Bea

Bea, 2-vuotias, 15kg, tyttö

Bea on saapunut kotihoitoon ja on sovitusti tavattavissa Helsingissä. Yhteydenotot sähköpostitse balkaninkoirat@gmail.com

1.2019 kotihoitopaikan kuulumisia: 

Bea on nyt ollut kotihoidossa Suomessa muutaman kuukauden. Bealla alussa ollut tassutulehdus on parantunut hyvin ja tassut alkavat näyttää normaaleilta.
Bea on alusta asti ollut sisäsiisti, tullut toimeen toisten koirien kanssa ja pitänyt tapaamistaan ihmisistä. Bea suhtautuu kotiinsa tuleviin vieraisiin, myös miehiin ystävällisesti ja rennosti. Vaikka Bea on jo kiintynyt kotihoitajiin, on sillä vielä jäljellä hieman epäluuloisuutta. Jos käteen otetaan jotain pitkää, esimerkiksi harja tai henkari, Bea juoksee kiireen vilkkaa makuuhuoneen sängylle pois tilanteesta. Hoitotoimenpiteet Bea ottaa vastaan hienosti.

Bealla on jonkin verran paukkuarkuutta, joka sai sen uutena vuotena hakeutumaan sohvalle turvaan. Ulkoilu onnistui kuitenkin seuraavana päivänä normaalisti, mutta selkeästi on kiire kotiin jos jotain pauketta kuuluu kadulla. Bean pieni itsepäisyys ilmeneekin yleensä juuri ulkoilutilanteessa ja se kyllä ilmaisee mielipiteensä, jos valittu lenkkisuunta ei miellytä. Bea on yleensä aika tasainen luonne, mutta toisinaan iskee vähän jääräpäisyys.

Bealle tärkeitä asioita ovat lämmin koti, pehmeä peti, ruoka, kotihoitopaikan Bruno-koira sekä ystäväkoira Daniel. Aamuisin Bea innostuu ihmisten herätessä ja pitää iloista karhu-urinaa, ovikellon soidessa haukkuu ilmoitukseksi, muutoin on hiljainen. Bealla ei ole ollut eroahdistusta, mutta ihan yksin se ei ole ollut pitkiä aikoja, saattaa siis sopia ainoaksikin koiraksi.
Bea on vielä vähän salaperäinen, hauska sekoitus totista itsenäistä koiraa ja pientä hassuttelevaa sukan kantajaa.

10.2018 kotihoitopaikan kuulumisia

Bealla menee kotihoidossa hyvin! Tassut ovat parantuneet hienosti ja olemme saaneet tutustua Beaan ilman kipuja. Beassa on jotain hyvin suomalaista. Se on hieman juro ja hiljainen, mutta vilpittömän onnellinen pienistä ilon aiheista. Sisällä Bea tykkää leikkiä leluilla ja muiden koirien kanssa, mutta rauhoittuu myös mielellään pedille lepäämään. Ulkona asiat jännittävät vielä hieman enemmän ja Bea väistäisi vastaantulevia ihmisiä ja koiria kauempaa. Lenkkeilyn ilo on kuitenkin avautunut Bealle ja se on nähnyt katuja, metsää ja merenrantaa. Alusta asti Bea on ollut sisäsiisti eikä jää haukkumaan ihmisten perään yksin ollessaan. Bea pitää toisista koirista, mutta olemme tulleet siihen tulokseen, että se voisi pärjätä myös ainoana koirana. Aina tarhalla asunut Bea on toisinaan vielä epävarma siitä, mikä on sallittua ja se varmistelee käytöstään vilkuilemalla ihmisten reaktioita. Mitään kiellettyä Bea ei ole edes yrittänyt puuhastella ja on aina yhtä ilahtunut, kun jotain kivaa asiaa saakin tehdä. Kun Bealle antaa hieman aikaa, saa nähdä kuinka ihanan ystävän ja suuren sydämen sen tavallinen ulkokuori sisälleen kätkee.

 

19.9.2018 kotihoitopaikan kuulumisia

Suloinen Bea saapui sunnuntaina kotihoitoon! Jo parissa päivässä Bea on osoittanut luonteensa olevan täyttä kultaa. Kaikissa Bean tassuissa on vakava tulehdus ja tassut ovat kivuliaat. Silti Bea on ystävällinen ja tahtoo olla mukana kodin touhuissa. Bea saa nyt kipulääkettä sekä hoitoa tassuihin, mutta kestää oman aikansa ennen kuin normaali liikkuminen onnistuu ilman kipuja. Silti Bea käyttäytyy lempeästi kaikkien hoitotoimenpiteiden aikana. Lääkepesut tassuille, salvan levittämisen ja kynsien leikkuun Bea antaa suorittaa ilman vastalausetta ja jaksaa olla iloinen ihmisten seurasta ja koirakavereista.

Bea on myös alusta asti ollut sisäsiisti. Se tekee ulkona nopeasti hädät ja tahtoo sen jälkeen äkkiä takaisin sisälle. Suurimman osan lyhyestä elämästään kaameassa muta-aitauksessa viettänyt Bea tahtoo varmistaa, että pehmeiden petien luokse kuivaan ja lämpimään pääsee vielä takaisin. Ruokaorientoitunut Bea on myös ensimmäisenä keittiössä, jos sieltä kuuluu ääniä. Bea ei ole koskaan ollut kotikoirana ja on toisinaan vielä hieman epävarma. Silti on jo nyt nähtävissä, että sillä on erittäin hyvä ja tasapainoinen hermorakenne. Odotamme innolla, miten Bea kehittyy ja piristyy, kunhan kivuista päästään! Bea etsii kotia, jossa olisi toinen koirakaveri 🙂

 

Bea tarhalla

 

Mainokset