Rita

Rita, n. 3,5-vuotias tyttö

Rita on saapunut kotihoitoon ja on sovitusti tavattavissa Turussa. Yhteydenotot balkaninkoirat@gmail.com

Syyskuun kuulumisia kotihoidosta:

Rita on tätä kirjoittaessa viettänyt reilun viikon Suomessa ja siirtymä tarhakoirasta Turun murreksi on sujunut varsin mukavasti. Rita on ollut alusta asti sisäsiisti ja tulee mainiosti toimeen vuosi sitten adoptoidun vanhan uroskoiran kanssa. Kotona Rita on rennon iloinen koira, joka rakastaa rapsuttelua ja hassuttelua, mutta myös nukkuu kun tukki.

Rita oppii nopeasti ja on erittäin hyvin motivoitavissa ruoalla, ruokahalussa ei nimittäin ole mitään vikaa. Sporttisena pakkauksena Rita on ketterä ja kekseliäs, eli ole vaikea kuvitella Ritan loistavan jossain yhteisessä harrastuksessa tulevan omistajansa kanssa.

Ulkomaailma jännitti alkuun, mutta Rita reipastuu joka päivä. Pikkuhiljaa totutellaan erilaisiin ympäristöihin.

Vaikka Rita tulee hyvin toimeen koirakämppiksensä kanssa, voivat jotkut vieraat koirat olla Ritan mielestä pelottavia. Rita on tarhalla joutunut hyökkäysten kohteeksi, tämä näkyy nyt varsinkin äänekkäiden koirien pelkona. Rita ei kuitenkaan pelkää kaikkia koiria, vaan lähestyy uteliaan ystävällisesti omasta mielestään vähemmän uhkaavia yksilöitä.

Yksinoloharjoitteu on sujunut mallikkaasti. Rita on viettänyt tässä vaiheessa enimmillään muutamia tunteja kahden koirakaverin kanssa ongelmitta, ja lyhyempiä hetkiä ihan yksinkin.

Kaikenkaikkiaan Rita on aika mieletön persoona. Niin kovin onnellinen pehmeästä sohvasta, turvallisesta koirakaverista ja lämpimästä sylistä. Elämä ei ole aina ollut hänelle helppoa, mutta silti tämä tyttö on säilynyt hyväntuulisena reipastelijana. Rita on aina valmis lähtemään ulos tutkimaan lähiluontoa, tai käpertymään kainaloon vaatimaan maharapsuja. Ja jos Rita saisi jotain terveisiä tähän vielä lisätä, hän muistuttaisi varmaan toivovansa uudelta kodilta myös hyvinvarustettua luuvarastoa!

 

Rita tarhalla

Rita on n.3,5-vuotias tyttökoira, joka löytyi Dobojn kaupungin kaduilta alkukesästä 2017. Rita tuotiin Preslican kunnalliselle tarhalle samoihin aikoihin Monni koiran kanssa. Alkuun uudet koirat olivat isolla etupihalla usean muun koiran kanssa. Mutta uudet tulokkaat joutuivat jatkuvasti muiden koirien hyökkäyksen kohteeksi. Saimme rakennettua uuden aitauksen pikapuoliin ja Rita pääsi muuttamaan aitaukseen yhdessä Monni pojan kanssa. Siellä ne ovat ainakin turvassa. Ritasta ja Monnista on tullut tarhalla hyvät ystävät. Rita on luonteeltaan hieman ujo, ihmisen lähestyessä alistuva. Rita lähestyy ihmistä varovan kiinnostuneena, mutta kun huomaa, että mitään pahaa ei tapahdu, se kellahtaa selälleen nauttien rapsutuksista. Rita on tarhaoloista hieman stressaantunut. Uskomme kuitenkin, että oman kodin löydyttyä Ritasta tulisi aktiivinen koira. Rita etsiikin aktiivista kotia joko toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Painoarvio 20kg.

Mainokset