Tess – kotihoidossa Suomessa

Tess, n. 1 vuoden ikäinen tyttö, n. 12 kg

Kuulumiset kotihoidosta 8.5.22. Tessin matka kohti uutta elämää alkoi Helsingissä 16.4.22, kun koirat saapuivat Suomeen. Ensimmäiset päivät menivät kaiken uuden ihmettelyssä ja totuttelussa, sisällä tutkittiinkin paikkoja mielenkiinnolla. Tess on ”hitaasti lämpeävä”, joten tämän neidin kanssa kärsivällisyys ja aika on valttia. Kun Tess on hyväksynyt sinut, näetkin ihanan pentumaisen hellyydenkipeän karvakuonon. ❤ Vaikka Tess onkin nykyään sisäoloissa kuin aina täällä asuneena, on ulos meneminen vielä erittäin jännittävää ja pelottavaa. Ulkona olot rajoittuukin talon sisäpihalle, ja tarpeiden teon jälkeen onkin kiire takasin kotia. Pihalla ei voi samaan aikaa olla ketään muita paikalla (aikuisia, lapsia, koiria), muuten vedetään jarrut kiinni heti tassun astuessa ulos. Tess tulee hyvin toimeen talouden kahden seniorikoiran kanssa ja ottaakin selvästi mallia heistä (hyvässä ja pahassa ;)). Papparaisten mukana olo ulkona ollessa on tuonut tukea ja turvaa Tessille ajoittain, mutta lenkkikaveriksi Tessillä on vielä paljon matkaa. Tämä asia on tärkeää ottaa huomioon adoptiota miettiessä. Kotona ollessa Tess on utelias, leikkisä ja pusuja jakeleva kainaloon käpertyjä. ❤ Hoitotoimet hän antaa tehdä ilman minkäänlaista vastustelua. Rohkeus ja luottamus kasvaa päivä päivältä vaikka välillä arkuus nostaa päätään. Arkuus näkyy esim. vieraiden ollessa kylässä. Tuntemattomat ihmiset, varsinkin miehet, ovat jännittäviä eikä Tess kuluta aikaa ja energiaa tutustumiseen. Tessilllä meni reilu viikko ennen kuin hän antoi saman katon alla asuvan miehen tulla lähelle, ja toinen ennen kuin rapsuttaminen oli hyväksyttävää. Nykyään Tess ottaa miespuolisen kämppäkaverin ilolla ja ulinan kera vastaan kotiin tullessa. Ruoka on yksi Tessin lemppari asioista ja se näkyy ruoka-ajan ollessa. Myöskin nukkuminen vieressä / jalkopäässä on ollut alusta lähtien tytön juttu. Ottaen huomioon Tessin hitaasti lämpenemisen sekä arkuuden varsinkin ulkona olon suhteen, rauhallisuuden, kärsivällisyyden ja ajan antamisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Tulevan kodin olisi hyvä sijaita rauhallisella aluella sekä mielellään lapsettomassa kodissa koirakaverilla varustettuna. ❤

—————————

Tess kuuluu pentueeseen, joka muutti turvakodille kesäkuussa -21 Preslicasta, Dobojn entiseltä kunnalliselta tarhalta. Pentueeseen kuuluu viisi tyttöä ja kaksi poikaa. Yksi niistä pääsi Suomeen viime viikolla, Prada. ❤️

Tess asustelee turvakodin etupihalla isommassa koiralaumassa. Tess on nuori, touhukas ja kiltti pieni-keskikokoinen tyttö. Se tykkää olla ihmisen hemmoteltavana, ja tuleekin aina ihmisen luokse hakemaan silityksiä. Tessin päiviin kuuluu paljon leikkimistä, juoksemista ja aina välillä lepohetkiä talon oven edessä. Siinä Tess yleensä nukkuu siskonsa ja veljensä kanssa. Ne osaavat hypätä matalan portin yli, siksi eteisestä on tullut niiden paikka. Välillä taas Tess löytyy koirankopin päältä, sieltä näkee ehkä paremmin aidan toisen puolen tapahtumia. 🙂 Tess on saapunut pienenä pentuna turvakodille ja kasvanut tarhaolosuhteissa. Ulkopuolinen maailma onkin Tessille ja sisaruksille vieras, joten sopeutuminen kotikoiraksi tulee viemään aikaa.

Tess on energinen ja vielä pentumainen tyttö. Aktiivinen koti on toivottu. Tess etsii ensisijaisesti kotia toisen koiran kaverina. ❤

%d bloggaajaa tykkää tästä: