Theona

Theona, tyttö, n. 8-9v, n. 25 kg

Theona saapui Dobojn kunnalliselle tarhalle talvella 2021, omistajan hylkäämänä. 😞 Theona on esimerkki siitä mitä kunnallinen tarhaelämä voi aiheuttaa koiralle. Theona yritti alusta saakka olla oma itsevarma ja reipas itsensä pienessä boksissa, jossa oli useampi iso koira. Pian kuitenkin Theona ymmärsi että esim. ruoasta piti taistella. Silloin kun ruokaa heitettiin kaltereiden läpi ulosten sekaan piti yrittää olla vahva, jotta saisi sen muutaman likaisen nappulan suuhunsa. “Puhdas” nukkumapaikka ei myöskään ollut helppo saada, tila jossa liikkua oli rajallinen. Theona yritti parhaansa, mutta se ei pystynyt enää pitämään puoliaan vahvempien koirien kanssa ja niin se pian luovutti. Reippaasta Theonasta tuli surullinen, turhautunut ja heikko koira. Niin henkisesti kuin fyysisesti. Theona söi ainoastaan jos ja kun ruokaa jäi syömättä muilta koirilta tai kun tutut ihmiset toivat sille ruokaa erikseen. Theona makoili ja nukkui ulosteessa. Kaikesta huolimatta sinnikäs Theona selvisi päivästä toiseen vaikka se laihtui useita kiloja ja sen kunto heikkeni yhä enemmän.

Theona sai vihdoinkin kesällä 2022 mahdollisuuden päästä tarhalta pois, kun kotihoitopaikka Suomesta avautui. Theona lähti aktiivien mukaan turvakodille. Pian kuitenkin todettiin että se oli liian huonokuntoinen eikä se olisi kestänyt pitkää matkaa Suomeen.

Kummituella Theona pääsi tutkimuksiin, jolloin eläinlääkäri kommentoi ”miten tämä voi koira voi olla elossa, onko kaikki Dobojn koirat tälläisessä kunnossa?” 😪 Theona sai lääkkeitä ja ravintolisiä ja pikkuhiljaa apaattinen ja heikko mummeli alkoi saamaan voimia. Theonan saapumisesta turvakodille on kulunut muutama kuukausi ja tänä päivänä Theona on paremmassa kunnossa. Se on sopeutunut uuteen koiraporukkaan suhteellisen hyvin ja on piristynyt paljon. Theona tykkää palloista ja leluista, jota noutaa. Se asettuu maakuoppiin lepäämään, mutta öisin se menee omaan koppiin nukkumaan.

Theona odottaa aina ihmisen saapumista aitaukseen, jonka jälkeen se lähtee seuraksi mukaan hommiin. Kuumina päivinä Theonan kanssa ollaan käyty lammella. Aitauksissa se tykkää kastella etujalkojaan vesiastioissa sekä upottaa kuononsa veteen.

Theona tulee luokse ja nuolee ystävällisesti naamaa. Se on hyvin kiltti ja herttainen mummeli, josta saisi varmasti uskollisen ja kiitollisen ystävän.

Iästään huolimatta Theona on reipas koira, joka jaksaa juosta ja joskus vahtia. Nuoremmat vilkkaat koirat pistävät Theonan liikkeelle. Silloin Theona jahtaa.

Theona etsii loppuelämän kotia, jossa se saisi viettää rauhallista elämää, ensisijaisesti ainoana koirana. Theona nauttisi rauhallisesta arjesta maaseudulla, jossa olisi tarjolla lenkkejä luonnossa ja oman ihmisen seuraa. ❤️

Theona on liikuttava, välillä itsepäinen saksanpaimenkoira. Matala-keskienerginen.

Erityisadoptio.

%d bloggaajaa tykkää tästä: