Tanya

Tanya, n. 3-vuotias tyttö

Tanya odottaa ikiomaa loppuelämän kotia Salossa. Jos olet kiinnostunut Tanyasta, lisätietoja adoptiosta löytyy:

https://balkaninkoirat.fi/adoptio/adoptioprosessi/

Yhteydenotot sähköpostitse: balkaninkoirat@gmail.com

kotihoitajan kuulumisia 29.9:

Tanya elää rauhallista maalaiselämää tyytyväisen oloisena. Pihalla riittää pelikenttää ja metsiköstä haetaan virikkeitä hajujäljistä esim.supikoira tai näköhavainnoista kuten orava. Metsästyspyrähdyksiltään Tanya palaa varsin nopeasti takaisin pihaan ja oman tontin rajat yleensä riittävät. Kylätiellä ollaan harjoiteltu hihnassa kulkua ja erilaisten kulkijoiden ohittamista rauhallisesti. Moni asia on ollut uutta ja harjoittelua ja tottumista esim. hiljaa ohittaviin autoihin, sauvakävelijöihin tai koiran ulkoiluttajiin on tarvittu. Kaupunki maailma on Tanyasta vielä pelottava, sillä siellä käydään vain silloin tällöin. Tanya on hyvä automatkustaja, sietää turvavyötäkin hyvin ja käyttäytyy rauhallisesti. Joskus pysäköintialueella Tanya saattaa haukkua läheltä kulkevia ihmisiä, jos on yksin autossa.
Vieraisiin ihmisiin Tanya suhtautuu ensin epäilevästi mutta tottuu jo varsin nopeasti heihin, varsinkin jos saa vieraista kaverin pallopeliin, silloin löytyy luottamusta runsain määrin!
Tanya tulee mieluusti syliin jos vain rauhallinen hetki ilmaantuu. 25kg:n painoinen sylikoira on vain pikkuisen tukala pideltävä mutta onhan siinä kylmeneviin iltoihin lisälämmikettä kerrakseen. Kotona Tanya on tottelevainen kiltti koira ja haluaa olla monessa mukana. Koirakaveria Tanya tuntuu haluavan kovasti, leikkisä ja nuori koira kun on. Kissat kiinnostavat vähän liikaa eikä yhteistaloudessa eläminen taida Tanyalta onnistua. Tanyan riehakkaan, nuoren ja voimakkaan bodynsa takia myös pienten lasten kanssa yhteiselo ei välttämättä onnistu turvallisesti.
——————————————————
Pieni ihana reipas pentu Tanya oli ensimmäisiä koiria joihin tutustuimme ensimmäisellä Bosnian reissullamme 2015. Yksityiselle tarhalle Tanya oli joutunut pienenä pentuna. Tanya oli onnekas ja sai viettää tarhaelämää tarhan etupihalla vapaana useamman muun koiran kanssa. Tanya oli tarhalla ihmisrakas, tasapainoinen pentu, kaikkien koirien kanssa toimeentuleva, joka vei heti sydämemme ja Tanya pääsi adoptio-ohjelmaamme. Tanya saapui Suomeen omaan kotiin ensimmäisen kuljetuksemme mukana joulukuussa 2015.
Nyt Tanya etsii kuitenkin itselleen uutta kotia.
Tanya sopii aktiiviseen kotiin, Tanya rakastaa liikkumista juosten, uiden, metsässä kulkien. Tanya on innokas leikkeilijä ja riehaantuu hyppimään helposti, mutta oppii leikin säännöt helposti. Puutteellisen koulutuksen ja sosiaalistamisen takia Tanyalla on kuitenkin monissa asioissa vielä epävarmuutta, mutta harjoituksen ja tottumisen myötä itsetunto varmasti kasvaa. Kokoaan Tanya ei oikein hahmota, sillä välillä sisällä ollessa koira pyrkii syliin ja haluaisi olla kai sylikoiraksi syntynyt. Kävelylenkit hihnassa onnistuu vaihtelevasti sillä Tanyan pentumainen vilkas luonne aiheuttaa välillä sekä vetämistä että hajuista tai riistan näkemisestä villiintymistä.
Tanya on tutuille ihmisille hauska reipas koira, hakee katsekontaktia ja osaa perusasiat. Tanya kuitenkin jännittää uusia ihmisiä ja tähän se tarvitsee tuekseen turvallisen ihmisen joka totuttaa Tanyan pikkuhiljaa uusiin ihmisiin ja asioihin. Tanya ei sovi ensimmäiseksi koiraksi, lapsiperheeseen eikä kiireiselle ihmiselle, sillä Tanyan edelleen koulutus vaatii koiria tuntevan tarmokkaan otteen, minkä kyllä Tanya palkitsee tottelevaisuudella, iloisuudellaan ja rakkaudellaan. Tanyan ehdoton lempileikki on pallopelit, Tanya rakastaa kun palloa heitetään, aina vaan uudestaan. Tähän peliin tämä tyttö ei ikinä kyllästy. Tanyalla on painoa n. 25kg.
Jos haluaisit tarjota loppuelämän kodin tälle koiralle, tutustuthan huolellisesti Balkanin koirat ry:n laatimaan adoptiosopimukseen ehtoineen sekä kotiutusohjeisiin sivulla adoptioprosessi