Saku (kotihoidossa Suomessa)

Ikä 1,5v, noin 20kg

Sakulla on ollut huonoa onnea matkassa ja nyt tämä ihana poika etsii uutta kotia. Saku on erittäin ihmisrakas ja kiltti tyyppi, jolle tärkeintä maailmassa on ihmiset ja palloleikit. Uuden kodin olisi tärkeää olla aktiivinen ja touhuta paljon Sakun kanssa. Aivotyöt, pallon perässä juokseminen, nenähommat, vetojutut, pyöräily ja kaikenlainen puuha on Sakulle tärkeää ja mielekästä. Saku on siis nuori aktiivinen koira joka tarvitsee paljon liikuntaa ja etenkin rakkautta ❤

Saku tulee lasten kanssa toimeen ongelmitta.

Uudessa kodissa ei tulisi olla muita koiria, joten lähtökohtaisesti Saku etsii kotia ainoana koirana. Aiemmassa kodissa Saku ei tullut toimeen perheen toisen koiran kanssa. Pihalla leikkii ongelmitta muiden kanssa, mutta ollessaan pitkään muiden koirien kanssa samassa perheessä, tulee nahinoita ja riitoja. Kissat eivät myöskään ole Sakun mieleen.

Saku on nykyisessä kodissa tottunut olemaan isolla aidatulla pihalla vapaana ja tulee siellä käskystä luokse. Riistavietti on kuitenkin kova ja hajut vievät mennessään lenkillä ja mikäli pääsee vapaaksi. Lenkillä Saku vetää hihnassa ja reagoi moniin asioihin, kuten autot, mopot, muut koirat ja ihmiset. Uuden kodin on tärkeää sitoutua työstämään hihnakäytöstä.

Peruskäskyjä Saku hallitsee hienosti, kuten istu, maahan, etsi, odota ym. Näitä on varmasti helppo opettaa lisää, sillä Saku on todella motivoitunut toimimaan ihmisen kanssa. Paras palkka on ehdottomasti lelut, ja sitten vasta herkut 🙂 Saku tykkää uida.

Ruoka-aggressiivisuutta ei ole. Saku on allerginen kanalle, ja iho-ongelmat saatiin kuriin kun kana-allergia todettiin. Sisäsiisteys on täysin hallussa.

Sakusta on otettu 6.5.2021 testit MRSA, MRSP ja ESBL ja tulokset olivat negatiiviset. Ennen uuteen kotiin siirtymistä Sakulta uusintatestataan sydänmato, leishmania ja ihomato.

Saku on tullut Suomeen 24.4.2021. Sitä ennen Saku oli Balkanin koirien turvakodilla ja osoitti sielläkin olevansa aktiivinen ja nopea oppimaan. Sakua ei siis adoptoida ensikoiraksi, adoptoijalla tulee olla ymmärrystä ja osaamista koiran koulutuksesta positiivisesti vahvistamalla.

Tutustuthan adoptioprosessiin huolellisesti ja täytäthän adoptiohakemuksen.

https://balkaninkoirat.fi/adoptio/adoptioprosessi/

%d bloggaajaa tykkää tästä: