Mayla

Mayla, tyttö, noin 10kg

Saapui Helsinkiin kotihoitoon 5.12.2020. Uutta tietoa tulossa.

Mayla on noin 3-vuotias tyttökoira, joka hylättiin alkukesästä 2019 Preslican kunnallisen tarhan lähelle. Mayla oli päivittäin meitä vastassa, aina innoissaan kun saavuttiin sen luokse viemään ruokaa. Mayla vietti muutaman kuukauden ulkopuolella, kunnes tarhan työntekijät hakivat sen tarhalle. Loppukesästä lähtien se asui tarhan sisäpuolella, ensin boksissa (josta se oli järkyttynyt) ja myöhemmin vapaana osana etupihan laumaa. Siitä lähtien Mayla ei enää antanut työntekijöiden ottaa kiinni. Mayla muuttui tarhaolosuhteissa vähän vetäytyneeksi ja piti etäisyyttä, mutta koiralaumassa pärjäsi hyvin. Sen itsevarmuus kasvoi ja sillä oli muutama koirakaveri, jonka kanssa vietti aikansa. Mayla muutti turvakotiin maaliskuussa 2020. Alkuun Mayla ujosteli eikä niinkään tullut vastaan hakemaan huomiota. Kun sen luokse mentiin Mayla jähmettyi ja alistui. Ajan kanssa se rohkastui ja nykyään se tulee iloisesti luokse, niin kuin viime kesänä, mutta käsittelemisessä on vielä jännittynyt. Luonteeltaan Mayla on kuitenkin kiltti ihmisille, koirien kanssa reipas ja itsevarma. Maylalla on muutama valikoitu koiraystävä, jonka kanssa innostuu leikkimään. Uusia koiratulokkaita saattaa alkuun häätää eikä hyväksyä helposti.

Mayla sopisi hyvin kotiin, joka osaa antaa aikaa sopeuttamiseen, mutta myös rohkaista uusiin asioihin, mielellään rauhallisessa ympäristössä. Mayla voisi sopia kotiin toisen kiltin ja rauhallisen koiran kanssa, mutta olisi tyytyväinen myös ainoana koirana. Mayla painaa noin 10kg. Mäyräkoira-sekoitus.

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla

%d bloggaajaa tykkää tästä: