Pipsa

Pipsa on noin 7-8 kuukautta vanha tyttökoira. Pipsa saapui tarhalle kahden kuukauden ikäisenä pentuna ennen talvea. Ihmeen kaupalla pieni pentu selvisi todella kylmän talven yli ja ei sairastunut. Pipsa oli jo pienenä pentuna huvittava tapaus. Itsevarmuutta ei ainakaan puuttunut. Se seurasi meitä joka ikiseen aitaukseen, kun mahtui aitausten koloista läpi, jossa oli sille ihan vieraita koiria. Ei pelännyt ollenkaan vaan hengaili meidän kanssa, kun otettiin muista kuvia.  Toki välillä piti Pipsaa ”pelastaa” tilanteista.

Joulukuussa kävimme tarhalla ja Pipsa oli jo noin neljän kuukauden ikäinen, niin Pipsa sai silloin ensimmäisen rokotuksen, ja tehosterokotus oli tammikuussa.
Pipsa on rabiesta vailla, eikä sitä nyt rokotettu, koska maaliskuun reissussa Pipsa olikin sairastunut. Ilmeisesti nopeasti etenevä sikaripunkki oli alkanut helmikuussa.
Pipsa tulee nyt tarvitsemaan antibioottikuureja. Sikaripunkinhoitoon joko Ivermectin pistoksia tai niskaliuoksia. Hoito saattaa olla pitkäkestoinen ja tärkeää olisi hoidon säännöllisyys. Ihon hyvinvointia pitää parantaa, kun ihossa on haavoja.
Kummiavustuksilla on ehkä mahdollisuus saada paikallinen kotihoitopaikka, jossa se saisi tarvittavan hoidon ja kunnollista seurantaa. Sitä selvitetään lähipäivinä.
Tällä hetkellä antibioottikuuri on jo aloitettu sekä ensimmäinen injektio annettu.

Pipsan kummeja ovat Tero, Soili, Helmi ja Niina.