Lupe *VARATTU*

Lupe, tyttö, n. 2-vuotias

Lupe turvakodilla huhtikuussa 2020:

Maaliskuussa 2020 Lupe pääsi asumaan turvakodille ja sai siellä kunnollista hoitoa pahaan sikaripunkkitartuntaan. Nyt iho on jo paljon parempi. Karvattomia kohtia on toki vielä jonkin verran, mutta ne kasvavat kyllä takaisin.

Lupe leikkii turvakodilla muiden koirien kanssa ja aina ollessaan iloinen se inisee ilosta. Lupe on erittäin ihmisläheinen ja roikkuu aina lahkeessa saadakseen huomiota 🙂 Tyttö on todella energinen ja leikkisä, ei siis sovi sohvaperunaksi. Lupelta löytyy myös ääntä ja se osaa pitää puoliaan. Lupe nukkuu toistaiseksi sisällä, mutta totuttelee kokoajan nukkumaan yötkin ulkona. Lupe on reipas tyttö joka kaipaisi omaan kotiin.

Lupe Preslican tarhalla maaliskuussa 2020:

Lupe asui viimeisessä pentuaitauksessa kolmen muun pienen koiran kanssa. Jo ensimmäisenä päivänä huomiomme kiinnittyi pieneen ruskeaan koiraan joka rapsutteli itseään taukoamatta. Kun menimme aitaukseen, kaikki muut koirat menivät kauhuissaan koppeihinsa. Lupe oli ainoa joka jäi kiinnostuneena seuraamaan ihmisen touhuja ja tuli rapsuteltavaksi todella rohkeasti. Kun pääsimme katsomaan Lupen ihoa tarkemmin, oli selvää että tyttö oli kärsinyt sikaripunkista jo pitkään. Toisessa poskessa oli avohaava ja niskassa iso tulehtunut haava. Pieniä haavoja oli kaikkialla. Lupe rapsutteli itseään kokajan ja sillä oli varmasti kipuja, mutta silti se oli liikuttavan onnellinen kun sai huomiota ihmiseltä. Se tuli jalkoihin pyörimään ja painautui kättä vasten.

Lupe sai ulkoloishäädön, haavat puhdistettiin ja sille laitettiin kauluri. Se antoi kiltisti hoitaa itsensä, eikä ollut yhtään aggressiivinen vaikka haavat olivat varmasti kipeitä. Kaulurista se ei pitänyt ja rimpuili sitä laittaessa, mutta kukapa siitä tykkäisi 🙂 Lupe oli myös laiha ja söikin märkäruokaa suurella ruokahalulla.

Viimeisenä päivänä Lupe pääsi turvakodille hoidettavaksi. Sen kynnet leikattiin, haavoja putsattiin ja se sai antibioottia ihotulehdukseen. Siellä se antoi jälleen kiltisti käsitellä ja suihkussa seisoi vain nätisti. Lupe pääsi myös leikattavaksi ja voikin nyt turvakodilla hyvin.

Videoita Lupesta voit katsoa Lupen kansiosta Facebookistamme Balkanin koirat ry

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla

%d bloggaajaa tykkää tästä: