Sunny

Sunny uudessa turvakodissamme:

8.12.2019

Muutama päivä sitten tapahtui jotain aivan erityistä, jota me kaikki odotimme innolla:
Sunny pääsi muuttamaan turvakotiin, ja aloitti samalla uuden elämän kaukana Preslican kunnalliselta tarhalta! ❤️🐾❗️
Sunny ei ole vuosiin nähnyt mitään muutakuin Preslican tarhan, eikä se ole vuosiin päässyt tassuttelemaan yhtä suurella alueella kuin nyt uudessa aitauksessaan. Sunnyn takajalat ovat heikot ja sillä on varmasti paljon muitakin terveydellisiä ongelmia. Nyt kuitenkin ensihätään se saa kipulääkettä ja Mei sekä Drazen pohtivat miten Sunny saadaan vietyä klinikalle ja tutkittua.
Tällä hetkellä Sunny syö kuivanappulaa sekoitettuna märkäruokaan ja kalaöljyyn. Olisiko teillä lahjoittaa Sunnylle nivelvalmisteita tai seniorilisiä Bosniaan vietäväksi? Jos on, voit laittaa meille sähköpostia balkaninkoirat@gmail.com.
Emme osaa sanoa montako päivää, viikkoa, kuukautta tai vuotta Sunnylla on aikaa jäljellä, mutta ainakin se saa viettää loput elämästään inhimillisissä olosuhteissa, kaukana entisestä pienestä häkistään. ❤️

Sunny Preslican tarhalla:

 

Meikä ulvoo kuuta,
toivoo puruluuta,
jalo kuivaa suuta,
pliis elämääni muuta

 

Sunny on vahva tornjak-poika. Sunny pääsi muuttamaan vihdoin pois Preslican kunnalliselta tarhalta Balkanin koirien turvakotiin. Kiitos rakkaiden kummien, saimme Sunnylle ison aitauksen. Sunny pääsee vihdoin jaloittelemaan ja liikkumaan enemmän ja kesällä se pääsee makoilemaan nurmikolla. Sunny pääsi joulukuussa (2019) eläinlääkäriin, mikä ei ollut helpoimmasta päästä toteuttaa. Sunny ei anna laittaa kaulapantaa tai mitään muutakaan kaulansa ympärille. Lääkärissä selvivi, että Sunny voi ihmeen hyvin. Hammaskiveä sillä on jonkun verran. Suurimpana ongelmana taisi olla suuret takut, jotka leikattiin pois. Sunnyn ilme nuorentui niin paljon turkinhoidon myötä. Sunny on iso ja noin 6-vuotias koira, joten jäykkyytä sillä on. Kiitos kaikille nivelvalmisteiden lahjoittajille, saimme sen lisättyä pojan ruokavalioon.

Sunny on kooltaan iso ja vahvarakenteinen, mutta sisimmissään se on hellyttävä ja rakkautta kaipaava poika. Preslicassa tarhan työntekijät varoittivat sen luokse menemistä, mutta aina kun menimme Sunnya tervehtimään, sen häntä heilui ja se innostui huomiosta. Sunnyn kanssa sai olla kuitenkin hereillä; sille kannatti heittää herkkuluut häkin läpi, koska poika innostui luista ja ei hahmottanut omaa suuruuttaan herkkuja vastaanottaessaan. Sunny asui kokoonsa nähden aivan liian pienessä aitauksessa ja vaikutti turhautuneelta tilanteeseensa. Sunnyn sosiaalistamista ei parantanut se, että kukaan ei koskaan käy sen aitauksessa. Sunnya oli silti ihana seurata. Sunnyn häkkiin pujahti aika ajoin pieniä pentuja ja pienikokoisia koiria. Sunny yritti tassulla lempeästi huitoa pentuja luokseen tervehtimään, mutta pennut jatkoivat matkaansa. Sunny on melko jäykkä, eikä se ole ihme, koska Sunny ei juuri mahtunut häkissään liikkumaan.  Muihin koiriin se suhtautui välinpitämättömästi ja nautti vain siitä, että pääsee edes pieneksi hetkeksi liikkumaan. Sunnysta tulee mieleen täysin väärin ymmärretty koira, joka on tuotu tarhalle, kun koiraa ei olla osattu hoitaa ja kohdella oikein.

Elokuu 2018: Sunny asuu edelleen etupihan pienessä häkissä ja sen kunto on heikentynyt viime kesästä. Ihmisten kanssa sen käytös on kuitenkin parantunut ja se kuuntelee sille tuttuja ihmisiä. Kiitos kummeille, jotka lähettivät pojalle herkkuja. Sunny söi kaikki saamansa luut samantien ja iltaisin näytti jopa odottavan herkkuannostaan.

Joulukuu 2019: Sunny muutti koirien turvakotiin. Sunny on niin paljon paremmassa kunnossa ja sillä on rakkaat ja huolehtivat ihmiset lähellä.

Haluaisitko sinä olla Sunnyn kummi, jota poika kaipaisi? Ottaisimme mielellämme Sunnylle kolmannen kummin.

 

Lilli ja Riitta G. ovat Sunnyn kummeja.

%d bloggaajaa tykkää tästä: