Kyra

Kyra, noin 6kk pulin tyttö, noin 9-10kg (tällä hetkellä)

Kyra muutti Preslican kunnalliselta tarhalta turvakotiin marraskuussa 2020.
Kyra löytyi hylättynä kadulta toisen koiran kanssa. Preslicaan saavuttuuaan Kyra oli hyvin pelokas ja hämmentynyt, mutta kun sen häkkiaitaukseen mentiin se ilahtui kovasti ja pyrki heti syliin.
Kyran arvioitu syntymäaika on 1.6.2020. Kolmen kuukauden aikana turvakodilla Kyra on kasvanut noin 10 kiloiseksi ja voi kasvaa vielä (keskikokoiseksi). Kyran rotuiset koirat ovat suosittuja Balkaneilla, erityisesti työkoirina lampaiden paimennuksessa.
Kyra on rodunomaisesti hyvin vilkas, utelias ja aktiivinen koira, joka haluaa olla kaikessa mukana. Iloinen, älykäs ja leikkisä Kyra ei sovi sohvanlämmittäjäksi, vaan se etsii liikunnallista kotia, jossa tehdään pitkiä ulkoilulenkkejä ja pidetään huolta koiran aktivoimisesta ja kouluttamisesta. Kyran ideaalikoti on mm. sellainen koti, jossa se pääsisi koiraharrastuslajeja toteuttamaan, esim. agilitya, jälkeä tai tottelevaisuus- sekä palveluslajeja.
Ihmisten kanssa Kyra on avoin, rohkea ja luottavainen, aina onnessaan kun se pääsee huomion keskipisteeksi. Kiltti ja reipas luonne. Tällä hetkellä Kyra jakaa aitauksensa kahden koiran kanssa, uroksen ja nartun, ja tulee niiden kanssa sopuisasti toimeen. Mai tytön kanssa leikitään päivittäin ja vauhdikkaasti. Omaa tahtoa ja itsenäisyyttä löytyy myös.

%d bloggaajaa tykkää tästä: