Gaia

Gaia, n. 2,5-vuotias, narttu

Gaia on saapunut Suomeen kotihoitoon etsimään omaa loppuelämän kotia 🙂 Gaia on kotihoidossa Inkoossa.

Gaia kotihoidossa:

Kotihoitopaikan kuulumisia 3.9.17 :

Gaia on ollut nyt kolme viikkoa Suomessa kotihoidossa. Alkupäivät Suomessa olivat Gaiasta kovin pelottavia, ainut kehen se pystyi luottamaan oli yhdistyksen ihmiset, jotka se tunsi entuudestaan. Kotihoidossa tuttujen ihmisten ja kolmen muun koiran kanssa Gaia on alkanut pikkuhiljaa näyttämään elämän merkkejä ja omaa persoonaa 🙂 Pienin pienin askelin se uskaltaa liikkua ulkona, omalla pihalla. Kun pelottava ääni tai tilanne tulee, hakeutuu Gaia kodin ulko-ovelle, jotta pääsisi turvaan sisälle. Gaian kotiutuminen/uuden opettelu on ollut pelokkuuden vuoksi erittäin hidasta. Näiden kolmen viikon aikana on kuitenkin ollut mieletöntä nähdä elämänilo, mikä on syttynyt Gaian silmiin. Gaiasta on alkanut paljastumaan tuttujen ihmisten ja koirien seurassa hauska, leikkisä tyttö. Gaia on vähän jopa leikkinyt toisen kotihoitolaisen kanssa. Se usein heittäytyy selälleen odottaen ihmiseltä rapsutuksia. Aamuisin, kun heräämme, tulee Gaian lempeä tassu petiin pyytäen rapsutuksia ja häntä heiluu mahdottomasti.

Gaia kävi eläinlääkärintarkastuksessa ja se suoriutui siitä odotettua paremmin, se yllätti reippaudellaan, toki jännitti paljon, mutta kaikesta selvittiin yhdessä 🙂

Uskomme, että Gaia on vielä joku päivä melko aktiivinen koira. Gaia tarvitsee kuitenkin kodin rauhalliselta alueelta, kodin, missä on kärsivällisyyttä ja aikaa panostaa aran koiran kotiuttamiseen, mikä saattaa viedä paljon aikaa. Kodilla olisi hyvä olla kokemusta aroista koirista, ei lapsiperheeseen. Gaia voisi tykätä kiltistä koirakaverista, joka voisi näyttää mallia kotikoiran elämään.

Kun Gaian luottamuksen voittaa, se on uskollinen ihana ystävä eikä ikinä unohda ihmistä joka kerran on ansainnut Gaian luottamuksen.

Gaia tarhalla:

 

Gaia odottaa oman kodin löytymistä Preslican kunnallisella tarhalla. Gaia asui vuoden samassa aitauksessa Tofun, Bernin ja viiden muun koiran kanssa, kunnes talvella se siirrettiin omaan häkkiaitaukseen. Gaia oli jatkuvasti vetäytynyt ja uusien koirien saapuessa samaan aitaukseen, Gaia joutui kiusaamisen kohteeksi. Gaia on nyt ns. ”turvassa”, mutta se viettää suurimman osan ajastaan kopissaan. Ihmisen lähestyessä se on ujo, hieman pelokas ja heittäytyy alistuvasti selälleen. Ihmsiin se kuitenkin luottaa ja ottaa rapsutukset vastaan. Koska Gaia ei ole sopeutunut tarhaelämään ja näyttää masennuksen merkkejä toivomme sille löytyvän pian kodin, jossa olisi jo entuudestaan kokemusta koirista. Gaia etsii rauhallista ja ymmärtäväistä kotia, lähtökohtaisesti toisen kiltin ja tasapainoisen koiran kaveriksi, josta se saisi tukea ja esimerkkiä kotikoiran arjen opettelussa. Gaia tarvitsee aikaa sopeutumiseen, mutta uskomme että tyttö saattaisi yllättää reippaudellaan, jos se sopiva kokenut koti löytyisi. Luonteeltaan Gaia on kiltti ja lempeä. Ujo ja alistuva, keskikokoinen tyttö.  Arvioltaan Gaia painaa n. 15-16kg.

 

Mainokset