Milka

Milka, noin 2-vuotias, 15kg

Milka on saapunut Suomeen kotihoitoon ja etsii hyvää loppuelämän kotia 😊
Milka on noin 2-vuotias kiltti ja pehmeä tyttö. Milkalle etsitään kotia rauhalliselta ympäristöltä, keskustan ulkopuolelta, jossa on entuudestaan koirakokemusta ja ensisijaisesti jossa on toinen kiltti koira.

Maaliskuu21: Milka on kotihoidossa Turussa, josta etsii omaa loppuelämän kotia 😊

Milka saapui Suomeen kotihoitoon 6.2. Alkupäivinä Milkaa kannettiin sisään ja ulos, kun jalat katosivat alta mutta pikaisesti rohkaistui itse kävelemään myös muutamat portaat sisälle mennessä.
Lenkkeilykin sujui kolmen koirakaverin kanssa mutta usein Milka pysähtyi pitkäänkin katselemaan ja kuuntelemaan ja autot ja ihmiset pelottivat niin, että hyppäsi nopeasti tien sivuun kauemmaksi vastaantulijoista.

Nyt Milka on reipastahtinen kävelijä ja aktiivinen kuonon käyttäjä. Mielellään on lähdössä ulos. Varusteitten pukeminen on alusta alkaen sujunut helposti. Vielä tulee esille arkuutta ulkoillessa, kun kuuluu voimakkaita ääniä tai ihmisiä/autoja tulee vastaan. Tällöin Milkan vauhti kiihtyy ja ottaa turvaetäisyyttä.
Milka on luonteeltaan rauhallinen koira, ei juuri haukukaan. Sisätiloissa tutun porukan kanssa on jo todella rento, elo koiralaumassa on koko ajan ollut sopuisaa. Mahdutaan samalle sohvalle köllötelemään ja yhdessä nuuskitaan lenkillä. Ruokailukin on rauhallinen tilanne, jokainen keskittyy syödessä omaan ruokakuppiinsa. Kun kaikki ovat syöneet käydään vielä nuolemassa toisten kuppeja. Milkalla on omat hyppelykoreografiansa ennen kupin saamista eteensä (video kommentteissa).
Ruoan syö vielä melko joutuisasti. Ruoka ja makupalat saavat Milkan liikekannalle.
Milkan oma juttu on puruluitten syöminen, silloin vetäytyy eroon muista ja antaumuksella pureskelee luuta, kunnes se on syöty. Jos koirakaveri tulee silloin liian lähelle, saattaa hiukan murahtaa.
Yöt Milka nukkuu rauhallisesti olohuoneen sohvalla tai lattialla patjalla. Hakeutuu lähelle rapsutuksia saamaan tai sohvalla ollessamme saattaa laittaa päänsä syliini. Vieraiden ihmisten kanssa on vielä arka etenkin ulkona.
Ulkona on nauttinut koko ajan lumessa pyörimisestä. Koirapuistossa nautti antaumuksella vapaasta juoksusta (video kommentteissa). Pikku hiljaa on alkanut tekemään tarpeitaan myös lenkillä olllessamme. Alkuun se onnistui vain omalla pihalla tietyissä paikoissa.
Milka etsii koti toisen koiran kaverina, kaupungin vilskeen ulkopuolelta, ilman pieniä lapsia.

Kuulumisia kotihoidosta: Ensimmäisinä päivinä Milka on ollut arka ja ei ole suostunut liikkumaan. Päivä päivältä Milka on rohkaistunut. Ensimmäisenä päivänä Milkan turvapaikka oli pöydän alla. Pikku hiljaa Milka siirtyi ensin keittiön matolle, sitten eteisen matolle, ja nyt sitten nukkuu patjan päällä täällä olohuoneessa meidän muiden koirien kanssa. Yönsäkin nukkui tuossa patjalla. Väliin tosin menee taas pöydän alle.
Lenkillä pyöräilijät ja vastaantulevat jalankulkijat jännittää vielä. Uusia asioita Milkalle, jotka vielä pelottavat mutta tosi nopeasti on muutoin rohkaistunut. Alkuun ei suostunut liikumaan, nyt kävellään jo reippaammin. Vaikuttaa melko rauhalliselta ja pehmeältä luonteelta. Innostuu ruuasta, makupaloista, lumihangesssa pyörimisestä ja nauttii rapsutuksista. Häntä heiluu usein 🙂
Milka on ollut myös sisäsiisti, yhtä vahinkoa lukuunottamatta.
Milka on pieni-keskikokoinen, painoltaan 13-15kg.

Lisätietoja: adoptioprosessi

%d bloggaajaa tykkää tästä: