Zvjezdana – varattu

Zvjezdana, noin 1,5-2 vuotias tyttö, noin 12kg

Pieni n.12kg Zvjezdana saapui toissapäivänä (16.3.22) yhdistyksemme turvakodille etsimään omaa kotia 💛
Zvjezdanaa ruokkinut mummo oli soittanut noin viikko sitten eläinlääkärille ja pyytänyt koiralle eutanasiaa (aika harvinainen pyyntö paikallisilta, yleensä jos koirasta halutaan eroon se hylätään metsään, pellolle tai ”lopetetaan”itse). Saavuttuaan paikalle ell.totesi että koira oli nuori, terveen näköinen sekä sosiaalinen ja eutanasia tuntui tosi väärältä. Mummo ei kyennyt eikä halunnut enää huolehtia Zvjezdanasta, joka oli tullut hänen tontille viime vuoden puolella ja jäänyt sinne asumaan.
Ell.soitti meille ja kun kertoi tilanteesta, päätimme auttaa pientä Zvjezdanaa. Zvjezdana steriloitiin (oli myös tiine), sirutettiin, rokotettiin ja se sai loishäätölääkkeet. Klinikka kustansi edellämainitut toimenpiteet 👌 Zvjezdana on asunut turvakodilla vain kaksi päivää, ja on näin lyhyessä ajassa osoittautunut hyvin kiltiksi, hieman herkäksi tytöksi joka hakee enemmän kontaktia ihmisiltä kuin muilta koirilta. Muutamia koiria on tavannut, ja niille Zvjezdana on ollut alistuvainen ja vähän jännittänyt, mutta kuitenkin on rohkeasti tehnyt tuttavuutta.
Zvjezdana vaikuttaa ihmisläheiseltä, vaikka vielä on hämmentynyt uudesta ympäristöstä. On ilahtunut aamuisin kun sen luokse mennään ja innostunut varsinkin ruoka-annoksesta ☺️ muutama pusunaama on myös antanut.
Uskomme, että Zvjezdanasta kuoriutuu reipas ja leikkisä tyttö ajan kanssa. Kokeiltiin hihnakävelyä ja se sujui hyvin.
Eläinlääkärillä Zvjezdanan paino oli 13kg, mutta koska se oli tiine se saattaa olla nyt vähän kevyempi. Toivomme, että Zvjezdana saa mahdollisuuden päästä uuteen kotiin, tällä kertaa loppuelämäksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: