Pinja

Pinja, noin 2-vuotias, 15-17kg

Pinja muutti yhdistyksen turvakodille kesällä 2021, vietettyään reilun vuoden kunnallisen tarhan lähettyvillä. Pinja asusteli vanhusten talon ulkopuolella, hengaili metsissä ja silloin tällöin ilmestyi tarhan ulkopuolelle kerjäämään ruokaa. Pinjaa ei kuitenkaan päästy rapsuttelemaan, vaan se aina loikki pois jos ihminen yritti lähestyä. Pinja oli hyvin laiha ja tuli tiineeksi kahdesti. Toiselle kerralla saimme Pinjan kiinni, ja vietyä leikattavaksi. Siirryttyään turvakodille Pinja asui jonkun aikaa turvakodin etupihalla kymmenien koirien kanssa. Alkuun hyvin ujosta ja äkkiliikkeisestä tytöstä kuoriutui luottavaisempi ja iloinen koira, joka on löysi paikkansa laumasta ja sai hyviä leikkikavereita. Tarhalla ulkona kiinnisaaminen vei pitkään aikaa, vaikka Pinja ei enää ollutkaan niin etäinen ja epäluuloinen kuin alussa.

Pinja muutti turvakodin sisälle asumaan muiden sisällä asuvien koirien ja ihmisten kanssa. Sisällä oleminen selvästi edisti ihmisen kanssa luottamuksen rakentumista ja Pinja tuleekin nykyään moikkaamaan ihmistä yhä innokkaammin häntä heiluen, hyppien vastaan ja hakien kontaktia. Pusuja Pinja myös tykkää antaa jopa myös harvemmin vieraileville aktiiveille.

Pinja on keskikokoinen terrieri-mix, nuori, kiltti ja leikkisä. Se etsii koirakokemusta omaavaa kotia, ensisijaisesti toisen koiran kaverina rauhallisesta asuinympäristöstä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: