Tiuku

Tiuku, n. 10 kk tyttö

Tiuku on saapunut Suomeen kotihoitoon ja on sovitusti tavattavissa Helsingissä.

Kotihoitokertomus 16.3.18:

”Tiuku on ehtinyt viettää kotihoidossa nyt jo kaksi viikkoa ja muutos on ollut huima. Aluksi Tiuku ei osannut kulkea hihnassa, pelkäsi portaita ja myös minua, eikä ollut alkuunkaan sisäsiisti. Kun ensimmäistä kertaa lähestyin Tiukua laittaakseni valjaat, raukkaparka kellahti selälleen ja pissasi alleen. Jo muutamassa päivässä se kuitenkin lakkasi pelkäämästä minua ja oppi myös uskomattoman nopeasti kävelemään hihnassa ulkona. Aluksi myös kerrostalon rappukäytävä portaineen oli pelottava paikka, mutta muutaman kerran houkuteltuani nameilla alkoi myös portaiden kulkeminen sujua ongelmitta. Sisäsiisteyden opettelu on sujunut hyvin, Tiuku ymmärtää jo, että tarpeiden ensisijainen tekopaikka on ulkona. Satunnaisia lipsahduksia saattaa tosin vielä silloin tällöin sattua.
Tiuku on luonteeltaan varovainen ja arka koira, jolle on sopeutumisessa ollut suurta apua oman koirani esimerkistä. Tiuku suhtautuu edelleenkin varovaisesti uusiin ihmisiin, mutta on samalla myös kiinnostunut heistä ja käy suhteellisen nopeasti myös varovaisesti nuuhkaisemassa vieraita, pitää kuitenkin etäisyyttä. Minun kanssani Tiuku kuitenkin jo paljastaa välillä pentumaisen riehakkuutensa innostuessaan mm. ulos lähtemisestä, luista, ruoka-ajasta tai oman koirani kanssa riehumisesta. Myös nähdessään minun menevän sohvalle löhöilemään on Tiuku salamana vieressäni hakemassa rapsutuksia ja, vaikka aluksi pyöriikin innosta ympyrää, rauhoittuu lähelle nopeasti lepäämään. Tiuku on ollut työpäivieni ajan kahdestaan oman koirani kanssa kotona ja alun kömmähdysten (muutama pureksittu kenkä ja vaatekappale) jälkeen kaikki on sujunut hyvin.
Tullessaan Tiukulla oli rinnassa, suupielissä ja vatsassa punaista ihottumaa, jota kävimme näyttämässä eläinlääkärille. Ihottuma paljastui hiivaksi, jonka hoitoon Tiuku sai pari kertaa viikossa käytettävän shampoon ja kutinan helpottamiseen kortisonikuurin. Eläinlääkäri arveli, että hiiva oli osaltaan myös stressistä aiheutunutta ja että elämän asettuminen uomiinsa rauhoittaisi myös ihoa. Kaiken kaikkiaan Tiuku on vielä pentumaisen innokas sekä äärimmäisen ystävällinen ja herkkä koira, joka oppii nopeasti uusia asioita, etenkin nameilla motivoituna. Tiuku myös selkeästi hyötyy toisen koiran seurasta, jonka esimerkistä oppia kotikoirana elämistä”.

 

Tarhalla: Tiuku on n. 10 kk ikäinen tyttökoira, joka odottaa omaa kotiaan Preslican kunnallisella tarhalla. Tiuku tuotiin tarhalle syksyllä -17 yhdessä siskonsa Taikan kanssa. Tiuku ja Taika ovat pääsääntöisesti olleet tarha-alueella vapaana, aina liikkuivat kahdestaan ja ovat nukkuneet myös yhdessä. Toisten koirien kanssa ovat tulleet hyvin toimeen, välillä viettävät aikaa muiden koirien kanssa ja välillä olivat kahdestaan. Nyt kuitenkin tilanne on muuttunut niin, että sisko Taika on kadonnut tarhalta eikä sitä etsinnöistä huolimatta ole löytynyt 😦 Tiukun tuki ja turva on kadonnut ja se on ihan ”yksin” tarhalla, toivomme TIukulle löytyvän pikaisesti oma koti. Luonteeltaan Tiuku on ujo, pehmeä, kiltti koira, joka on tukeutunut Taikaan vahvasti. Siskoksista Taika oli sosiaalisempi ja vietti enemmän aikaa muiden koirien kanssa, mutta myös Tiuku oli piha-alueella seuraamassa tarhan tapahtumia, hieman kuitenkin etäämmältä. Nyt kun sisko on kadonnut, Tiuku viettää suurimman osan ajastaan koirankopissa tai muussa suojaisassa paikassa. Tiuku tarvitsee kodin, missä otetaan huomioon pentuenergia (kotiuduttuaan) ja kodin tulisi kuitenkin olla suht rauhallinen, sillä tarhaoloissa ainakin Tiuku on ujo ja ei ihan heti anna ottaa kiinni. Kun Tiukun ottaa syliin se on hieman jännittynyt, mutta selvästi jännityksen mentyä ohi nauttii ihmisen huomiosta. Tiukulla on koko elämä edessä ja sen olisi hyvä päästä pian turvaan, oman kodin lämpöön.

 

Mainokset