Nita

Nita, n. 5-vuotias, tyttö

Nita etsii uutta kotia! Nita on sovitusti tavattavissa Vantaalla.

 

Nita, n.5-vuotias tyttökoira joka etsii loppuelämän kotiaan toisen koiran kaverina! Nita saapui Suomeen alkuvuodesta 2018 ja löysi muutaman kuukauden jälkeen oman kodin, mutta etsii nyt uutta kotia. Bosniassa aiemmin elämässään Nita joutui viettämään useamman vuoden Preslican kunnallisella tarhalla, isossa aitauksessa useamman muun koiran kanssa. Nita tuli aina toimeen muiden koirien kanssa. Nita oli yleensä innoissaan ihmisistä jotka saapui aitaukseen, mutta vetäytyi yleensä kauemmas, muiden innokkaimpien koirien hakiessa huomiota.

Kodin kertomaa Nitasta: Nita tarvitsisi kodin, jossa olisi koirakaveri tai -lauma, tai ihminen, joka voisi panostaa kaiken aikansa Nitaan. Nitaa stressaavat ainakin jotkut pienemmät lapset, joten en ensisijaisesti suosittelisi pienten lasten perheeseen. Sanoisin Nitaa luonteeltaan terrierimäiseksi, se kuvaa sitä parhaiten 🙂 . Nitan vahvuuksia ovat: Energisyys (todella motivoitunut oppimaan uutta ja olemaan mieliksi), Nopea äly, Halu oppia, vaikka Nita on hitaasti syttyvä uusia ihmisiä kohtaan, niin kun Nitan luottamuksen ansaitsee, niin Nitasta saa maailman ihanimman ja lojaaleimman ystävän. Antaa suorittaa hoitotoimenpiteet (tassujen kuivaus lenkin jälkeen, kynsienleikkuu..) ja on eläinlääkärissä nätisti.

Haasteiksi sanoisin: eroahdistus, energisyys (tarvitsee PALJON energiankulutusta ja puuhastelua kaikilla osa-alueilla), säikkyminen (kovat ja yllättävät äänet ja tapahtumat, esim. uusivuosi), keskittyminen (haasteet lenkittämisessä esim. auto- tai pyörätien vieressä), rauhottuminen (herpaantuu ja kiihtyy esim. lenkin jälkeen tai koirapuistossa, korvat ovat vain koristeena)

Nita on tutussa ympäristössä helposti motivoitavissa nameilla, paras palkkaus on leikkele (kinkku/kana/kalkkuna) Tykkää valkoisista naudannahka rullatikuista, luuydin luusta. On kaikkiruokainen muutenkin, ei mene vatsa herkästi sekaisin. Ruokana on nyt ollut Nutriman digestion, nappuloista voi olla vähän nirsompi. Selkeästi tykkää tästä eniten jolla on nyt syötetty. Kynsiä tosiaan antaa luotettavan ihmisen leikata, etutassujen kynnet aika pitkät kun suonikin on pitkällä ja yritetty hitaasti Nitan ehdoilla leikkuuta tehdä.

Nitalla on ihana tapa tulla nuuskimaan naamaa todella läheltä, lähinnä suuta haluaa nuuskutella. Tykkää olla sen oman ihmisen lähellä, sylissä olemisesta tykkää. Ollaan opeteltu sana ”syliin” kun jos pitää vaikka bussiin mentäessä syliin ottaa. Istuu silloin paikalleen ja tietää mitä tulee tapahtumaan niin antaa hyvin ottaa syliin. Nita on myös tullut toimeen kaikkien koirien kanssa ketä ollaan tavattu. Innokkaimmat leikkaamattomat poikakoirat hätistelee pois. ja tulee hyvin juttuun kissojen kanssa.

Nita tarhalla: