Pentukummius

Haluaisitko toimia Preslican ja Prnjavorin koiratarhojen pentujen kummina? Bosnian koiratarhoilla on paljon pentuja, joiden selviäminen on erittäin vaikeaa tarhaolosuhteissa. Tällä hetkellä tarhoilla on satoja koiria ja pennut kamppailevat ruuan ja tilan lisäksi erilaisia sairauksia ja infektioita vastaan.

Parvo on yksi yleisempiä sairauksia, mikä on pennuille kohtalokas. Pennuilla on heikot mahdollisuudet selviytyä ilman tukeamme. Osa pennuista ja nuorista koirista ovat ilman emoa, jolloin ihmisten apu on välttämätöntä. Pentujen vahvistuskyky on heikko ja pennut ovat siten alttiimpia erilaisille sairauksille. Varsinkin talven kova pakkanen on usein liikaa tarhan pennuille.

Haluamme toki vähentää ei-toivottujen pentujen määrää ja lisätä ihmisten tietoisuutta steriloinnin ja kastraation tärkeydestä, mutta haluamme auttaa jo syntyneiden tarhan pentujen selviytymismahdollisuuksia ja parantaa elinoloja. Valitettavaa on, mutta moni pentu kuolee tarhalla huonojen olojen ja sairauksien vuoksi. Usean pennun kuolema olisi estettävissä paremmissa oloissa ja lääkitsemisen ollessa mahdollinen.

Pentukummius toimii samalla tavalla, kuin muukin kummitoiminta, mutta kummina toimit kaikkien pentujen kummina ja kummilla ei ole tiettyä omaa kummipentua. Kummituen avulla saamme tarhalle hankittua pennuille sopivaa ja ravitsevaa penturuokaa, matolääkkeitä ja varoja eläinlääkintäkuluihin. Kummituen avulla pyrimme parantamaan pentujen elinoloja ja selviytymismahdollisuuksia aitauksia rakentamalla, jotta pennut eivät joutuisi aikuisten koirien joukkoon. Kesällä 2017 tarhalle rakennettiin ensimmäiset pentuaitaukset, mutta tarvetta on edelleen.

Kummina saat tarhakäyntien jälkeen kummikuulumisia tarhalta. Kerromme pentujen tilanteesta ja lähetämme kuvia tarhoilta. Kuten muidenkin kummikoirien osalta, saamme lähetettyä tarhan kuulumisia vain tarhakäyntien jälkeen. Otamme mielellämme tarhalle vietäväksi pennuille tärkeitä tuotteita, kuten matolääkkeitä, Canikur-valmistetta ja Nutri plus-geeliä.

Jos haluat toimia Balkanin koirien pentukummina, laitathan sähköpostia balkaninkoirat@gmail.com

 

Balkanin koirien pentukummina toimivat Ksenija, Jaana, Salla, Janica, Jasmin, Marja, Mervi, Nemo ja Stina.

%d bloggaajaa tykkää tästä: