Mara – erityisadoptio

Mara, tyttö, n. 10-vuotias, erityisadoptio (seniori) – Mara muutti turvakotiin huhtikuussa 2020.

Saksanpaimenkoira mummo Mara saapui tarhalle alkuvuodesta 2019. Edelliset kolme vuotta Mara oli elänyt pienessä 1×1 metrisessä boksissa ja mahdollisesti ketjussa, sillä kaulan ympärillä on arpi. Vanhempi rouva oli pitänyt siitä huolta, mutta nyt hänellä ei ollut siihen enää mahdollisuutta, joten Mara joutui tarhalle. Maran elämästä ennen tätä rouvaa ei ole tietoa. Tarhan työntekijöiden huolimattomuuden takia (väärään aitaukseen laitto) Mara joutui heti ensimmäisenä päivänä pahan hyökkäyksen kohteeksi. Kahden eläinlääkärikäynnin jälkeen Mara on toipunut, vaikka karvaton alue ja haavan jäljet on vielä nähtävissä sen kyljessä. Mara on sen jälkeen ollut etupihalla vapaana. Yhteiselo muiden koirien kanssa sujuu, mutta Mara häätää isompia tai aktiivisempia koiria pois. Pennuista se ei oikein välitä. Mara on selkeästi ihmisen paras ystävä, se kävelee ja seuraa ihmistä jatkuvasti, ja saattaa hätääntyä jos ihminen ei olekaan sen näkökentällä. Osaa kuitenkin rauhoittua myös yksinään, yleensä tarhan ’toimiston’ oven eteen.

Mara on hyvin laihassa kunnossa ja vielä vähän heikko (alle 20kg), mutta jaksaa juosta ja kävellä joka päivä. Se tarvitsee kuntoutumista, koirakokemusta omaavan perheen, rauhallisen ympäristön, jossa viettää eläkepäivänsä. Mara on hyvin kiltti tyttö, ikä-arvio noin 9-10 vuotta. keskienerginen.

Mara sopisi parhaiten kotiin, jossa saisi viettää loppuelämänsä ainoana koirana. Mara ei sovellu kerrostaloon, mieluiten maalle.

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustutan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla

%d bloggaajaa tykkää tästä: