Mayo

Mayo, noin 7 kk poika, noin 10kg

Pieni karkeakarvainen terrieeri-mix Mayo on ensimmäinen koira, joka hylättiin yhdistyksen turvakodille yön aikana. Mayo oli silloin pieni pentu, noin kuukauden ikäinen pallero joka löytyi hämmentyneenä Rambon aikauksesta. Mayo on asustellut turvakodilla alku-syksystä lähtien, silloin turvakodilla oli hoidossa useampi kunnallisen tarhan sairastunut pentu, ja Mayon kohdalla riski oli tietenkin suuri, sillä tiloja ei ollut vapaana. Ensimmäisinä päivinä Mayo pidettiin autossa, sitten eristyshäkissä ja kannoimme sitä päivittäin kauemmas tarhalta jaloittelemaan. Pian Mayo sai ensimmäiset rokotukset ja laadukkaan penturuoan avulla Mayosta alkoi kasvamaan terve ja vahva pikkupentu. Mayo siirtyi pian sisätiloihin – sillä sadepäivinä ei ollut Mayolle suojaa. Siitä lähtien Mayo on kuulunut sisällä asuvaan koiraporukkaan. Mayo pysyi terveenä uusintarokotuksiin asti ja on kasvanut noin 10-kiloiseksi pojaksi. Mayo on erityisesti kiintynyt Drazenin siskoon, joka eniten huolehti Mayosta alkuun ja nykyään, kun sisko on turvakodilla Mayo nukkuu hänen ja Lunan kanssa ’vierashuoneessa’, ja selkeästi on ottanut hänet omaksi ihmiseksi, jota seurata ja jolta saa takuulla eniten huomiota 🙂  Mayo pääsi tutustumaan pikkuhiljaa etupihan koiralaumaan talvella 2021, ja reippaan sekä pelottoman luonteensa ansiosta on pärjännyt hyvin. Mayolla on aika vauhdikas meno ulkona, jahtaa muita koiria, kaivelee kuoppia, leikki leluilla ja välillä haukkuu aidan toisella puolella oleville koirille. Mayo viihtyy kyllä sisälläkin, ja tulee aina kutsusta luokse. Sisällä kissat on ystäviä, jota välillä on kiva jahdata. Mayo on myös oppinut sisäsiistiksi. Luonteeltaan Mayo on ystävällinen, tosi leikkisä ja reipas. Osaa pitää puoliaan, mutta osaa myös kunnioittaa muita koiria. Sylissä Mayo muuttuu vähän jäykäksi, koska jännittää hieman korkeutta. Mayo on käynyt myös lenkillä, josta se innostui kovasti. Hihna ja valjaat oli alkuun vähän ärsyttäviä, mutta käveli hyppelehtien eteenpäin. Mayo etsii reipasta kotia, joko ainoana tai toisen koiran kaverina, joka ottaa huomioon Mayon pentumaisia piirteitä ja on motivoitunut kouluttamaan nuoren koiran sekä tarjoamaan sille aktiivisen elämän.

%d bloggaajaa tykkää tästä: