Havu

Havu, n. 3-vuotias, narttu

 

 

Noin 3-vuotias Havu asuu Preslican kunnallisella koiratarhalla. Kaunis Havu-tyttö on erittäin kiltti nallekarhu ja niin kultainen luonteeltaan. Havu on huostaanotettu iäkkäämmältä naiselta. Havu asuu aidatulla alueella seitseman muun koiran kanssa.

Samassa aitauksessa asui aiemmin dominoiva koira, jolloin Havu pysyi loitommalla tarkkailemassa. Dominoiva koira siirrettiin aitauksesta pois ja Havu muuttui kertaheitolla reippaammaksi ja avoimemmaksi ja tuli aidan lähelle odottamaan rapsutuksia. Painoa Havulla on noin 25 kiloa. Käytökseltään Havu on erittäin kiltti ja hyväkäytöksinen. Se on ihmisläheinen, mutta tulee rauhallisesti ja varovaisesti ensiksi tutustumaan. Se ei turhia hötkyile. Neiti antaa nätisti käsitellä itseään ja tarkastaa hampaat ja korvat mukisematta. Havu tulee laumassa hyvin toimeen ja riehakkaammissa tilanteissa se ennemmin vetäytyy pois, kuin lähtee mukaan riehumaan.

Veimme Havun sen oman tarhakaverin, Unan kanssa lenkille. Havua jännitti omasta aitauksesta poistuminen, koska kaikki vapaana olevat koirat haukkuvat ja tulivat lähelle. Emme pitkälle lenkille päässeet, koska Havua ei huvittanut lenkkeillä. Tilanne oli kyllä jännittävä, joten ei ihmekään. Uskomme, että kotioloissa Havusta tulee reipas ja innokas kävelijä. Havu sopii ainoaksi koiraksi tai reippaan koirakaverin seuraksi, jolta saa lisäturvaa.

Mainokset