Ritari – kotihoidossa Suomessa

Ritari, noin 6- vuotias, n. 20kg

Ritari on saapunut Suomeen kotihoitoon huhtikuussa Helsinkiin.

Ritari asui yhdistyksemme turvakodilla 2,5 vuotta ja sitä ennen Preslican kunnallisella tarhalla 3 vuotta. Vihdoinkin huhtikuun puolivälissä Ritari sai mahdollisuuden päästä kotihoitoon Suomeen harjoittelemaan kotikoiran elämää ja tätä kautta etsimään omaa kotiaan ❤️

Kuulumisia kotihoidosta 5/23: Ritari (saanut myös lisänimen Karhu 😅) on opetellut kotikoiran elämää nyt kuukauden verran ja kaikki on sujunut hienosti. Ulkoilu oli alkuun kovin jännittävää, mutta ollaan harjoiteltu sitä rauhassa ja nyt päästään jo pidemmillekin lenkeille. Yhtäkkiset kovat äänet saattavat vielä aiheuttaa pientä jännitystä, mutta jatkaa matkaa reippaasti ja rohkeasti kunhan on hieman saanut tuumailla rauhassa. Uudet ihmiset on myöskin olleet hieman jännittäviä, mutta kunhan saa omaan tahtiinsa mennä tutustumaan, on kaikista tullut kavereita. Lapsia seuraa kiinnostuneena, ei kuitenkaan olla tehty lähempää tuttavuutta vielä lasten kanssa. Riistaviettiä tuntuu olevan jonkun verran ja muutoin hyvinkin leppoisa ja rauhallinen lenkki saattaa muuttua hyvinkin vauhdikkaaksi jos tielle sattuu osumaan esim. rusakko.
Kotona Ritari on ollut sisäsiisti heti alusta asti ja muutoinkin oppinut kotikoiran tavoille nopeasti. Kaikki hoitotoimenpiteet kynsien leikkuusta korvien putsaukseen sujuu loistavasti 🙂
Ritari on kiltti noin 6-vuotias poikakoira.
Ritari etsii ensisijaisesti aikuiskotia, rauhallisemmalta ympäristöltä kuin kaupungin keskustasta, ainoana koirana tai toisen kiltin tyttökoiran kaverina.
Olisiko sinulla tarjota loppuelämän koti Ritarille?

Turvakodilla : Ihmisrakas Ritari saapui turvakodille keväällä 2021. Sitä ennen Ritari ehti viettää kunnallisella tarhalla kolme vuotta. Taustasta ei ole tietoa, mutta se on varma, että jotenkin Ritari on pystynyt säilyttämään uskon ihmiseen tarhavuosien aikana. Aitaukseen mentäessä Ritari tulee hakemaan rapsutuksia ja painautuu ihmiseen kiinni. Ritari on lempeä ja pitää suuresti ihmisen huomiosta. Turvakodilla Ritari tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Poika jakaa aitauksen muutaman muun koiran kanssa ja pääsee juoksemaan isolla aidatulla pellolla kaksi kertaa päivässä muiden koirien kanssa.

Ritari on keskikokoinen pitkäkarvainen paimenkoiramix, energiatasoltaan keskienerginen.

Ritari olisi varmasti erittäin onnellinen, jos se jonain päivänä saisi oman ihmisen, jolta saisi huomiota. Ritari sopii kotiin ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: