Iva – Kotihoidossa Helsingissä

noin 4-vuotias tyttö, n. 12kg

Iva on kaunis 4-vuotias kevytrakenteinen metsästyskoira, joka saapui Suomeen kotihoitoon 24.4 ja on nyt päässyt totuttelemaan kerrostaloelämään Helsingissä. Kotiutuminen uusiin oloihin on alkanut oikein hienosti. Iva on reipas tyttö ja aika leikkisä tyttö, mutta vastapainoksi tykkää myös ihmisen huomiosta ja silityksistä. Iva tulee hyvin toimeen toisten kotihoitopaikan koirien kanssa ensimmäisten päivien tutustumisen jälkeen. Iva tuntuu tykkäävän kaikista, mutta kaikki eivät aina heti ilmeisesti hyväksy Ivaa.
Iva viihtyy paljon sohvalla ihmisen kainalossa ja tykkää kovasti antaa pusuja. Nukahtaa nopeasti ihmisen kainaloon ja vaikuttaa muutenkin hyvin luottavaiselta ihmisiä kohtaan. Osaa kuitenkin myös rauhoittua ilman ihmisen läheisyyttä ja yksinolo kotihoitopaikan toisen koiran kanssa on sujunut ongelmitta. Iva ei arastele kovin paljon ulkona. Sisätilat, esim. rappukäytävä oli ensimmäisen päivän jännittävä, jonka jälkeen uskaltautui kuitenkin itse jo kävelemään. Nyt menee rappukäytävässä jo kuin vanha tekijä.

Iva on hieman hassu ja herkkä tyttö. Ampiaisista on selvästi hieman huonoja kokemuksia ja niitä vältellään ulkona viimeisen päälle. Metsästysviettiä on jo nyt havaittavissa. Ulkona myös kova kiire eteenpäin, vauhtia riittäisi. Ruokahetket saa Ivalle kierrokset päälle ja monena päivänä ruoka ollaan tarjoiltu Ivalle omassa huoneessa. Pientä ruoka-agressiivisuutta havaittavissa, lisäksi varastaa muiden ruoat jos tilaisuus sen sallii. Päivien edetessä vähän on ruokahetkissä kuitenkin ollut jo havaittavissa rauhoittumista aiempaan verrattuna.

Ivan menneisyydestä ei ole kovin paljon tietoa, mutta sen verran tiedämme, että se löytyi Bosniassa hylätyn talon alueelta tiineenä ja hyvin heikossa kunnossa. Iva jouduttiin leikkaamaan paikallisella eläinlääkärillä, sillä kaikki sen pennut olivat kuolleet kohtuun. Leikkauksen jälkeen Iva päätyi turvakodille toipumaan.

Ivalta löytyy muutamia arpia ja ihon kanssa on ollut hieman ongelmaa ja sitä on jouduttu hoitamaan ihottuman takia. Kaulassa karva on vielä aika harvaa, mutta muuten vaikuttaisi parantuneen ihan hienosti. Kutinaa hieman vielä havaittavissa, mutta se saattaa mennä ohi muutoksesta johtuvan stressin tasaannuttua.

Iva etsii aktiivista kotia joko ainoana koirana tai toisen koiran kaverina. Ivasta saattaisi saada myös innokkaan harrastuskaverin tai ainakin kaverin luontoretkille. Iva on reipas kaveri ja voisi sopia monenlaiseen ympäristöön.

Mikäli sinulla voisi olla tarjota Ivalle juuri se oikea koti, niin tutustuthan ensin huolella adoptio-ohjeisiin. Kotihoidossa olevaa koiraa pääsee tapaamaan vasta hakemuksen lähettämisen ja puhelinhaastattelun jälkeen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: