Cigo

Poika, n. 8 vuotta, 25kg

Ihmisrakas Cigo päätyi turvakodille Dobojn kunnalliselta tarhalta. Sillä on ollut omistaja, mutta tapettuaan lampaan omistaja hylkäsi sen tarhalle. Cigo oli kunnallisella tarhalla hyvin stressaantunut, eikä tullut muiden koirien kanssa oikein toimeen. Ulkopuolisen silmin Cigo saattoi vaikuttaa tarhalla ollessaan hyvinkin pelottavalta. Cigo ei tule kaikkien koirien kanssa toimeen ja siksi hän elää nyt turvakodilla ainakin toistaiseksi erillisessä aitauksessa. Aiemmin Cigon seurana oli kotia etsivä tyttö Sansa, mutta Sansan siirryttyä isompaan aitaukseen jäi Cigo yksin. Sansan seura teki selvästi hyvää ja nyt poika vaikuttaa hieman yksinäiseltä.

Cigo ei tule urosten kanssa toimeen ja sille etsitään kotia joko ainoana koirana tai tyttökoiran kaverina. Turvakodilla Cigo tottunut kyllä jo nyt aika hyvin aitauksen ulkopuolella liikkuviin poikakoiriin, eikä enää reagoi niihin samalla tavalla kuin aiemmin.

Cigo on ihmistä kohtaan erittäin lempeä ja läheisyyden kipeä. Ihmisen kävellessä aitauksen ohi Cigo valittaa kaihoisasti. Poika pääsee pellolle lenkille aina kun siihen vaan on aikaa ja käveleekin hihnassa hienosti, kunhan liian lähellä ei ole muita koiria. Tulevan kodin tuleekin ottaa huomioon mahdollinen remmirähjääminen, jos koiria tulee vastaan. Cigolle etsitään kotia rauhalliselta alueelta, jossa ärsykkeitä ei olisi liian paljon. Cigo tarvitsee ymmärtäväisen kodin, jossa sille annetaan aikaa sopeutua kotikoiraksi. Loistava kotikoira hänestä varmasti tulee, jos hän vaan saa siihen mahdollisuuden.

%d bloggaajaa tykkää tästä: