Dobby

Tyttö, n. 1v, noin 7 kg

Dobby löytyi erittäin huonossa kunnossa kunnalliselta tarhalta, joten Mei ja Drazen ottivat sen mukaansa turvakodille kesällä 2022. Dobby pääsi asumaan yhteen huoneeseen, jossa se sai levätä ja tervehtyä. Sillä oli vatsavaivoja ja yleiskunto oli muutenkin heikko.

Jo alusta asti kävi selväksi, että Dobbylla ei välttämättä ole (hyviä) kokemuksia ihmisistä. Se on ujo tyttö, ja uudet ihmiset jännittävät sitä. Kun se tottuu, ilahtuu se tuttujen ihmisten näkemisestä, haukkuu ja nuolee kättä (video alla). Dobbyn kanssa on edettävä sille sopivaan tahtiin, eikä sitä tule painostaa. Dobbyn luottamuksen saavuttaa kärsivällisyydellä ja antamalla aikaa. Dobbyn on tärkeä antaa lähestyä ihmistä itse, eikä toisinpäin. Kun Dobbyn luottamuksen saavuttaa, on se hassu veijari joka kyllä osoittaa kiintymystään omalla tavallaan.

Dobby jännittää muita koiria ja muille koirille haukkuminen on lähinnä epävarmuudesta johtuvaa. Rauhallinen ja tasapainoinen koirakaveri olisi kuitenkin Dobbylle kultaakin kalliimpi opas kotikoiran elämään ja siihen että Dobby oppii luottamaan muihin ihmisiin ja eläimiin.

Dobby etsii osaavaa ja koirakokenutta kotia, jossa ymmärretään ujoa koiraa. Lisätietoja tulossa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: