolo (5h) sujui hienosti.

9.11. Ruttu etsii maailman parasta kotia!

Ruttu on noin kaksi vuotias tyttö, joka saapui kotihoitoon lauantai-iltana. Ensimmäiset päivät Ruttu on lähinnä nukkunut ja käynyt ulkona nopeasti tarpeillaan. Sisäsiisti on ollut alusta lähtien, ja jaksaa pidättää.

Ulkona Ruttua jännittää ja tykkääkin toistaiseksi lähinnä seisoskella ja ihmetellä. Tonnikalapasteijan houkuttelemana lähtee ulos, mutta koirakaverin seura rohkaisee enemmän ulos lähtiessä. Jos kuulee koiran haukkumista, tulee kiire sisälle. On kuitenkin kiinnostunut ympäristöstä niin sisällä kuin ulkonakin.

Kotihoitopaikan toinen koira ei välitä muista koirista, ja Rutullekin on selvästi ilmoittanut että liian lähelle ei kannata tulla. Ruttu kunnioittaa tätä eikä ole ollut millään tavalla päällekäyvä, lähinnä yrittänyt varovasti haistella. Ruttu alistuu herkästi ja osaa lukea tilanteita todella hienosti. Myös hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, ja kotihoitopaikassa on ongelmitta antanut pestä, puhdistaa korvat ja katsoa hampaita.

Yksinolessaan saattaa keksiä jotakin mukavaa puuhaa itselleen. Ruttu on hyvin pentumainen ja kokeilee hampaillaan kaikkea mitä löytää 😁 Rutun koulutuksessa on ehdottomasti käytettävä positiivista vahvistamista, se on kotihoitopaikassakin toiminut erittäin hyvin ja Ruttu on oppinut nopeasti. Ruttu on perso ruualle ja motivoitavissa nameilla. Sisätiloissa osaa tulla luokse nimensä kuullessaan ja maistellessaan jotain kiellettyä, esim. esinettä, luopuu siitä hienosti kun vaihtokauppana on namit 🙂 Myös toinen lelu käy vaihtoehtona. Ruttu onkin löytänyt leluja ja tykkää pureskella niitä. On myös kokeillut sohvan nurkkaa, kenkiä ja kuulokkeita. 😁❤️

Terveydestä: Bosniassa Rutun silmät vuotivat jatkuvasti. Eläinlääkärille mentäessä todettiin, että sillä on sairaus nimeltä Entropium. Rutulla on paksua nahkaa pään alueella ja tämän seurauksena silmäluomet olivat kääntyneet sisäänpäin ja hanganneet silmää kivuliaasti pitkään.
Hoitona oli leikkaushoito jossa poistettiin ihoa ylä- ja alaluomista. Leikkaus sujui hyvin ja Ruttu pääsi matkustamaan Suomeen.
Tulevan kodin on huomioitava tämä ja vietävä Ruttu silmäeläinlääkärille, jossa silmät tutkitaan mahdollisten muiden vaurioiden osalta, joita luomien sisäänpäin kääntymisestä on saattanut seurata.

Ruttu on kiltti ja ihana koira, joka todella kaipaa omaa ihmistä ja mukavaa koirakaveria. ❤️ Tästä koirasta kuoriutuu rohkaistuessaan varmasti varsinainen kultakimpale.
Kotihoidossa Keski-Suomessa.

Ruttu kotihoidossa 11/2020:

Ruttu Preslican kunnallisella tarhalla:

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla

%d bloggaajaa tykkää tästä: