Havu

Havu, n. 3-vuotias, narttu

Havu on saapunut kotihoitoon ja on sovitusti tavattavissa Helsingissä. Yhteydenotot sähköpostitse balkaninkoirat@gmail.com

Kotihoitopaikan kuulumisia 20.9.2018

Havu saapui kotihoitoon sunnuntaina pitkän reissun jälkeen. Ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin ja ujosta Havusta on nopeasti kuoriutunut varsin leikkisä ja iloinen tyttö. Havu on ollut ensimmäisen päivän jännityksen jälkeen sisäsiisti ja syönyt kaiken ruuan reippaasti. Leikkiminen ja kaikenlainen puuhastelu kiinnostaa kovasti, kuten myös silittely ja läheisyys. Ulkona Havu kävelee tosi nätisti hihnassa ja on selkeästi muutenkin tottunut kotikoiran elämään. Havu arastelee kovia ääniä, nopeita liikkeitä ja aukeita paikkoja vielä paljon ja lenkillä viihtyykin parhaiten metsän suojissa. Havu on lempeä ja ystävällinen koira ja viihtyy hyvin meidän koiran seurassa siitä paljon myös tukea hakien. Havu on ollut arkisin yksin omassa huoneessaan meidän ollessa töissä ja sekin on sujunut mallikkaasti. Havusta saa joku aivan ihanan perheenjäsenen itselleen – tämä tyttö on super kultainen!  Havu etsii kotia toisen kiltin koiran kaveriksi 🙂

 

 

Havu tarhalla

 

Noin 3-vuotias Havu asusteli Preslican kunnallisella koiratarhalla. Syyskuussa Havu pääsi kuitenkin Suomeen etsimään omaa kotiaan. Kaunis Havu-tyttö on erittäin kiltti nallekarhu ja niin kultainen luonteeltaan. Havu on huostaanotettu iäkkäämmältä naiselta. Havu asui tarhalla aidatulla alueella seitseman muun koiran kanssa.

Samassa aitauksessa asui aiemmin dominoiva koira, jolloin Havu pysyi loitommalla tarkkailemassa. Dominoiva koira siirrettiin aitauksesta pois ja Havu muuttui kertaheitolla reippaammaksi ja avoimemmaksi ja tuli aidan lähelle odottamaan rapsutuksia. Painoa Havulla on noin 25 kiloa. Käytökseltään Havu on erittäin kiltti ja hyväkäytöksinen. Se on ihmisläheinen, mutta tulee rauhallisesti ja varovaisesti ensiksi tutustumaan. Se ei turhia hötkyile. Neiti antaa nätisti käsitellä itseään ja tarkastaa hampaat ja korvat mukisematta. Havu tulee laumassa hyvin toimeen ja riehakkaammissa tilanteissa se ennemmin vetäytyy pois, kuin lähtee mukaan riehumaan.

Veimme Havun sen oman tarhakaverin, Unan kanssa lenkille. Havua jännitti omasta aitauksesta poistuminen, koska kaikki vapaana olevat koirat haukkuvat ja tulivat lähelle. Emme pitkälle lenkille päässeet, koska Havua ei huvittanut lenkkeillä. Tilanne oli kyllä jännittävä, joten ei ihmekään. Uskomme, että kotioloissa Havusta tulee reipas ja innokas kävelijä. Havu sopii ainoaksi koiraksi tai reippaan koirakaverin seuraksi, jolta saa lisäturvaa.

Mainokset