Karanteeni- ja eläinlääkäritilat hanke turvakodille

Turvakodin karanteeni- ja eläinlääkäritilojemme rakennus alkaa olla loppusuoralla ja loppuraportti Animaliallekin jo lähetettynä. On siis aika vetää yhteen kulunutta kymmentä kuukautta ja kiittää teitä, sillä te olette suurin syy siihen että rakennus on saatu pystyyn.

Saimme Animalialta tiedon toukokuussa 2022 että he tukevat hankettamme 14 500 eurolla. Aloitimme suunnittelun ja päätimme, että rakennukseen tulee viisi karanteenitilaa ja neljä huonetta, joista yksi on vessa ja yksi eläinlääkärin tila.

Kesäkuun lopulla turvakodilla aloitettiin maatyöt ja jo heinäkuun 1. päivä valettiin antura! Siitä muutaman viikon kuluttua olikin jo lattia valmiina ja heinäkuun lopulla seinien rakennus alkoi hurjaa kyytiä. Järjestimme heinäkuun alussa raksakeräyksen, sillä huomasimme Animalian apurahojen hupenevan hurjaa vauhtia. Te lahjoititte siihen 8461€ ja varmistitte rakennustöiden jatkuvan, kiitos. ❤️ Elokuun aikana saatiin seinät ja kattorakenteet valmiiksi. Syyskuu kului peltikaton rakentamisessa ja lvi-sekä sähkötöiden merkeissä. Lokakuun lopulla lattian jälkivalu saatiin valmiiksi ja marraskuussa laitettiin ovet ja ikkunat. Joulukuussa karanteenitilojen laatoitus saatiin valmiiksi, kuten myös sisäkaton eristys ja levytys.

Vuoden vaihtumisen jälkeen on valmistunut vessa kalusteineen ja karanteenitiloihin saatiin metalliset portit. Myöhemmin keväällä kun maa sulaa, saadaan rakennettua karanteenitilojen ulkoaitauksien aidat, joten koirat pääsevät suoraan omasta karanteenitilastaan ulkoilemaan. 😊

Budjettiin ja aikatauluun on tullut aikamoisia muutoksia vallitsevan maailman tilanteen vuoksi, mutta olemme tuellanne saaneet hurjan paljon aikaan. Tammikuun 2023 laskujen mukaan 150 neliöiseen rakennukseen on uponnut rahaa noin 27 000€ ja lisää tulee uppoamaan. Vielä on kalustamatta eläinlääkärin huone ja keväällä ulkoaitausten tekoon tulemme tarvitsemaan apuanne.

Olemme saaneet muutamilta yksityisiltä lahjoittajilta yhteensä n. 8000€ jotka ovat merkittäviä summia rakennuksen kannalta. Kiitos siis heille ❤️

Tammikuun alussa rakennuksesta oli hyötynyt jo yli kymmenen koiraa, ja nyt helmikuun lopulla määrä on jo paljon suurempi. Dobojn kunnalliselta tarhalta tuodut koirat sijoitetaan karanteenitiloihin jotta mahdolliset taudit eivät leviäisi turvakodilla jo asusteleviin koiriin. Vuositasolla karanteenitiloista tulee hyötymään noin 150-200 koiraa. Viime vuonna kunnalliselta tarhalta tuotiin noin 90 koiraa turvakodille ja he kaikki olisivat tarvinneet tiloja ennenkuin ne sijoitettiin muiden koirien joukkoon.

Lisäksi tiloja tullaan hyödyntämään leikkauksesta tulevien koirien toipumiseen ja muutoin terveydentilansa takia erityishoitoa tarvitsevien sijotukseen.

Rakennustyöt ovat olleet valtava ponnistus, sekä rahallisesti että ajallisesti. Mei ja Drazen ovat 200 koiran päivittäisen hoitamisen ohella kilpailuttaneet, järjestäneet, huolehtineet rahasta, ajasta ja ihan kaikesta jotta rakennus saadaan valmiiksi. Te olette rahallisesti mahdollistaneet sen Animalian tuen ohella. Kiitos siis kaikille jotka ovat olleet mukana toteuttamassa tätä unelmaa meidän ikiomalle turvakodille Bosniaan ja mahdollistaneet vastuullisen rescuetyön jatkumisen! ❤️❤️❤️

%d bloggaajaa tykkää tästä: