Saku – kotihoidossa Suomessa

Saku on n. 1,5-vuotias poika, noin 20kg

Sakulla on ollut huonoa onnea matkassa ja nyt tämä ihana poika etsii uutta kotia. Saku on erittäin ihmisrakas ja kiltti tyyppi, jolle tärkeintä maailmassa on ihmiset ja palloleikit. Uuden kodin olisi tärkeää olla aktiivinen ja touhuta paljon Sakun kanssa. Aivotyöt, pallon perässä juokseminen, nenähommat, vetojutut, pyöräily ja kaikenlainen puuha on Sakulle tärkeää ja mielekästä. Saku on siis nuori aktiivinen koira joka tarvitsee paljon liikuntaa ja etenkin rakkautta ❤

Saku tulee lasten kanssa toimeen ongelmitta.

Aiemmassa kodissa Saku ja perheen toinen koira ei tullut toimeen keskenään. Kotihoitopaikassa Sakulla on myös koirakavereita ja siellä on tullut muutamia yhteenottoja toisen koiran kanssa. Ajoittain taas homma sujuu oikein hyvin ja Saku nauttii koiraseurasta. Tarkkaa tietoa ei ole, miten Saku suhtautuisi pidemmällä aikavälillä koirakaveriin. Kotihoidossa Saku leikkii pihalla ongelmitta muiden kanssa, mutta sisätiloissa kahinoita on aina välillä syntynyt. Kissat eivät myöskään ole Sakun mieleen.

Saku on nykyisessä kodissa tottunut olemaan isolla aidatulla pihalla vapaana ja tulee siellä käskystä luokse. Sakulla on riistaviettiä ja hajut saattava viedä kaverin helposti mukaansa. Luoksetuloa on treenattu kotihoidossa kovasti ja nykyään Saku on pystynyt olemaan jo vapaana lyhyitä hetkiä metsäalueella. Lenkillä Saku vetää jonkun verran hihnassa ja reagoi moniin asioihin, kuten autot, mopot, muut koirat ja ihmiset. Uuden kodin on tärkeää sitoutua työstämään hihnakäytöstä. Kotihoidossa ollaan myös opeteltu asiaa kovasti ja edistymistä on tapahtunut.

Peruskäskyjä Saku hallitsee hienosti, kuten istu, maahan, etsi, odota ym. Näitä on varmasti helppo opettaa lisää, sillä Saku on todella motivoitunut toimimaan ihmisen kanssa. Paras palkka on ehdottomasti lelut, ja sitten vasta herkut 🙂 Saku tykkää uida.

Ruoka-aggressiivisuutta ei ole. Saku on allerginen kanalle, ja iho-ongelmat saatiin kuriin kun kana-allergia todettiin. Sisäsiisteys on täysin hallussa.

Sakusta on otettu 6.5.2021 testit MRSA, MRSP ja ESBL ja tulokset olivat negatiiviset. Ennen uuteen kotiin siirtymistä Sakulta uusintatestataan sydänmato, leishmania ja ihomato.

Saku on tullut Suomeen 24.4.2021. Sitä ennen Saku oli Balkanin koirien turvakodilla ja osoitti sielläkin olevansa aktiivinen ja nopea oppimaan. Sakua ei siis adoptoida ensikoiraksi, adoptoijalla tulee olla ymmärrystä ja osaamista koiran koulutuksesta positiivisesti vahvistamalla.

Tutustuthan adoptioprosessiin huolellisesti ja täytäthän adoptiohakemuksen.

https://balkaninkoirat.fi/adoptio/adoptioprosessi/

%d bloggaajaa tykkää tästä: