Etna

Etna, tyttö, arv.synt. 10.4.2021, 17-18kg

Etna on elänyt turvakodilla pienestä pennusta lähtien, sisarustensa kanssa. Etna muistuttaa paljon emoaan, joka menehtyi kun pennut olivat noin 4-5 kuukauden ikäisiä. Etna on kasvanut keskikokoiseksi, paino-arvioltaan se on noin 17-18kg. Kaunis ja pehmeäluonteinen Etna elää aitauksessa sisarustensa sekä vanhemman tornjak-Kušljon kanssa, josta aikoinaan tuli isä-hahmo juuri emonsa menettäneelle pentueelle. Pennut rakastivat Kušljota, seurasivat sitä joka puolelle ja yrittivät jatkuvasti leikkiä sen kanssa. Kušljo on ollut hyvin kärsivällinen, mutta aina välillä ja nykyäänkin komentaa nuorta laumaa. Kaikki ovat oppineet kunnioittamaan vanhempaa Kušljota 🙂

Etna on hyvin kilttiluonteinen, iloinen ja energinen tyttö. Aitauksessa Etna hakee huomiota, hyppii ja ilahtuu kun ihminen saapuu paikalle. Aitauksen ulkopuolella Etna yleensä innostuu juoksemaan, se leikkii siskojen Elinan ja Evien kanssa ja tulee reippaasti ihmisen luokse. Siskot eivät kuitenkaan lähde pidemmälle niittyalueelle juoksemaan, vaan pysyttelevät oman aitauksen lähettyvillä, kun taas itsevarmemmat Kušljo ja veljet lähtevät jaloittelemaan kauemmaskin. Siskoksista Etna on kuitenkin hieman rohkeampi. Muiden koirien kanssa Etna on vähän alistuvainen, mutta myös leikkisä. 

Etna on elänyt melkein kaksi vuotta tarhaolosuhteissa eikä sillä ole paljon mitään kokemusta ulkopuolisesta maailmasta. Uskomme kuitenkin, että Etnan reipas ja luottavainen luonne ihmistä kohtaan auttavat sopeutumisessa vieraassakin ympäristössä. Etnalle sopisi koti rauhallisemmalta asuinympäristöltä, ensisijaisesti sellainen koti, jossa olisi jo toinen koira, esimerkkinä Etnalle kotikoiran arjen totuttelussa sekä mahdolliseksi leikkikaveriksi. 

%d bloggaajaa tykkää tästä: