Bera

Bera, n. 4-vuotias, tyttö

Bera on saapunut Suomeen kotihoitoon ja on sovitusti tavattavissa Inkoossa. Yhteydenotot sähköpostitse: balkaninkoirat@gmail.com

 

4.10.18 Kotihoitopaikan kuulumisia:

Bera saapui Suomeen neljä kuukautta sitten. Bera edelleen odottaa omaa kotiaan. Bera on sopeutunut ja kotiutunut hyvin koiralaumaamme ja nauttii maalaiselämän rauhallisuudesta. Vieraisiin Bera suhtautuu edelleen vaihdellen, en tiedä onko ollut vain sattumaa vai ei mutta miespuolisiin vieraisiin Bera on suhtautunut todella hyvin ja hyväksynyt ne pian, naispuoliset taas ovat vielä olleet hieman epäilyttäviä. Bera haukkuu uusille tulijoille ja selvästi alkuun jännittää, riippuen vieraasta Bera joko menee kerjäämään rapsutuksia tai sitten vaihtoehtoisesti ”vahtihaukkuu” vierasta.  Bera on vielä epävarma joillekin uusille asioille. Kotiporukassa Bera on mitä ihanin koira, kiltti, rapsutuksia kaipaava, reipas lenkkeilijä. Ja joskus uskaltaa jopa riehaantua kirmaamaan kotipihalla ja metsässä. Bera on uskollinen ystävä. Koska Beralla on vielä jonkin verran epävarmuutta, en suosittele Beraa pienilapsiseen perheeseen.

11.7.18 Kotihoitopaikan kuulumisia:

Bera on jälleen kotihoidossa alkuperäisessä hoitopaikassa maalla. Bera saapui takaisin ensimmäiseen hoitopaikkaansa iloisena ja selvästi kaikki paikat olivat jo tuttuja sille. Beralla on nykyään toinenkin nimi: Muru 🙂 Alkuviikkojen hämmennys, jännitys, haastaminen muiden koirien kanssa on jäänyt pois. Bera tulee hyvin toimeen kotihoitopaikan muiden tyttökoirien kanssa. Ruokatilanteet olivat aluksi Beralle vaikeita, se meni ”tarhakäyttäytymistilaan”, mutta aika ja oikeaan käyttäytymiseen ohjaaminen on tehnyt tehtävänsä. Nykyään Bera odottaa kiltisti ruokaansa ja antaa muiden koirien syödä omat ruoat rauhassa 🙂 . Bera on ollut vapaana kotipihalla ja metsässä. Metsälenkillä Bera on niin onnellinen ja saa onnenhepuleita, seuraa muita koiria. Beran kanssa olemme käyneet metsäretkillä, merenrannalla kävelyllä, mökillä. Se selvästi jännittää pidempiä reissuja, silloin vatsa menee sekaisin, mutta palautuu takaisin heti kotiin päästyään.  Koti on Beralle todella tärkeä. Se on Beran turvapaikka, jossa pystyy rentoutumaan. Kissojen kanssa Bera tulee hyvin toimeen, on kiinnostunut kissoista, mutta posiitivisessa mielessä. Vieraita on muutamia käynyt, ensimmäiseen vieraaseen Bera suhtautui ilolla, seurasi vierasta joka paikkaan rapsutuksia hakien. Toisesta vieraasta Bera oli hieman jännittynyt, se tuli katsomaan tulijaa, hieman haukahteli, mutta kun muutaman herkkupalan ja rapsutuksen oli saanut niin sitten oltiinkin kavereita 🙂 Koska Bera vielä jännittää ja hermoilee vilkasta kaupunkialuetta / vastaantulevia koiria, etsimme Beralle ensisijaisesti kotia hieman rauhallisemmalta alueelta, missä ei olisi niin vilkas liikenne. Bera on reipas tyttö, mutta toisaalta sillä on herkkäpuoli, joka tarvitsee tukea ja turvaa ihmiseltä. Bera on aivan ihana koira, joka rakastaa suurella sydämellä.

 

12.6.18 Kotihoitopaikan kuulumisia:

Bera on vaihtanut kotihoitopaikkaa ja suhtautunut muutoksen yllättävän vähällä stressillä, vaikka paikka vaihtui omakotitalosta kerrostaloon. Hoitopaikan koiriin ja kissaan on jo tutustuttu ja totuttu. Bera on sisäsiisti ja jää koirakavereiden kanssa yksin kiltisti. Pitkä tarhaelämä näkyy Berassa lievänä vahtitaipumuksensa ja tarpeena saada olla ihmisen lähellä. Lenkkeily on Beralle mieluisaa ja se on utelias uusia asioita ja ihmisiä kohtaan. Bera rakastaa ihmisiä ja on toisinaan vähän omistushaluinen, mutta uskoo kieltoa ja antaa kavereidenkin tulla ihmisen silitettäväksi. Tarhalla vietetty aika on aiheuttanut epävarmuutta tuntemattomien koirien kohtaamisessa ja ohituksissa ja se vaatii harjoittelua. Määrätietoisella otteella ja positiivisella vahvistamisella Bera oppii luottamaan myös tuntemattomiin koiriin, mutta vaatii vähän työtä.

Beralla on pehmeistä pehmein kultaturkki ja kauniit meripihkanväriset silmät. Sitä ei myös yhtään haittaa, jos ihminen tahtoisi silitellä ja ihastella pitkäänkin. Jos tahtoisit olla Beran oma rakas ihminen, täytäthän adoptiohakemuksen.

 

8.6.18 Kotihoitopaikan kuulumisia: 

Iloinen Bera on saapunut Suomeen kotihoitoon ja etsii ikiomaa kotiaan! Bera oli Suomeen saavuttuaan vähän jännittynyt ensimmäisten päivien aikana, mutta nyt jo kun päiviä on vasta muutama kulunut niin Berasta alkaa kuoriutua oikea luonne. Bera on erittäin ihmisrakas ja kiltti koira. Lenkeille lähdetään innoissaan ja ulkona riittää paljon ihmeteltävää. Hihnassa kävely onnistuu hienosti. Bera on ollut täysin sisäsiisti. Tarhan jäljiltä Beralla on ollut resurssien (ruoka ja tila) puolustamista, mutta tämäkin piirre alkaa päivä päivältä vähenemään, kun Bera huomaa, että muut koirat eivät ole uhka ja kaikki saavat ruokaa. Alkupäivien tietojen mukaan Bera sopisi ehkä parhaiten ainoaksi koiraksi, mutta toisaalta Bera lähtee innoissaan mukaan kävelylle muiden koirien kanssa. Ja päivä päivältä tulee paremmin juttuun muiden koirien kanssa.
Tänään ensimmäistä kertaa Bera otti pehmolelun suuhunsa ja retuutti sitä leikkien 🙂
Kotihoitopaikassa on kissoja, Bera on ollut kiinnostunut kissoista, mutta vielä on epäselvää olisiko kissojen kanssa kiva leikkiä vai jahdata. Bera tarvitsee tulevalta kodilta rakkautta ja rajoja. Kotiutuminen on lähtenyt nopeasti ja hyvin käyntiin ja on mieletöntä nähdä miten kaiken stressin alta alkaa paljastua kiitollinen ja niin ihana reipas koira.

 

Tarhalla:

Bera on arviolta n. 4-vuotias keskikokoinen tyttökoira, painoa n. 15kg. Iloinen Bera tyttönen odottaa omaa kotia Bosniassa yksityisellä koiratarhalla. Bera on tarhalla samassa häkissä Ljubo pojan kanssa. Nämä aktiiviset kaverukset leikkivätkin paljon keskenään piha-alueelle päästyään ja muutoinkin kiltti Bera tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Bera nautti kovasti saamistaan luista. Luonteeltaan Bera on iloinen, aktiivinen koira, joka tulee rohkeasti hakemaan kontaktia ihmisiltä ja on onnellinen saamastaan huomiosta. Bera tarvitsee tulevalta kodilta paljon aktiviteettia, rakkautta ja rajoja. Bera sopii toisen kiltin koiran kaveriksi.

 

Mainokset