Vuosi 2022 paketissa

Vuosi 2022 lähenee loppuaan ja ajattelimme muistella kanssanne menneen vuoden tapahtumia.

Tänä vuonna on jälleen tuotu 140 onnekasta koiraa Suomeen. Kiitos kaikille adoptoijille ja kotihoitajille. Tämä vuosi on sisältänyt uuden rakentamista ja eniten niitä joiden takia tätä teemme; koiria.

Vuosi on ollut erittäin merkityksellinen Bosnian kodittomille koirille. Kun saimme tietää, että Animalia myöntää hankerahoitusta vastuulliselle rescuetoiminnalle ulkomaille, pieni porukkamme yhdisti voimansa ja kirjoitti hakemuksen. Olimme varovaisen toiveikkaita hankkeemme suhteen, sillä onhan karanteeni- ja eläinlääkäritilojen rakentaminen turvakodille vastuullista rescuetoimintaa parhaillaan.

Ja mitä vielä! Animalia näki hankkeessamme potentiaalia ja myönsi toukokuussa 14 500€ hankeavustusta. Olimme, ja olemme edelleen tästä niin innoissamme. Pääsimme aloittamaan työt, kunnes huomasimme, että rakennusmateriaalien kustannukset ovat nousseet valtavasti ja tulisimme tarvitsemaan lisärahoitusta. Järjestimme elokuussa keräyksen, johon te, ihanat ihmiset, lahjotitte lähes 8500€! Kiitos! Tällä hetkellä tilanne rakennuksella on se, että sisätilat on laatoitettu ja katto on eristystä vailla. Sen jälkeen pääsemme hankkimaan lämmityslaitteet ja rakennus pääsee vihdoin käyttöön. Tämä on ollut valtava ponnistus, mutta samalla osoittanut, että myös ulkomailla tapahtuvaan eläinsuojelutyöhön on mahdollista saada rahoitusta Suomesta, kun todella osoittaa sen olevan tarpeen.

On ollut aivan mahtavaa todistaa rakennuksen nousemista tontille; tämä tosiaan toteutuu ja me olemme teidän tuellanne todella toteuttaneet tämän!

Nyt joulukuussa turvakodillamme elää noin 180 koiraa. Turvakodille on tämän vuoden aikana pelastettu noin 90 koiraa Dobojn kunnallisen tarhan hirvittävistä olosuhteista. Vuodet vierivät, ja mikään tuskin tulee muuttumaan kunnallisen tarhan suhteen. Yhdistyksemme on ainoa toivo tarhalla viruville koirille.

Jälleen kerran vuosi on sisältänyt suuren määrän koirien kärsimystä, hätää ja kipua. Toisaalta taas jokainen tarhalta pelastettu koira on merkki toivosta; voimme muuttaa yksittäisten koirien elämää merkittävästi. Siksihän me perustimme turvakodin; emme voi vaikuttaa kunnallisen tarhan olosuhteisiin, mutta voimme perustaa oman, paremman paikan näille koirille.

Kylällä sana on kiirinyt ja paikalliset tuovat koiriaan turvakodille. Muutama viikko sitten Mein ja Drazenin poissaollessa oli pihalle jätetty pahvilaatikollinen pentuja. Ei niin mukava yllätys nyt jo ääriään myöten täynnä olevalle turvakodille.

Tänä vuonna on järjestetty keräyksiä, koirapuistoiluja, on ollut kirpputoreja, huutokauppoja ja monenlaista muuta toimintaa toimintamme tukemiseksi. Kiitos jokaiselle joka on jollain tavalla osoittanut tukeaan meille! ❤

Olettehan mukana ensi vuonnakin ja autatte meitä rakentamaan parempaa huomista Bosnian kodittomille koirille?

Hyvää uutta vuotta 2023!

Liity kannatusjäseneksi klikkaamalla tästä!

%d bloggaajaa tykkää tästä: