Siiri- kotihoidossa Helsingissä

Siiri, noin 4-vuotias tyttö, 12kg

 

Siiri on noin 12kg suloinen tyttökoira, joka odotti omaa kotia Dobojin yksityisellä tarhalla useamman vuoden. Tarhalla Siiri jäi helposti huomaamatta, sillä se viihtyi ujojen koirien kanssa. Siiriä tuleekin käsitellä rauhallisesti. Siiri nautti rapsutuksista ja oli tarkkaavainen. Se tuli toimeen muiden koirien kanssa ja se sopisikin hyvin toisen koiran kaveriksi. Tarhalla Siiri oli erityisen leikkisä häkkiaitauskavereidensa kanssa. Siiri on pieni, kiltti ja aktiivinen tyttö. Ei ensikoiraksi. Rauhalliseen kotiympäristöön.

Siiri muutti turvakodille elokuussa 2020

Siiri muutti turvakodille elokuussa 2020. Siiri on osoittautunut uteliaaksi ja leikkisäksi koiraksi. Ihmisten kanssa Siiri on kuitenkin hieman ujosteleva. Siiri seuraa ihmistä rohkeasti eri paikkoihin, hakee kontaktia ja tulee aina tervehtimään iloisesti kun saavutaan kotiin/turvakodille. Nopeasti Siiri kuitenkin lähtee pois, muutama rapsutus pään alta ja sitten kipittää kauemmaksi. Siiri on tukeutunut Kerttu koiraan (samasta tarhasta) ja liikkuvatkin usein yhdessä. Siiri saa selvästi Kertusta rohkeutta. Siiri on hyvin herkkä tyttö, vaikka koiralaumassa pärjääkin hyvin. Se sopii kotiin, jossa olisi toinen tasapainoinen koira antamassa esimerkkiä ja auttamassa kotiutumisessa sekä sopeutumisessa kotikoiran arkeen. Rauhalliseen asuinympäristöön.

Siiri tuli Suomeen kotihoitoon  12.9.2020

Siiri saapui Helsinkiin kotihoitoon syyskuun 12. päivä. Siiri on reipastunut hienosti jo muutamassa päivässä ja osaa jo lyhyen hoidossa olon jälkeen turvautua pelottavissa tilanteissa tuttuun ihmiseen. Siiri on päässyt näkemään elämänsä aikana hyvin vähän asioita ja se näkyy tämän tytön käytöksessä. Siiri on kuitenkin yllättänyt myös rohkeudellaan, sillä tämä ujo tyttö kävelee ulkona jo aika reippaasti eikä esimerkiksi ohi menevät bussit ja autot eivät saa yleensä sen suuremmin huomiota. Ihmiset kiinnostavat ja samalla pelottavat Siiriä. Ulkona ihmiset kierretään kaukaa ja mennään takaa päin nuuskimaan. Siiri uskaltaa kulkea rappukäytävässä ja tulee myös hissiin reippaasti itse. Ulos uskalletaan lähteä myös ilman koirakaveria ja se on hyvä merkki.  Hihnakävely on kaikessa jännityksessä välillä hieman hankalaa ja Siiri usein kietookin kävelyttäjänsä talutushihnallaan. Välillä Siiri kävelee oikein oikeaoppisesti kuin olisi aiemminkin jo totutellut hihnassa liikkumiseen. Sisällä Siiri viettää vielä aikansa pääasiassa sängyn alla tai lähellä sänkyä. Muutamia tutustumiskierroksia hän on kuitenkin jo tehnyt sisätiloissa. Uskaltanut jopa parvekkeelle. Rohkaistuu päivä päivältä! Ujo Siiri-tyttö pitää rapsutuksista ja jo näin lyhyen tutustumisen jälkeen Siiri tulee lähemmäs pyytämään rapsutuksia lisää heti kun rapsutus loppuu. Nopeat ja yllättävät liikkeet pelottavat Siiriä.
Siiri tarvitsee ymmärtäväisen kodin, jossa annetaan Siirille aikaa tutustua rauhassa kotikoiran elämään ja rakentamaan luottamussuhdetta ihmiseen. Ystävällisestä koirakaverista olisi Siirille varmasti paljon apua. Siirissä on valtavasti potentiaalia vaikka mihin. Parasta Siirille olisi, jos hänelle löytyisi pian oma koti ja hän voisi aloittaa vakaan elämän ilman muutoksia ja ylimääräistä stressiä.<3

Siiristä lisää videoita Facebookissa: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=balkaninkoirat&set=a.112707473704233

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla adoptoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: