Riga

Riga, 5-vuotias, narttu

Riga on saapunut Suomeen kotihoitoon etsimään omaa loppuelämän kotia! Riga on tavattavissa Inkoossa, yhteydenotot sähköpostitse: balkaninkoirat@gmail.com

 

2.4.2017 Kotihoitopaikan kuulumisia

Riga on ollut nyt Suomessa kotihoidossa reilut 5 kuukautta. Riga edelleen odottaa sitä ikiomaa kotia!! Ei talven kylmät pakkaset hetkauttaneet Rigaa yhtään, vaan silloinkin olisi Riga voinut lenkkeillä vaikka kuinka pitkään. Lumessa peuhaaminen oli yksi talven hauskimpia asioita 🙂  Kotihoidossa elämä sujuu hyvin, Riga on oppinut talontavoille nopeasti, yksinolot sujuu, niin kuin kaikki hoitotoimenpiteetkin. Riga on kerran tavannut pienen lapsen ja Riga oli tosi nätisti lapsen kanssa. Nyt kevään saapuessa on ihmetelty kevään uusia tuoksuja ja nautittu aurinkoisista päivistä ulkona. Paras lelu on Rigan mielestä käpy, niitä se löytää aina maasta ja alkaa villisti leikkimään. Sekä metsässä, pelloilla että pihalla Riga on ollut vapaana ja on hienosti pysynyt lähettyvillä. Metsäretket erityisesti ovat Rigan mieleen, se juoksee, hyppii ja nauttii niin 🙂 Iltaisin kävelyllä käydessä on näkynyt pelloilla peuroja ja nekös saa Rigan riehaantumaan, perään lähtisi, jos pääsisi. Aina saman pellon ohi kävellessä, Riga tarkistaakin heti, onko peuroja näkyvissä. Tilanne kuitenkin menee nopeasti ohi ja Riga jatkaa matkaa normaaliin iloiseen tapaansa. Vierailimme viime viikolla koirapuistossa ensimmäistä kertaa. Puistoilu meni hienosti ja Riga tuli muiden koirien kanssa toimeen, vähän komensi nuorempiaan, kun keskenään juoksivat ja leikkivät 🙂 Autoreissutkin ovat Rigan mielestä kivoja, ja lähteekin innolla aina mukaan. Huonoista menneisyyden kokemuksista huolimatta Riga rakastaa ihmisiä ja mihin tahansa olemmekin menossa, Riga haluaa olla aina mukana.  Kotona sohvalla loikoillessamme Riga hakeutuu lepäämään ihan ihmisen viereen kiinni toivoen samalla vähän rapsutuksia. Pohjimmiltaan Riga on herkkä ja hellä tyttö, joka etsii omaa ihmistä vierelleen.

27.12.16 Kotihoitopaikan kuulumisia

Riga on ollut nyt tasan kaksi kuukautta kotihoidossa Suomessa. Riga on ollut niin ihana rakastettava koira. Riga on ollut aina välillä vapaana (omalla pihalla) maaseudulla, eikä lähde ihmistensä luota mihinkään. Lenkillä vielä harjoitellaan hihnassa kulkemista, koska tahtoo olla niin innoissaan että vetää hihnassa alkumatkasta, loppulenkistä kävelee jo leppoisammin tutkien hajuja ja ympäristöään. Riga selvästi rakastaa vettä, lenkillä kaikki lätäköt tassutellaan läpi ja kuonolla huiskitaan vettä. Rigan kanssa ollaan käyty leikkimässä ison naapurikoiran kanssa. Myös pallopelit ovat huisin hauskoja. Riga on ollut uskomattoman ystävällinen meille ihmisille sekä muille koirille. Tosin Rigan isohko koko muihin kotihoitopaikassa oleviin koiriin nähden on ollut ongelma, kun Riga ei tahdo osata innostuksissaan varoa pienempiään, joten jos Riga löytäisi kodin missä olisi koirakaveri, niin hienoa olisi, että löytäisi samankokoisen tai isomman koiran kaverikseen. Riga antaa hoitaa itseään, vaikka ei niin kaikista toimenpiteistä pidäkään, kynsiä ollaan leikattu ongelmitta. Riga on hurmannut kaikki tapaamansa ihmiset ohikulkijoista eläinlääkäriä myöten. Toisiko alkava uusi vuosi rakkaalle Rigalle ikioman kodin ❤

7.11.16 Kotihoitopaikan kuulumisia : Riga on ollut nyt reilun viikon Suomessa kotihoidossa. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien Riga on ollut hyvin reipas, rohkea ja luottavainen ihmisten kanssa. Riga onkin erittäin ystävällinen, ihmisrakas ja leikkisä, energinen koira. Riga rakastaa lenkkeilyjä, mutta vaatii vielä harjoittelua hihnakävelyssä. Riga on pääosin sisäsiisti, mutta uusissa paikoissa on aluksi tehnyt merkkailuja. Riga on tullut toimeen muiden kotihoitopaikan koirien kanssa. Kissoista on liian kiinnostunut, joten ei suositella kissatalouteen. Tämä ystävällinen tyttö etsii aktiivista kotia joko ainoana koirana tai toisen koiran kaverina, mieluiten maaseudulta, jossa olisi tilaa liikkua ja temmeltää.
Painoa noin 32 kg. Riga on tavattavissa Inkoossa 🙂

_________________________________________________________________________________________________

Tarhalla: Riga tuotiin tarhalle erittäin huonossa kunnossa. Entinen omistaja oli lyönyt Rigaa niin pahasti, että kului kolme viikkoa toipumiseen. Riga ei päässyt nousemaan eikä kävelemään, ja oli juuri saanut pennut. Niiden kohtalosta meillä ei valitettavasti ole tietoa. Rigan ensimmäiset päivät tarhalla kului nukkuen ja makoillen omassa kopissaan. Ajan kuluessa Riga piristyi ja teki tuttavuutta aitauksessa oleviin muihin koiriin, mutta vietti kuitenkin suurimman osan ajastaan omissa oloissaan. Ikävästä menneisyydestä huolimatta Riga ei ole menettänyt luottamusta ihmisiä kohtaan. Se on uskomattoman sydämellinen ja kiltti koira, joka toivoo vain löytävänsä hyvän kodin, jossa se saisi vihdoin viettää turvallisen loppuelämän. Riga on isokokoinen kaunis tyttö, viisas ja lempeä luonne. Ikää on noin 5-6-vuotta ja painoa noin 32kg. Riga tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Riga sopisi hyvin rauhalliseen ympäristöön, esimerkiksi maalle toisen koiran kaveriksi, mutta olisi myös tyytyväinen ainoana koirana.