Aamos

Aamos, uros, noin 1-vuotias

Aamos on saapunut kotihoitoon ja on sovitusti tavattavissa Lahdessa. Yhteydenotot sähköpostitse balkaninkoirat@gmail.com

5.10.2018 Kotihoitopaikan kuulumisia:

Emme ole keksineet Aamoksesta oikeastaan mitään haasteita: kotona osaa olla yksinään ihan täysin rauhassa, ei hauku eikä tuhoa mitään vaan nauhoitusten perusteella pötköttelee päivän rauhakseen. On sisäsiisti ja osaa syödä nätisti muidenkin seurassa. Hihnassa kulkee reippaasti, mutta nätisti ja koirapuistossa puolestaan rakastaa vapaana juoksemista. Tähän mennessä kaikki uudet koirakaverit on ollut ihan superjees! Peruskäskyjä hallitsee jo, ja malttaa kuunnella.

Ihmisistä tykkää myös ihan hirveästi! On välillä jo vähän liiankin hellyydenkipeä, mutta toisaalta: ei arastele juuri ollenkaan uusia ihmisiä vaan menee uteliaana tutustumaan aina, kun meille on vieraita tullut 🙂 Osaa myös olla hyvinkin itsenäinen, sillä tykkää nukkua esimerkiksi eri huoneessa omassa pedissään kun me muut nukumme toisaalla.

18.9.18 Kotihoitopaikan kuulumisia:

Kolmessa päivässä Aamoksesta on alkanut kuoriutua erittäin reipas kaveri. Lenkillä on koko ajan kulkenut sekä kulkee edelleen tosi kivasti, reippaasti, mutta ei kuitenkaan vetäen. Tänään kaikki hajut ovat selkeästi alkaneet kiinnostaa enemmän. Kaikki tarpeensa on tehnyt ulos.Tänään kaikki hajut ovat selkeästi alkaneet kiinnostaa enemmän. Kaikki tarpeensa on tehnyt ulos.

Yksinoloa joudutaan treenailemaan ahkerasti. Yksin ollessaan on hyvinkin tyytymätön (meillä alkoi ”sopivasti” toisella mimmeistä juuri juoksut ja en ole pitänyt noita samassa tilassa ilman valvontaa), mutta tänään saatiin jo vähän positiivisempiakin kokemuksia ja rauhoittumista (malttoi esimerkiksi syödä ruokansa yksinään ilman ihmistä samassa tilassa ekan kerran). Yrittää myös kovasti haastaa tyttöjä leikkimään, mutta on aika raju otteissaan ja hieman isompikokoinen, joten meillä Lotte on hyvinkin epäileväinen Aamosta kohtaan ja varoittelee herkästi, Amalia puolestaan leikkii kyllä, mutta kyllästyttyään Aamoksen näykkimiseen/nyrhimiseen, laittaa pelin poikki kerran murahtamalla. Aamos ainakin vielä näitä signaaleja ja merkkejä lukee ja tottelee hyvin.
Ylipäätään tuntuu, että Aamos vielä kuuntelee aika herkällä korvalla juttuja. Meillä on esimerkiksi aina kaikki kengät esillä eikä niitä piiloteta koirien vuoksi. Muutamaan kertaan se on vienyt tyynylleen mun nahkakenkiä ja lenkkareita, mutta käskystä jättää ne aina eikä lähde esimerkiksi leikkimään tai karkuun niiden kanssa. Samoin olohuoneen matalalla pöydällä pystyin tänään pitämään ruokaa niin, että komensin Aamosta kauemmas eikä se yrittänyt varsinaisesti ruokaa multa viedä vaikka olikin siitä hyvin kiinnostunut. Saa toki nähdä mitä käy, kun vielä tuosta kotiutuu enemmän ja oppii luottamaan.
Yöt Aamos on nukkunut hyvin meidän kaikkien kanssa samassa huoneessa. Päivisin osaa myös rauhoittua vapaalle tyynylle (meillä on pedit koirien yhteiskäytössä, tästä ei ole tullut ainakaan vielä ongelmaa) sekä tällöin jäädä myös yksinään esimerkiksi alakertaan, kun itse menen yläkertaan. Ruuat on syönyt eri tilassa kuin muut koirat. Portaat ja lattialla kävely sujuu nyt jo mallikkaasti, myös sohvalle oli opetellut omatoimisesti hyppäämään 😀 Hoitotoimenpiteistä antaa hyvin pestä itsensä sekä tsekata hampaat (näyttivät ienten osalta hyvältä eikä ollut edes pahasti hammaskiveä) ja korvat. Toisessa korvassa oli pientä turvotusta sekä ruhje sisäpinnalla, näytti kuitenkin olevan parantumassa jo. Olen antanut ruuan ohella monivitamiinilisää sekä maitohappobakteerivalmistetta kuurina parantamaan vastustuskykyä sekä vatsantoimintaa nyt alkuun. Ripulia ei tosin ole ollut tähän mennessä lainkaan.
Muita koiria Aamos ei ole vielä varsinaisesti tavannut. Lenkillä on niistä varovaisen kiinnostunut, kuten myös ihmisiä katselee vähän kauempaa. Mitään selkeää pelkoa ei olla huomattu eikä esimerkiksi väistä Joonasta miehenä sen kummemmin. Ei myöskään erityisesti vahdi taloa, mutta lähtee välillä mukaan Loten vahtihaukkumiseen.

Kuten alussa mainitsin, Aamos on selkeästi päivä päivältä reippaampi ja energisempi.  Aamos kaipaisi samankokoista aktiivista leikkisää seuraa. Voisi sopia myös ainoaksi koiraksi, jolla olisi kuitenkin paljon tarjolla aktiviteettia.

Kotihoitopaikan kuulumisia 17.9.2018

Kotihoitoterkut Aamokselta! Eka vuorokausi pian takana ja kaikki on mennyt tosijees! Aamos on jo löytänyt useamminkin petipaikan itselleen sekä tutustunut uusiin koirakavereihin. Pihalla leikkiminen kiinnostaa hirveästi, sisällä taas paljas lattia pelottaa niin, että Aamos vielä ole leikkiin lähtenyt. Yksinään on kyllä löytyneitä leluja kantanut ympäriinsä ja vingutellut. Myös nahkakengät meinasivat saada kyytiä, mutta asiasta selvittiin kolmesti keskustelemalla.

Portaat on myös tosijännä juttu sekä ulko-ovista sisään käveleminen. 1,5 tunnin automatka eilen sen sijaan sujui hyvin. Myös hihnassa Aamos ulkoilee reippaasti, melkolailla vieressä kävellen. On myös (ainakin vielä) hyvin paljon kontaktia ottava ja kyselee katseellaan ja eleillään ihmiseltä neuvoja. Ylipäätään sellaista pientä jännitystä ja ujoutta on vielä selkeästi toiminnassa, katsotaan mihin poika kehittyy kotioloissa!

 

Aamos tarhalla

aamos tarhalla

Mainokset