Vieno

Vieno, n. 9kk, uros

Vieno on saapunut kotihoitoon ja on sovitusti tavattavissa Helsingissä. Yhteydenotot balkaninkoirat@gmail.com

Vieno kotihoidossa

Kotihoitopaikan kuulumisia 6.10.2018:

Vieno saapui kolme viikkoa sitten Suomeen kotihoitoon suolistotulehduksen takia hyvin huonokuntoisena. Paraneminen on sujunut hyvin ja nyt Vienon on aika etsiä omaa kotiaan. Vieno on noin 9kk ikäinen suloinen poika, joka on hurmannut kotihoitajansa täysin. Pentumaiseen tapaan se on iloinen, utelias ja touhukas, mutta kuuntelee ihmistä hyvin. Vieno ujostelee hieman uusia ihmisiä, mutta on hyvin sopeutuvainen. Olemme jo matkustaneet metrossa, ratikassa ja bussilla eikä Vienosta voisi uskoa sen olleen Suomessa vasta alle kuukauden. Vieno on sisäsiisti eikä ole tuhonnut kotona asioita.

Pehmeästä ja hupsusta luonteestaan huolimatta on muistettava, että Vienolta löytyy myös luonnetta ja sitkeyttä. Muuten se ei olisi tarhalla selvinnytkään. Vieno on edelleen alipainoinen, mutta hyvän ruokahalun ansiosta painoa kertyy hyvään tahtiin. Rakastava ja ihmisläheinen Vieno voisi sopia myös lapsiperheeseen. Ainoaksi koiraksi sitä ei kuitenkaan adoptoida, vaan Vieno tahtoo olla omistautunut ja rakastava pikkuveli toiselle koiralle.

 


Vieno tarhalla

Suloinen Vieno pääsi Preslican tarhalta Suomeen odottelemaan oman kodin löytymistä syyskuussa. Vieno painaa arviolta n. 5kg, sillä se on nyt aika hoikassa kunnossa.  Vieno sai asustella vapaasti tarhan pihalla muiden koirien kanssa, ja sen tunnistaakin pitkistä jaloista ja kauniista värityksestä.
Vieno ei ole tarhan riehakkain tyyppi, vaan se on enemmänkin pieni kainostelija, joka tykkää seurailla muiden koirien touhuja sivummalta. Vieno ei myöskään ole joutunut hankaluuksiin muiden koirien kanssa. Sillä on selvästi yksi  luottokaveri tarhalla, jonka kanssa se tykkää oleskella.  Ruoka-aikaan Vieno odottaa pahimman ruuhkan yli, ja menee sitten varovaisesti syömään muiden koirien jo lopetellessa.

Vieno tykkää seurata ihmisten touhuja läheltä, mutta kun ihminen juttelee sille tai yrittää rapsuttaa sitä, se pinkaisee pitkillä jaloillaan karkuun. Jos sen kuitenkin saa kiinni, antaa se hienosti käsitellä itseään. Vieno on selvästi kiinnostunut ihmisistä, mutta sen rohkeus ei aivan riitä lähempään tuttavuuteen. Jos sille riittäisi enemmän aikaa, sen luottamuksen varmasti voittaisi puolelleen. Se varmasti nauttisi oman ihmisen rapsutuksista.  Ehkäpä tulevassa kodissa olisi hyvä olla rauhallinen koirakaveri näyttämässä Vienolle, että uusia asioita ei tarvitse jännittää.

Mainokset