Yago

Yago

Yago on saapunut Suomeen kotihoitoon, ja on sovitusti tavattavissa Espoossa.

Kotihoitajan kertomaa 3.1.2019:

Sain tavata ihanan Yago pojan jo Preslican tarhalla. Yago asui samassa häkissä kuuden muun koiran kanssa. Häkissä Yago oli hyvin turhautunut ja voi sitä riemun määrää kun pääsi häkistä ulos tarhan pihalle. Tarhalla Yago vaikutti itsenäiseltä pojalta jolla oli ihan omat juttunsa. Yago kuitenkin usein seuraili mitä tarhalla tein ja kävi välillä hakemassa rapsutuksia. Viimeisenä päivä jo juoksenteli apumiehenä vieressä kun laittelin muille koirille heinää lämmikkeeksi.

Suomessa ensinmäiset päivät Yagolla meni nukkuessa ja kotiin tutustuessa. Ensinmäisenä päivänä Yago makoili eteisessä pedissään ja uskalsi kurkata keittiöön. Seuraavana päivänä uskaltautui keittiöön ja kurkisti olohuoneeseen. Nyt on jo ensipäivien varautuneisuus unohdettu. Yago on ihana poika joka tarvitsee paljon aktiviteetteja. Ulkona kulkee nätisti hihnassa ja rakastaa pitkiä lenkkejä metsässä. Isoille koirille ohi kulkiessa muutaman kerran murahtaa, mutta rähinä ei jää päälle.
Yago on hyvin sopeutunut kerrostaloasuntoon, eikä rapusta kuuluviin ääniin reagoi. Yagolla on koirakaverina rauhallinen narttu, jonka kanssa kovasti haluaisi leikkiä. Koirakaveri ei leikeistä innostu ja se selvästi turhauttaa Yagoa. Yago kuitenkin pian löytää omat lelunsa ja itsenäisesti jatkaakin leikkejään kotona. Osaa myös rauhoittua omaan petiinsä ja rakastaa rapsutuksia ja sylissä oloa.

Yago etsii kotia jossa positiivisilla menetelmillä jatketaan koulutusta. Tulevan kodin pitää tarjota Yagolle paljon aktiiviteettejä ja älyä haastavia tehtäviä. Yago on todella viisas ja oppivainen koira joten tulevaisuudessa Yagosta voisi olla vaikka mihin! Yago on tavannut lapsia, joihin on suhtautunut positiivisella uteliaisuudella. Sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan. Tulevan kodin on varauduttava siihen, että Yagolla on hyvin tiukka saalistusvietti. Kiva ja aktiivinen koirakaveri olisi olisi mukava lisä uudessa kodissa.

 

Yago Preslican tarhalla

yago.jpg

 

Mainokset