Ilo

Ilo, noin 3-vuotias tyttö, n.17kg

Ilo odottelee oman kodin löytymistä turvakodilla.

Ilo tyttö hylättiin Preslican kunnalliselle tarhalle kesällä 2020. Ilon mukana oli pieniä vastasyntyneitä pentuja, jotka kaikki menehtyi viikon sisällä. Ilo vietti monta kuukautta vapaana ja myöhemmin se sijoitettiin työntekijöiden toimesta isompaan aitaukseen leikkaamattomien urosten joukkoon. Pian Ilo olikin tiine. Onneksi ehdimme viemään Ilon steriloitavaksi ja se muutti yhdistyksen turvakodille huhtikuussa 2021.

Ilo on äärettömän ystävällinen ja luottavainen keskikokoinen tyttö, sirorakenteinen, painoltaan noin 17kg.

Turvakodille saapuessaan Ilo oli aika itsenäinen ja pysytteli omassa pienessä sisärakennuksessa. Parin viikon jälkeen Ilo alkoi hiljalleen tekemään tuttavuutta muihin koiriin ja onkin nykyään hyvin sopeutunut ja hyväksytty etupihan laumaan. Muutaman nuoremman koiran kanssa Ilo jakaa leikkihetkiä, mutta ihminen on kuitenkin Ilolle tärkeämpi. Ilo nauttii selkeästi ihmisseurasta, se antaa käsitellä itseään hienosti ja kävelee myös nätisti hihnassa. Ilon kanssa olemme käyneet kahdesti eläinlääkärireissulla, ja sielläkin Ilo on osoittautunut reippaaksi tytöksi, kaupungin äänet ei aiheuttanut erikoisempaa reaktiota. Ilo on mahdollisesti aikaisemmin asunutkin kaupungin kaduilla tai pihakoirana ja ehkä nähnytkin liikennettä/ihmisiä. Varmaa tietoa asiasta meillä ei kuitenkaan ole.

Ilo on keskienerginen koira, joka arvostaisi aktiivista elämää, mutta nauttisi myös rauhallisista hetkistä kainalokaverina. Turvakodilla Ilo välillä leikkii ja välillä jaloittelee omassa rauhassa tutkiskellen paikkoja. Ilo ei ole osa aktiivisemmasta koiralaumasta, mutta uskomme että omassa kodissa Ilosta saa hyvin reippaan ja innokkaan lenkkikaverin sekä kultaisen ystävän.

%d bloggaajaa tykkää tästä: