Vucko

Vucko, poika, noin 6-vuotias, 40kg

Vucko etsii omaa loppuelämän kotia kotihoidosta käsin. Vucko on kotihoidossa Helsingissä.

Kuulumisia kotihoidosta 23.5.: Vucko tuli meille reilu kuukausi sitten. Iso karhumainen uros valtavien tassujen kera hurmasi välittömästi meidän kaikkien sydämet.
Ensimmäiset viikot mentiin rauhaksiin tutustuen toisiimme ja lähimetsään. Vuckosta huomasi, ettei hänellä kunto ollut parhain, mutta ulkoilma ja metsälenkit ovat aina päivän kohokohta.
Kävimme myös eläinlääkärissä tutkimassa Vuckon kokonaistilannetta. Vuckolla todettiin spondyloosi lannerangassa 1.-2. ja 5.-6 lannenikamien välissä, mahdollisesti myös rintanikamassa on pieni muutos; rintanikamissa fasettinivelten nivelrikkoa havaittavissa sekä lonkissa alkava lievää nivelrikkoa. Kipulääkkeet saatiin ja Vucko piristyi todella paljon. Spondyloosa rintakehässä ja alkavat nivelrikot tulevat olemaan Vuckolla aina, joten hänen elämäänsä sisältyy kipulääkitys ja eläinlääkärin seuranta. Suosittelen myös tiettyjä öljyjä, joita annetaan päivittäin. Rajut ja äkkinäiset liikkeet eivät enää kuuluu Vuckon elämään. Tosin herra itse kulkee ja nauttii elämästään rauhallisemmin ottein. Hänen kanssaan voi kuitenkin harrastaa esimerkiksi jäljestystä.
Vucko on äärimmäisen kiltti koira. Hän tykkää ihmisistä ja on aina valmis ottamaan rapsutuksia vastaan. Vucko pitää myös erityisesti lapsista. Kotona hän on rauhallinen eikä liikaa hötkyile, mikä tietenkin on erinomainen asia huomioiden hänen suuren kokonsa. Vuckolla ei ole eroahdista eikä riko huonekaluja.
Ulkona Vucko on paljon pirteämpi eikö vedä hihnassa. Jokaisessa karvakuonossa on tietenkin omat puolensa ja Vuckolla tämä taas on remmirähjäys. Olen varma, että rähjäys on vain epävarmuutta.
Tätä olemme päivittäisillä lenkeillä harjoitelleet ja tällä hetkellä olemme tulleet siihen tulokseen, että siirrämme hänen huomionsa toisesta koirasta pois, kun lähdemme juoksemaan toiseen suuntaan. Näin toisen koiran kohtaamisesta tuleekin hauska asia. Vihainen tai aggressiivinen Vucko kuitenkaan ei ole. Olemme tavanneet lähiperheen muita koiria ja siinä selvisi, että Vucko kuitenkin pystyy hyvin olla muiden koirien kanssa, kunhan alun jännitys on laantunut. Hän ei ole huonokäytöksinen tai aggressiivinen mutta muiden koirien kohtaaminen jännittää vain todella paljon.
Vucko ansaitsee parhaan kodin loppuelämän ajaksi. Sellainen olisi koti, joka ymmärtää rescue-koiran sopeutumista ja antaa hänelle aikaa, rakentaen suhdetta rauhassa hänen kanssaan. Hänellä ei ole koskaan ollut minkäänlaista syvempää suhdetta ihmiseen, ihminen on ollut hänelle se, joka on antaa ruokaa ja ehkä vähän silittää, mutta ei mitään muuta. Vuckon kanssa syvemmän suhteen rakentaminen on mahdollista ja se tulee ajan, rakkauden, liikunnan ja yhteisen tekemisen kautta. Se on myöskin tehtävä ajan kanssa niin, että annetaan koiran tehdä se itse rauhassa. Ensimmäiseksi tai toiseksikaan koiraksi Vuckoa ei anneta. Vucko ansaitsee omistajan/ perheen, joka todella ymmärtää, osaa lukea ja käsitellä koiria.

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla

adoptoi
%d bloggaajaa tykkää tästä: