Leya *VARATTU*

2-3-vuotias, 15 kg

Leya on iloinen ja lempeä kaunotar. Todella ihana luonteinen ja kaunis turkkinen narttu. Leyalla on hymy herkässä.

Leya asuu Preslican kunnallisella tarhalla nk. ”muta-aitauksessa”. Muta-aitaus on saanut nimensä, mistäpä muusta kuin mutaisuudestaan. Aitaukseen mennessään tietää että täältä ei puhtain tassuin tai vaattein lähdetä pois. Mutta Leyaa mutaisuus ei tunnu häiritsevän silloin kun tarjolla on ihmisseuraa: rapsutuksia ja jutustelua.

Aitaukseen saapuessa Leya tulee ilahtuneena vastaan. Se ei ole lainkaan päällekäyvä, vaan tulee vierelle heiluttamaan häntää ja ilahtuu kovasti saamastaan huomiosta. Se on pehmeän luonteinen ja tarhaoloissa hyväkäytöksinen sekä muita koiria että ihmisiä kohtaan.

Tarhavierailun aikana Leya pääsi mukaan lenkille läheiselle metsätielle. Vaikka lenkkeilyä ei tavallisesti tarhalla ole mahdollista järjestää vähäisen henkilömäärän vuoksi, niin Leya kulki siihen nähden lenkillä yllättävän hyvin hihnassa. Muutama sotkeentuminen hihnan kanssa toki kuuluu asiaan, sillä tutkittavaa riitti hajumaailmassa ja olihan se ihanaa vapautta! Tätä lisää! Leya voisikin sopia kotiin, jossa se saa reippaita lenkityksiä ja vaikkapa harrastetaan koiralajeja.

Leyan lempeän luonteen vuoksi, se voisi sopia myös lapsiperheeseen. (Huomioithan kuitenkin että koirista tehdyt kuvaukset on tehty koiran tarhakäyttäytymisen perusteella.) Leyaa tuntui eritoten kiinnostavan ihmiset, joten se voisi tulla toimeen ainoana koirana tai mukavan koirakaverin seurassa. Aitauksessaan Leya on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Olisiko jossakin Leyalle se oma rakastava koti, jossa vihdoin pääsisi turvaan mutaisista tarhaolosuhteista?