Bosnia, marraskuu 2017

Maaliskuun puolivälissä yhdistyksen aktiivit vierailivat Bosniassa, tutuilla koiratarhoilla. Reissu oli melko lyhyt, kolmen päivän aikana tuli vierailtua kolmella yhteistyötarhalla.

17.3.17 / Lensimme Serbian pääkaupunkiin aamulennolla, ja sieltä ajoimme suoraan Dobojn yksityiselle tarhalle, Bosniaan. Ajomatka hidastui noin 40km päämäärästä, kun tiellä tuli vastaan -lukuisten yliajettujen eläinten lisäksi- viimeisillään tiinenä oleva narttu. Se juoksenteli valtatien varrella. Pysähdyimme, mutta yrityksistä huolimatta koiran kiinniotto ei valitettavasti onnistunut.. Lyhyen matkavälin jälkeen musta-valkoinen pentu kurkisteli pahvilaatikon takaa pienen kaatopaikan lähellä. Lähes kahden tunnin piikkipusikoissa konttaamisen jälkeen mukanamme lähti pelokas, likainen ja janoinen pentupoika.

Pikkuiselle on järjestynyt paikallinen kotihoitopaikka, kunnes sen yleisvointi kohenee ja on saanut rokotukset. Siihen saakka tämä onnekas poika tarvitsee apua hoitokustannuksissa, eli hän olisi kummia vailla!

Loppupäivä tuli vietettyä yksityisellä tarhalla, jossa tutut koirat olivat innoissaan tulostamme ja katselivat meitä kaltereiden takaa, kunnes kävimme heitä moikkaamassa 🙂

Yksityisen tarhan ja Preslican tarhan koirat saivat nauttia leluista ja luista, joita toimme lahjoituksina Suomesta. Koirat olivat onnessaan niistä harvinaisista herkkuhetkistä! Näistä kiitämme lahjoittajia! ❤

Reissumme aikana monet koirat saivat rokotuksia, etenkin uudet koirat. Nuoremmat koirat ja pennut madotettiin ja useammalle koiralle laitettiin niskaliuoksia, ulkoloisia vastaan. Tarhoille oli saapunut useita uusia koiria, joiden kanssa vietimme mahdollisimman paljon aikaa. Valitsimme ihania uusia koiria adoptio-ohjelmaamme.

Suuri projekti on saatu alkuun Prnjavorin kunnallisen tarhan koirien hyväksi. Vapaaehtoinen Bojan on löytänyt tontin, jossa sijaitsee iso vanha rakennus. Lahjoitusten avulla paikkaa on kunnostettu, mutta töitä on vielä valtavasti edessä. Sunnuntaipäivänä olimme auttamassa koirien siirrossa, jolloin 50 koiraa pääsi vanhasta kunnallisesta tarhasta uusiin tiloihin. Uusi tarha on yksityinen, mutta ylläpitäjä tulee tekemään yhteistyötä kunnan kanssa, jotta entinen Prnjavorin kunnallinen tarha pysyisi jatkossa suljettuna.

Balkanin koirat haluaa olla mukana projektissa, jotta vihdoinkin yli sadan koiran elämä ei olisi enää taistelua hengestään, mitä se tähän mennessä on ollut. Osa talvihuutokaupan tuotosta onkin jo käytetty paikan kunnostamiskustannuksiin. Tarhan tilat kaipaavat vielä remonttia, joten tulemme keräämään varoja kyseiseen projektiin sekä koirien perustarpeisiin, mm. ruokinta- ja lääkinnällisiin kuluihin. Toivomme kipeästi, että moni tulee mukaan auttamaan ja toteuttamaan suuria muutoksia Prnjavorin koirien hyväksi!
Lähdimme haikein mielin tarhalta pois maanantaina päivällä.. sinne jäivät karvaiset ystävämme, jotka vaan jatkavat odottamista..

%d bloggaajaa tykkää tästä: