Dino – kotihoidossa Suomessa

Dino, noin 2-vuotias poika, 18 kg

Kuulumisia kotihoidosta:

Dino saapui Suomeen 12.9 ja etsii hyvää lippulämän kotia kotihoitopaikasta käsin ❤

Dino on ollut Suomessa nyt 4 viikkoa ja kotiutuminen on edennyt hienosti. Välillä edelleen stressaa ulkona, mikä näkyy lähinnä muihin koiriin reagoimisena haukulla. Koirapuistossa tulee kaikkien kanssa toimeen mutta aidan toisella puolella oleville koirille pitää haukkua. Hihnassa kulkee tottuneesti mutta saattaa innostua vetämään jos on 🐇🐿️ hajuja paljon. Edelleen rakastaa eniten ihmistä, eikä näennäisesti tukeudu kotihoidon koiriin jännittävissä tilanteissa.
Dino vaikuttaa reippaudestaan huolimatta hieman epävarmalta koiralta, joka tarvitsee aikaa, ymmärrystä ja johdonmukaista koulutusta ihmiseltä. Lapsia on kohdannut vain muutaman kerran ja tällöin on puolustanut resurssejaan eli omaa ihmistä. Tätä työstetään kotihoidosta käsin ja aika näyttää, rentoutuuko Dino niin että voisi sopia lapsiperheeseen. Yksinolot muiden koirien kanssa on sujunut rauhallisesti nukkuen. Vaikka Dino rakastaa ihmisen läheisyyttä, se osaa myös hakeutua omaan rauhaan lepäilemään.
Hoitotoimet antaa tehdä rapsutuspalkalla. Dino on keskiaktiivinen koira, joka rakastaa ulkoilua.

Preslican tarhalla elokuu2019:

Preslican tarhalla: Dino saapui Preslican kunnalliselle tarhalle pentuna 2018, ja on selvisi kylmän talven yli. Dino on iloinen, seurallinen ja aktiivinen poika, joka etsii reipasta kotia, ainoana koirana tai toisen koiran kaverina. Dino on hyvin kiltti ihmisille, pienen ujostelun jälkeen, Dino haluaisi vain olla sylissä rapsuteltavana. Dino on sulautunut hyvin etupihan laumaan, ja luonnettakin löytyy. Dino tulee toimeen sekä tyttöjen että urosten kanssa, mutta selvästi on valinnut pienet pennut leikkikavereiksi. Joskus sen leikit menevät hieman liian rajuiksi, joten täytyy Dinoa vähän komennella. Dino on aina mukana tapahtumissa ja kulkee ihmisten perässä, esimerkiksi jos vapaaehtoiset lähtevät lenkille isompien koirien kanssa. Dino seuraa ja lähtee mukaan lenkille 🙂 Dino on keskikokoinen poika, jolla on pitkät jalat ja töpöhäntä.

Maaliskuu 2020: Dino muutti yhdistyksen turvakodille.

Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla:

%d bloggaajaa tykkää tästä: