Zaki

Zaki, n. 4.5v, 20 kg poika

Zaki on elänyt noin 4 vuotta tarhalla, selvinnnyt kunnallisen tarhan olosuhteissa (ensin Preslican tarhalla ja sitten uudella kunnallisella tarhalla). Aikoinaan Zaki saapui veljensä kanssa, he jakoivat samaa aitausta, jossa vuosia odottivat pois pääsyä. Zaki ja Goldi olivat hyviä leikkikavereita sekä toistensa tuki ja turva. Goldin ja Zakin olisi pitänyt päästä pois kunnalliselta tarhalta aikoja sitten, mutta aina joku kiireellisempi koira ’vei paikan’ 😔 Turvakodin koiramäärä pienenee hitaasti eikä tilaa ollut silloin riittävästi. Goldi joutui alkuvuodesta pahan hyökkäyksen kohteeksi, löysimme jääkylmän tuskissaan olevan Goldin lattialla boksissa, täynnä haavoja.
Goldi lähti aktiivien mukaan mutta hoitoyrityksestä huolimatta se menehtyi yön aikana. Goldin kohtalo järkytti meitä kaikkia 😔
Seuraavalla tarhavierailulla Zaki muutti yhdistyksemme turvakodille Pongo-koiran kanssa (toinen pitkä-aikainen Preslican asukas). Zaki ja Pongo tutustuivat automatkan aikana ja ovat olleet saapumispäivästä lähtien ystäviä. Ne jakavat aitauksen kahden tyttökoiran kanssa, Bela-belgi ja Dea-saku. Yhteiselo toimii, mutta pojat ovat selkeesti parivaljakko.
Alkuhämmennyksen jälkeen Zakista on kuoriutunut leikkisä, lempeä ja kultainen luonne. Se hakee kontaktia ihmisiltä ja turvautuu heihin jos jännittävä tilanne tulee eteen. Alkuun Zaki ei kävellyt hihnassa, mutta houkutuksen sekä koirakaverin esimerkin avulla Zaki lähtee mielellään lenkille.
Myös vieraita kohtaan Zaki on avoin ja luottavainen, se hakee silityksiä, innostuu huomiosta ja heittäytyy selälleen hakemaan vatsarapautuksia.
Zaki on nähnyt ja kokenut paljon kurjuutta elämässään, mutta ilo ja kiltteys on säilynyt. Toivomme Zakille kotia, jossa se pääsisi vihdoin viettämään kotikoiran elämää rakastettuna perheenjäsenenä, ensisijaisesti toisen koiran kaverina. Zaki on noin 4,5-5 vuotias poika, keski-energinen. Painoa on noin 20kg.

Marraskuussa 2022:

%d bloggaajaa tykkää tästä: