Toimi kotihoitajana

Hienoa, että olet kiinnostunut toiminnastamme!

Kotihoitajuus on hieno tapa auttaa kodittomia koiria! Kotihoitajana toimiminen edistää koiran mahdollisuuksia oman kodin löytämiseen, erityisesti niiden koirien kohdalla, jotka tarhalla jäävät jostain syystä huomaamattomaksi ja odottavat useita vuosia kohtalonsa muuttumista.

Näin haet kotihoitajaksi

Voit ilmoittautua kotihoitajaehdokkaaksi lähettämällä sivun alaosasta löytyvän hakemuksen. Käsiteltyämme hakemuksesi otamme sinuun yhteyttä, ja sovimme kotikäynnin. Hakemuksen avulla saamme tärkeää tietoa sinusta kotihoitajana, joten on tärkeää, että se on täytetty huolellisesti.

Kotikäynnillä saat tietoa yhdistyksen toiminnasta, ja selvitämme puolin ja toisin mahdollisuuksiasi toimia sijaiskotina. Keskustelemme myös siitä, minkälainen hoitokoira sopisi juuri sinulle parhaiten. Yhdistyksen aktiivit valikoivat kotihoitoon saapuvat koirat ottaen huomioon myös tulevan kotihoitajan toiveita mm. koosta ja energiatasosta.

HUOM! Etsimme kotihoitopaikkoja tällä hetkellä ainoastaan Etelä-Suomen ja Keski-Suomen alueilta rajallisten resurssiemme ja käytännön syiden takia.

Jos olet kiinnostunut toimimaan kotihoitajana,  täytäthän sivun alaosasta löytyvän hakemuksen. Hakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Mitä kotihoitajuus on?

Kotihoitaja ottaa vastaan yhdistyksen tarjoaman kotihoitokoiran, ja sitoutuu huolehtimaan siitä kuin omastaan, kunnes koiralle löytyy oma koti. Yhdistys tarjoaa sopivan kotihoitokoiran ottaen aina huomioon kotihoitajan toiveet, sekä osaamis- ja kokemustason. Kotihoitaja sitoutuu huolehtimaan hoitokoirasta niin pitkään, kunnes koiralle löytyy sopiva koti. Hoito voi kestää viikosta puoleen vuoteen tai jopa vuoteen. Hoitojakson kestoa on mahdotonta ennustaa etukäteen.

Kotihoidettava ei välttämättä ole sisäsiisti, tule toimeen kissojen tai muiden eläinten kanssa. Koira voi jonkun aikaa pelätä kaikkia uusia kokemuksia, miehiä, lapsia ja erilaisia ääniä. Myös karkaamisriski alussa on suuri. Kotihoitajan on sitouduttava totuttamaan koira uuteen elämään koiran omin ehdoin, positiivisen vahvistamisen kautta. Mahdollinen yksinoloon totuttaminen saattaa myös vaatia paljon työtä. Kotihoitajan on oltava valmis työstämään koiran kanssa mahdollisia haasteita.

Tässä vielä muutamia oleellisia huomioita kotihoitajuudesta: Kotihoitajuus

Kotihoitolaisesta aiheutuvat kulut

Kotihoitajuus on vapaaehtoistyötä, eikä sitä korvata rahallisesti. Kotihoitaja vastaa itse myös kotihoitokoiran ruokintakuluista, matolääkkeen ja mahdollisen punkkilääkkeen kuluista. Hoitokoira saa valjaat, kaulapannan, hihnan ja mahdollisia muita tarvikkeita lainaan yhdistykseltä. Yhdistykseltä saa myös tukea, apua ja neuvoja koiraa koskevissa kysymyksissä. Mikäli koiralle tulee akuutti tarve lääkärihoitoon, vastaa yhdistys lääkärikäynnin kustannuksista. Mahdolliset lääkärikäynnit tulee olla yhdistyksen kanssa etukäteen sovittuja.

Kodinetsintä kotihoitolaiselle

Yhdistys vastaa kotihoitokoiran kodin etsimisestä, mutta myös kotihoitaja saa toki mainostaa koiraa omissa kanavissaan. Kotihoitaja toimittaa yhdistykselle kuvia ja kuulumisia koirasta, joiden perusteella yhdistys osaa etsiä koiralle oikeanlaisen kodin. Sopivan kotiehdokkaan löydyttyä, kotihoitaja esittelee koiraa kotioloissa yhdessä yhdistyksen jäsenen kanssa. Kotiehdokkaan ja koiran tapaaminen sovitaan aina vasta yhdistyksen toimesta tehdyn adoptiopuhelun jälkeen.

Täytä hakemus kotihoitajuudesta

Täytäthän alla olevan lomakkeen huolellisesti. Kerro itsestäsi rehellisesti ja mahdollisimman avoimesti. Saamme hakemuksen avulla tärkeää tietoa sinusta mahdollisena kotihoitajana. Otamme yhteyttä sinuun käsiteltyämme hakemuksen. 
Kotihoitajana toimiminen on erittäin tärkeää työtä, joka mahdollistaa kodin löytymisen myös niille, joille se muuten olisi hankalaa. Kiitos, että olet kiinnostunut auttamaan!

%d bloggaajaa tykkää tästä: