Eli – kotihoidossa Suomessa

Eli, noin 1-vuotias tyttö noin 15kg

Kuulumisia kotihoidosta 15.08.2022:

2,5kk kotihoidossa on mennyt kuin hujauksessa! Sinä aikana Eli on kerennyt puuhailemaan vaikka mitä 😊 Lempijutuiksi ovatkin muodostuneet pitkät lenkit, koirapuistoilut, ruoka-ajat, lintujen bongailu sekä kotihoitopaikan koirien kanssa nuhjuilut. Erityisesti kotihoitopaikan pienempi uroskoira on parasta nuhjuamisseuraa, mutta Mama-emon kanssa leikit sujuu myös kivasti ja leikkien jälkeen onkin aina hellimisaika jossa kirputellaan kaverin päälakea huolellisesti ❤️

Eli on aktiivinen koira ja vaatiikin päivittäin paljon liikuntaa, sekä muuta fiksua tekemistä. Jos aktivointia ei Eli saa tarpeeksi, keksii se kyllä itse tekemistä 😌 Yksinolot ovat ajoittain haastavia, jos alla ei ole tarpeeksi puuhailua. Eli ei hauku yksinollessaan, mutta kuljettaa vaatteita sekä muuta tavaraa mitä varastelee mm. pöydiltä ja järsii näitä löytämiään aarteita. Sallittu tekeminen ja esim. pahvien repiminen on selkeästi hillinnyt varastelutarvetta. Uuden kodin täytyykin sitoutua jatkamaan yksinoloharjoittelua sitkeästi!

Eli on valtavan fiksu koira, joka motivoituu hyvin sekä ruoka- että lelupalkalla. Elistä voisikin saada aivan mahtavan harrastuskoiran! Eli on jo jonkun verran harjoitellut peruskäskyjä ja osaa jo hyvin mm. luoksetulon ja kontaktin ☺️ Lenkeillä Eli on hyvin kuulolla ja vaikka innostuukin toisista koirista, on ohitusten harjoittelu jo kontaktin avulla hyvällä mallilla.

Uusien ihmisten kanssa Eli mieluusti ensin tarkkailee kauempaa, mutta lämpeää nopeasti ja kerjäileekin hetken päästä jo rapsuja. Lapsia Eli on nähnyt lenkeillä, sekä kerran sisätiloissa. Lenkeillä lapset kiinnostaa, eivätkä aiheuta sen kummempaa jännitysreaktiota, mutta sisällä oli selvästi jännittävämpää. Sopeuduttuaan Eli kuitenkin voisi hyvinkin sopia perheeseen, jossa on jo hieman vanhempia lapsia. Tutustuttuaan ihmiseen on Eli tosi hellyydenkipeä ja jakelee mielellään pusuja ja nukkuu päiväunia ihan vieressä ❤️

Eli pärjää hyvin kerrostalossa eikä hauku turhia. Eli asuu tällä hetkellä kaupunkialueella Espoossa, jossa kuitenkin on lähellä metsää sekä peltoa. Ihan kaupungin keskusta ei Elille ole se kaikista paras alue asua, sillä sille on tosi tärkeää päästä myös metsään ja muille väljemmille alueille lenkkeilemään.

Eli on kaikenkaikkiaan aivan ihana nuori, hassu ja leikkisä koira joka kaipaisi jo kovin sitä omaa kotia ❣️

Kuulumisia kotihoidosta 5.7.2022:

Eli on ollut nyt noin kuukauden kotihoidossa ja siitä on kuoriutunut aktiivinen ja hauska tyttö! Elin päivät kuluvat lenkkeillessä, koirakaverien kanssa leikkiessä, leluja riepotellessa ja rapsutuksia kerjäillessä.

Elistä on kuoriutunut tosi reipas lenkkeilijä. Se vetää jonkin verran hihnassa, mutta olen todennut sen kanssa hyväksi pidemmän liinan käytön. Kun Eli saa mennä omaa tahtia ja haistella niillä alueilla missä liinan voi antaa olla pitkänä, menee myös ne hetket paremmin missä pitää olla hihna vähän lyhyemmällä 😊 Eli nauttii valtavasti, kun saa haistella rauhassa pellolla tai metsässä ja välissä saa pienen juoksurallin. Elin kanssa on helppo käyttää pidempää hihnaa, sillä se tulee jo tosi hienosti kutsusta luo! Ollaan käyty myös koirapuistossa ja siellä tuttuja koirakavereita kiinnostavammiksi heräsi aidan toisella puolella olevat pikkukoirat. Muut koirat herättävät lenkeillä muutenkin kiinnostusta ja niiden perään saattaa vinkua tai haukahtaa. Ollaan harjoiteltu näissä tilanteissa kontaktia ja Eli on onneksi nameilla hyvin motivoitavissa ja tuntuu oppivan jutun jujun nopeasti 😊 Eli on sisäsiisti, mutta nyt helteiden aikaan kun on juonut runsaasti on kahdesti tullut vahinko eteiseen, kun ei olla tajuttu lähteä ulos tarpeeksi nopeasti.

Meillä ei ole tässä käynyt vieraita, mutta voisin kuvitella, että Eli suhtautuu vieraisiin ihmisiin alkuun vähän ujosti. Ulkona ei pelkää vastaantulijoita eikä esimerkiksi kaarra sivummalle jos tiellä tulee muita vastaan. Jää usein haistelemaan vieraiden ihmisten perään, mutta täytyy tosiaan vielä kokeilla mitä Eli sanoo jos kotiin tulee vieras ihminen. Uskon, että tässäkin reippaan koirakaverin esimerkistä voi olla paljon hyötyä 😊

Eli on hyvin kiinnostunut kaikesta ruuasta, eikä pöydille tai keittiön tasoille voi jättää mitään ruuaksi kelpaavaa. Ei ole kuitenkaan resurssitarkka meitä ihmisiä tai muita koiria kohtaan, mutta nousee tosiaan pöytiä vasten jos siellä on tarjolla jotain hyvältä tuoksuvaa. Elin kanssa on harjoiteltu ”alas”- käskyä ja se on oppinut sen jo hyvin ja pöytiä kohden nouseminenkin on jo hieman laantunut. Elin äiti Mama on samanlainen ja kuulunee myös ajokoiran rotuperimään 😁

Vielä Eli ei ole näyttänyt hirveästi merkkejä kovasta riistavietistä, mutta se on todennäköistä, että vielä kotiutuessaan lisää alkaa luonnoneläimet enemmän kiinnostamaan. Kissojen kanssa elää kuitenkin sulassa sovussa, tosin mielellään söisi kissojenkin ruuat jonka vuoksi kissat syövät erillisessä tilassa.

Kerrostaloon Eli on sopeutunut hienosti, eikä muutamia yksittäisiä haukkuja lukuunottamatta vaikuta ainakaan vielä kovin äänekkäältä kaverilta. Eli sopeutuukin varmasti monenlaiseen asuinympäristöön, mutta luonto ja liinalenkit ovat sille tärkeitä joten niiden pitäisi luonnistua uudessakin kodissa 😊

Eli etsii ensisijaisesti kotia toisen koiran kaverina, mutta harkinnan mukaan myös ainoana koirana jos koirakavereita on lähipiirissä esim. viikottain tavattavissa. Eli on kotihoidossa Espoossa.

Eli syntyi Preslica kunnallisella tarhalla, mutta muutti yhdistyksen turvakotiin suht pian syntymän jälkeen. Eli on saapunut Suomeen kotihoitoon 3.6.22 etsimään omaa kotia.
Ihana Eli etsii hyvää kotia
❤️

Kuulumiset kotihoidosta:

Kaunis Eli saapui kotihoitoon 3.6. harjoittelemaan kotikoiran elämää. Eli on syntynyt Preslican kunnalliselle tarhalle, josta se muutti Mama-emonsa kanssa turvakodille pian syntymän jälkeen. Eli on siis asunut koko elämänsä turvakodills ja saa nyt rohkaistua äitinsä Maman luona Suomessa. 😊

Aluksi Eliä jännitti uusi ympäristö kovasti, mutta koirakavereiden tuki ja rankan matkan jälkeinen lepo on tehnyt ihmeitä ja Elistä onkin kuoriutunut hassu pusuttelija joka rakastaa vinkuleluja ja sukkia! Eli on uusia ihmisiä kohtaan ujo, mutta lämpenee suht nopeasti. Ensimmäiset päivät kotihoitopaikassa Eli tarkkaili kokoajan mitä ihmiset puuhaa ja seurasi häntä heiluen perässä, mutta ei antanut koskea vaan väistyi kauemmas. Nyt Eli hakee jo itse rapsutuksia .😊 Eli on helposti motivoitavissa herkkujen avulla.

Ulkona Eli kävelee tosi reippaasti, joskin varusteet välillä ärsyttävät. Niihinkin on kuitenkin tottunut nopeasti, eikä yritä enää pyristellä niistä pakoon. Ohikulkevat ihmiset tai autot eivät herätä sen kummempaa reaktiota ja Eli keskittyykin ulkona lähinnä haisteluun ja ruohon maisteluun. 😁 Ulos lähteminen on vielä jännittävää ja vaatii vähän houkuttelua, jotta saa hihnat laitettua kiinni.

Eli asuu tällä hetkellä kerrostalossa äitinsä Maman, toisen (uros)koiran sekä kahden kissan kanssa. Omassa kodissa voisi olla reipas koirakaveri odottamassa. 😊 Kissojen kanssa Eli tulee hyvin toimeen, ei jahtaa tai kiusaa. Myöskään kerrostalon ääniin Eli ei ole toistaiseksi reagoinut. Eli on sisäsiisti.

Iältään Eli on 1,5-vuotias ja painoltaan noin 20kg.

%d bloggaajaa tykkää tästä: