Siiri- kotihoidossa Helsingissä

Siiri, noin 4-vuotias tyttö, 12kg

  • Siiri kotihoidossa
  • Siiri kotihoidossa

 

Siiri saapui Suomeen kotihoitoon  12.9.2020

Siiri odottaa omaa kotiaan Helsingissä kotihoitopaikassaan! Ennen Suomeen tuloaan Siiri ehti elää koiratarhalla Bosniassa useamman vuoden. Siiri ei ole elämässään kovinkaan paljon muuta tarhaelämän lisäksi kokenut, joten elämä kotikoirana vaatii totuttelua. Siiri on rohkaistunut huimasti kotihoidossa ollessaan jo lyhyessä ajassa. Ensimmäiset päivät tyttö oli hämillään kaikesta uudesta, mutta nykyään tulee aamulla iloisena tervehtimään kotihoitajaansa hyppien sänkyä vasten, kipittää katsomaan kun jotain tapahtuu ja lenkkihetken koittaessa ei malta odottaa, että saa valjaat päälleen. Siiri osaa olla hienosti hississä, matkustaa autossa ja kulkea rennosti ulkona tuttuja reittejä. Ulkona Siiri on alkanut innokkaasta haastamaan oman kokoisiaan koirakavereita leikkiin. Siiri ei sovi väentungokseen kaupunkikoiraksi, vaan toivoisi kotia hieman rauhallisemmalta alueelta. Siiri arastelee hieman vieraita ihmisiä, mutta kiintyy selvästi ihmiseen kunhan saa vain hieman aikaa tutustumiseen.

Siiristä on kuoriutunut aivan valloittava, hymyilevä tyttö, joka suupielet korvissa ja häntä heiluen tulee tervehtimään kotihoitajaansa. Siiri rakastaa pitkiä rapsutushetkiä ja hakeutuu välillä jopa jo lähelle lepäämään. Tyttö osaa pitää puolensa ja on välillä komentanutkin itseään nuorempaa kotihoitopaikan koiraa, kun on kokenut sen tarpeelliseksi. Uudet asiat ovat Siirille hieman jännittäviä, ja hän kaipaa ymmärtäväisen ihmisen ja koirakaverin tukemaan kotikoiraksi totuttelemisessa. 

Siiri säikkyy edelleen välillä ja vieraat ihmiset ulkona Siiri ohittaa usein hieman varoen. Kiinnostusta tutustua uusiin ihmisiin kuitenkin selvästi on. Lenkeillä kulkeminen sujuu yleensä jo tosi hienosti eikä satunnaiset vastaantulijat häiritse. Odottamattomat kovat äänet tai yllättävät tilanteet saavat välillä Siirin säikähtämään. Tilanteissa Siiri kuitenkin rauhoittuu ja palautuu nopeasti.

Siiri toivoisi löytävänsä oman kodin pian, jotta hän pääsisi rakentamaan luottamussuhdetta oman ihmisensä kanssa ja rohkaistumaan loppuelämän kodissaan. Paras koti Siirille on rauhallisessa ympäristössä, jossa hän saisi mahdollisimman stressittömästi tutustua uusiin asioihin. Adoptoijalle kokemus tai ymmärrys aroista koirista auttaisi paljon. Vipeltävä Siiri vaikuttaa hyvinkin aktiiviselta koiralta, joka nauttisi pitkistä metsälenkeistä ja leikkihetkistä koirakaverinsa kanssa.

Siiri on tavattavissa Helsingin Laajasalossa!

 

 

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla adoptoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: